קושימומחה
מוכן ב10 שעות, 15 דק.
מנות4
ציון בריאות23
מגזין

רוזמרין צלוי ועוף לימון

רוזמרין צלוי ועוף לימון
רוזמרין קלוי ועוף לימון עשויה להיות המנה העיקרית שתבוא לכם טוב. מתכון זה מספק 4 מנות. עם 710 קלוריות, 44 גרם חלבון ו 53 גרם של שומן כל אחד. המתכון הזה מכסה %21 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. מן ההכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 10 שעות גשו לסופר וקנו רוטב סויה, לימון, שאלוט ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. כדי להשתמש בשמן זית אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,בננה מוקפצת, גרנולן ופרפית יוגורט כקינוח. נסו רוזמרין לימון עוף צלוי, רוזמרין לימון עוף צלוי, ו רוזמרין לימון עוף צלוי (מתכונים דומים).

הוראות

1
מניחים את העוף על משטח עבודה או קרש חיתוך וללטף אותו יבש עם מגבות נייר. מתבלים בנדיבות מבפנים ומבחוץ עם מלח ופלפל. מכסים ומקררים לפחות 1 שעה, או רצוי בין לילה.
מרכיבים שתצטרך
2 פאונד תפוחי אדמה קטנים מסוג יוקון או לבן, חצויים2 פאונד תפוחי אדמה קטנים מסוג יוקון או לבן, חצויים
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
ציוד שתשתמש בו
קרש חיתוךקרש חיתוך
טורטיות קמח (25 ס"מ), חתוכות לרבעיםטורטיות קמח (25 ס"מ), חתוכות לרבעים
2
מחממים את התנור ל 191° ומסדרים מתלה באמצע.
ציוד שתשתמש בו
סוכריות מצופות שוקולדסוכריות מצופות שוקולד
3
הסר את העוף מהמקרר ולתת לו לשבת בטמפרטורת החדר.ממלאים חצי סיר קטן במים, מוסיפים את פלחי הלימון ומביאים לרתיחה מעל חום גבוה. להפחית את החום בינוני ומבשל עד הקליפות הם רכים מאוד, על 10 דקות.
מרכיבים שתצטרך
טריז לימוןטריז לימון
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
פרוסות דקות (אך לא מגולחות) של פרושוטו די פארמה או פנצ'טהפרוסות דקות (אך לא מגולחות) של פרושוטו די פארמה או פנצ'טה
ציוד שתשתמש בו
חטיפים כל אחד) שוקולד מריר 70% קקאו, קצוץחטיפים כל אחד) שוקולד מריר 70% קקאו, קצוץ
4
לנקז ולהניח בצד.בינתיים, מניחים מסננת קטנה מעל קערה בינונית ומניחים בצד.
ציוד שתשתמש בו
עם עצמות, עור על, ירכיים ורגליים של עוףעם עצמות, עור על, ירכיים ורגליים של עוף
חציל קטן אחד (1 פאונד), קלוף וחתוך לקוביותחציל קטן אחד (1 פאונד), קלוף וחתוך לקוביות
5
הסר את העלים מ 1 של גבעולי רוזמרין ולהשליך את הגבעול; אתה צריך על 1 כף עלים.
מרכיבים שתצטרך
בשר כבש ללא עצמות, חתוך לקוביות של 7.5 עד 10 ס"מ - או תחליף לכתף כבש ללא עצמותבשר כבש ללא עצמות, חתוך לקוביות של 7.5 עד 10 ס"מ - או תחליף לכתף כבש ללא עצמות
6
מחממים את שמן הזית, החמאה, רוטב הסויה, השום והרוזמרין במחבת בינונית על חום בינוני, ערבוב לעתים קרובות עד השום הוא זהוב והרוזמרין הוא פריך, על 4 דקות. מסננים את תערובת החמאה.
מרכיבים שתצטרך
בשר כבש ללא עצמות, חתוך לקוביות של 7.5 עד 10 ס"מ - או תחליף לכתף כבש ללא עצמותבשר כבש ללא עצמות, חתוך לקוביות של 7.5 עד 10 ס"מ - או תחליף לכתף כבש ללא עצמות
3 כפות גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)3 כפות גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)
1 פאונד שקדי חזה הודו, חתוכים ל-1-in. קוביות1 פאונד שקדי חזה הודו, חתוכים ל-1-in. קוביות
1/3 פאונד פרוס דק (אך לא מגולח) של פרושוטו די פארמה או פנצ'טה1/3 פאונד פרוס דק (אך לא מגולח) של פרושוטו די פארמה או פנצ'טה
כפית פפריקה חריפה, מעושנת במידת האפשרכפית פפריקה חריפה, מעושנת במידת האפשר
ציוד שתשתמש בו
לחמי נאן, חתוכים לרבעיםלחמי נאן, חתוכים לרבעים
7
הסר את השום והנח אותו בצד, שמור את עלי הרוזמרין לרוטב, ושמור את תערובת החמאה-שמן לצליחת העוף. מחק את המחבת במגבת נייר והנח אותה בצד.ללטף את העוף יבש עם מגבות נייר.
מרכיבים שתצטרך
בשר כבש ללא עצמות, חתוך לקוביות של 7.5 עד 10 ס"מ - או תחליף לכתף כבש ללא עצמותבשר כבש ללא עצמות, חתוך לקוביות של 7.5 עד 10 ס"מ - או תחליף לכתף כבש ללא עצמות
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
1/3 פאונד פרוס דק (אך לא מגולח) של פרושוטו די פארמה או פנצ'טה1/3 פאונד פרוס דק (אך לא מגולח) של פרושוטו די פארמה או פנצ'טה
כפית פפריקה חריפה, מעושנת במידת האפשרכפית פפריקה חריפה, מעושנת במידת האפשר
1-1/4 כוסות יין לבן או ציר עוף1-1/4 כוסות יין לבן או ציר עוף
8 לחמי נאן, חתוכים לרבעים8 לחמי נאן, חתוכים לרבעים
ציוד שתשתמש בו
טורטיות קמח (25 ס"מ), חתוכות לרבעיםטורטיות קמח (25 ס"מ), חתוכות לרבעים
לחמי נאן, חתוכים לרבעיםלחמי נאן, חתוכים לרבעים
8
מקום 6 של טריזי לימון, את sprig הנותרים של רוזמרין, ואת השום השמור בחלל.
מרכיבים שתצטרך
טריז לימוןטריז לימון
בשר כבש ללא עצמות, חתוך לקוביות של 7.5 עד 10 ס"מ - או תחליף לכתף כבש ללא עצמותבשר כבש ללא עצמות, חתוך לקוביות של 7.5 עד 10 ס"מ - או תחליף לכתף כבש ללא עצמות
כפית פפריקה חריפה, מעושנת במידת האפשרכפית פפריקה חריפה, מעושנת במידת האפשר
9
מניחים את העוף במחבת השמורה ומברישים אותו עם חלק מתערובת החמאה-שמן שמורה.
מרכיבים שתצטרך
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
1/3 פאונד פרוס דק (אך לא מגולח) של פרושוטו די פארמה או פנצ'טה1/3 פאונד פרוס דק (אך לא מגולח) של פרושוטו די פארמה או פנצ'טה
8 לחמי נאן, חתוכים לרבעים8 לחמי נאן, חתוכים לרבעים
ציוד שתשתמש בו
לחמי נאן, חתוכים לרבעיםלחמי נאן, חתוכים לרבעים
10
מניחים בתנור וצולים, צולים כל 15 דקות, עד העור הוא השחמה, המיצים לרוץ ברור, ומדחום מוכנס לתוך הירך הפנימית (אבל לא נוגע העצם) רושם 74°, כ 60 עד 75 דקות. זרוק כל תערובת חמאה ושמן הנותרים.לרוטב: כאשר העוף נעשה, להעביר אותו ללוח חיתוך, להטות את העוף כפי שאתה מסיר אותו מהמחבת לתת את המיצים מן החלל לטפטף בחזרה למחבת. מכסים את העוף עם חתיכת נייר אלומיניום. דק קוצצים את הנותרים 2 פרוסות לימון, ו, באמצעות האצבעות שלך, להתפורר עלי רוזמרין שמורות; להגדיר את שניהם בצד בנפרד.
מרכיבים שתצטרך
בשר כבש ללא עצמות, חתוך לקוביות של 7.5 עד 10 ס"מ - או תחליף לכתף כבש ללא עצמותבשר כבש ללא עצמות, חתוך לקוביות של 7.5 עד 10 ס"מ - או תחליף לכתף כבש ללא עצמות
טריז לימוןטריז לימון
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
1/3 פאונד פרוס דק (אך לא מגולח) של פרושוטו די פארמה או פנצ'טה1/3 פאונד פרוס דק (אך לא מגולח) של פרושוטו די פארמה או פנצ'טה
4 צלעות חלצי חזיר עם עצם (עובי 1-1/2 אינץ' ו-8 אונקיות כל אחת)4 צלעות חלצי חזיר עם עצם (עובי 1-1/2 אינץ' ו-8 אונקיות כל אחת)
8 לחמי נאן, חתוכים לרבעים8 לחמי נאן, חתוכים לרבעים
ציוד שתשתמש בו
שרימפס מוקפץשרימפס מוקפץ
קרש חיתוךקרש חיתוך
רוטב חם שמן שומשוםרוטב חם שמן שומשום
סוכריות מצופות שוקולדסוכריות מצופות שוקולד
לחמי נאן, חתוכים לרבעיםלחמי נאן, חתוכים לרבעים
11
יוצקים את הטפטוף מן העוף הקלוי לתוך קערה בינונית חסינת חום.
מרכיבים שתצטרך
עוף צלויעוף צלוי
ציוד שתשתמש בו
חציל קטן אחד (1 פאונד), קלוף וחתוך לקוביותחציל קטן אחד (1 פאונד), קלוף וחתוך לקוביות
12
בואו לשבת במשך כמה דקות עבור השומן לעלות לחלק העליון, ואז לרפרף את השומן עם כף להשליך (לחלופין, להשתמש מפריד שומן); להגדיר את הטפטוף בצד.
13
מניחים את המחבת מעל חום בינוני ומוסיפים את החמאה. כאשר הוא קצף, להוסיף את שאלוט ומבשלים, ערבוב מדי פעם, עד מתרכך, על 3 דקות.
מרכיבים שתצטרך
שמנת מתוקה נוספתשמנת מתוקה נוספת
1/3 פאונד פרוס דק (אך לא מגולח) של פרושוטו די פארמה או פנצ'טה1/3 פאונד פרוס דק (אך לא מגולח) של פרושוטו די פארמה או פנצ'טה
ציוד שתשתמש בו
לחמי נאן, חתוכים לרבעיםלחמי נאן, חתוכים לרבעים
14
מוסיף את ורמוט ולימון קצוץ שמור ולתת לבשל, מגרד את כל חתיכות השחמה מהחלק התחתון של המחבת עם כף עץ, עד ורמוט מופחת בחצי, על 3 דקות.
מרכיבים שתצטרך
ורמוטורמוט
פרוסות תפוז חתוכות לשניים לקישוטפרוסות תפוז חתוכות לשניים לקישוט
ציוד שתשתמש בו
אונקיות גבינת שמנת, טמפרטורת החדר (בערךאונקיות גבינת שמנת, טמפרטורת החדר (בערך
לחמי נאן, חתוכים לרבעיםלחמי נאן, חתוכים לרבעים
15
מוסיפים את הקמח ומבשלים, מערבבים כל הזמן, עד שהטעם הגולמי מבושל, כ 2 דקות. לאט לאט לטאטא במרק או מלאי, לטאטא את כל גושים.
מרכיבים שתצטרך
קישואים מאודים או מוקפצים קלות, להגשהקישואים מאודים או מוקפצים קלות, להגשה
שיבולת שועל (מהירה או רגילה)שיבולת שועל (מהירה או רגילה)
ציוד שתשתמש בו
צרור גדול אחד של סיגליות בר (כולל הגבעולים), שטופותצרור גדול אחד של סיגליות בר (כולל הגבעולים), שטופות
16
מוסיפים את הגשמים השמורים ורוזמרין מתפורר. להביא את הרוטב לרתיחה ולתת לבשל עד מעובה מעט מופחת, על 10 דקות. טעם ותיבול עם מלח ופלפל.זיווג משקאות: Tablas Creek Esprit de Beaucastel Blanc, קליפורניה. יין זה, שנעשה בסגנון של שאטונף-דו-פאפ הלבן מעמק רון בצרפת, מביא דבש, הדרים, פרחים, ועשבי תיבול פרא לשולחן-השלמה מדהימה לעסיסיות הרבי של העוף.
מרכיבים שתצטרך
2 פאונד תפוחי אדמה קטנים מסוג יוקון או לבן, חצויים2 פאונד תפוחי אדמה קטנים מסוג יוקון או לבן, חצויים
1-1/4 כוסות יין לבן או ציר עוף1-1/4 כוסות יין לבן או ציר עוף
בשר כבש ללא עצמות, חתוך לקוביות של 7.5 עד 10 ס"מ - או תחליף לכתף כבש ללא עצמותבשר כבש ללא עצמות, חתוך לקוביות של 7.5 עד 10 ס"מ - או תחליף לכתף כבש ללא עצמות
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
שבבי עץ מושרים (מקיט, היקורי או אלמון), אופציונלישבבי עץ מושרים (מקיט, היקורי או אלמון), אופציונלי
1-1/4 כוסות דגני מוזליקס עם צימוקים, תמרים ושקדים1-1/4 כוסות דגני מוזליקס עם צימוקים, תמרים ושקדים
(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)