רולטיני חצילים וקישואים
רולטיני חצילים וקישוא לוקח בערך שעה וחצי מתחילתו ועד סופו. מתכון זה מנות ל-8 מנות . מנה אחת מהמנה מכילה כ -25 גרם חלבון , 28 גרם שומן , ובסך הכל 480 קלוריות . אנשים רבים אהבו את המנה העיקרית הזו. 479 אנשים מצאו את המתכון הזה טעים ומשביע. מתכון זה מ-Taste of Home דורש סוכר, אורגנו ובזיליקום, בצל וגבינת שמנת. בהתחשב בכל הגורמים, החלטנו שהמתכון הזה ראוי לציון של 85% . ציון זה יוצא מן הכלל. אם אהבתם את המתכון הזה, ייתכן שתאהבו גם מתכונים כמו חציל ללא פירורי לחם, אפוי פרמזן קישואים ופטריות , טארטלטים כפריים עם קישואים וחצילים , ופרמזן חציל קלאסי (קל יותר) .
הוראות
קולפים ופורסים את החציל לאורכו לשש עשרה פרוסות בעובי 1/8 אינץ'.
מניחים במסננת מעל צלחת; מפזרים מלח וערבבים.
יש להניח למשך 30 דקות. לשטוף ולסנן.
בסיר גדול, מטגנים את הבצל והשום בשמן עד לריכוך.
מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב. מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש; מבשלים על אש קטנה, ללא מכסה, במשך 20-25 דקות כדי לאפשר לטעמים להתמזג, תוך ערבוב מדי פעם.
מחממים תנור ל-175 מעלות צלזיוס. בקערה גדולה, מערבבים מוצרלה וגבינת שמנת; מערבבים היטב. במחבת גדולה, מטגנים קישואים ב-2 כפות שמן עד שהם רכים; מוציאים ומניחים בצד.
מניחים ביצים ופירורי לחם בקערות שטוחות נפרדות. מטבלים את החצילים בביצים, לאחר מכן בפירורי הלחם. מטגנים את החצילים בשמן הנותר במנות במשך 2-3 דקות מכל צד או עד להזהבה.
יוצקים כוס אחת של רוטב לתבנית אפייה לא משומנת בגודל 33x23 ס"מ.
מניחים שכבות של פרוסות חציל עם קישואים; מעל כל שכבה 3 כפות של תערובת גבינה.
מגלגלים ומניחים בתבנית אפייה כשהצד התפר כלפי מטה. מכסים את יתרת הרוטב. מכסים ואפים 30-35 דקות או עד שהתערובת מבעבעת.