ריזוטו גורגונזולה ורדיקיו
זה עובד היטב כמנה עיקרית. גשו לסופר וקנו רדיקיו, בצל, שמן זית ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. כדי להשתמש ב אורז ריזוטו אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,בישול נועז ריזוטו מתוק: פודינג אורז עם דובדבנים עלומים כקינוח. מתכונים דומים: Gorgonzola Radicchio Penne, Orecchiette עם פטריות, Radicchio, ו Gorgonzola, ו Orecchiette עם פטריות, Radicchio, ו Gorgonzola.
הוראות
להביא מרק עוף לרתיחה בסיר בינוני. לשמור על רתיחה, מכוסה, על אש נמוכה.
חום 2 כף. שמן זית ו-2 כפות. חמאה מעל חום בינוני ב 8-qt תחתית כבדה. חשיש.
מוסיפים בצל ומטוגנים, מערבבים מדי פעם, עד שקופים ומתחילים להפוך זהובים, כ -10 דקות.
מוסיפים אורז ומטופח, ערבוב כל הזמן, עד רק את הקצוות של הגרגרים נראים שקופים, על 3 דקות.
הוסף יין ו 1/2 כפית. מלח ומבשלים, ערבוב, עד היין נספג לחלוטין על ידי אורז.
מוסיפים על 1/2 כוס מרק חם אורז ומבשלים, ערבוב כל הזמן, עד מרק נספג לחלוטין על ידי אורז; להפחית את החום בינוני נמוך אם התערובת מתחילה לרתוח. המשך להוסיף מרק 1/2 כוס בכל פעם, ערבוב עד כל תוספת נספג לפני הוספת הבא, עד אורז הוא רק רך לנשוך (15 עד 30 דקות; יהיה לך מרק שנשאר). לשמור על אורז במצב של רתיחה מתמדת. בזמן שהאורז מתבשל, חותכים את הרדיקיו לגזרים.
חום 1 כף. שמן זית במחבת גדולה מעל חום בינוני ומוסיפים רדיקיו ו-1/4 כפית. מלח. מבשלים, ערבוב מדי פעם, עד נבול ומכרז, 2 עד 4 דקות.
הסר אורז מחום ומערבבים בגורגונזולה דולצ ' ה, רדיקיו נבול, פלפל, פטרוזיליה, נשאר 1 כפית. חמאה ומלח לפי הטעם. לריזוטו משוחרר יותר, מערבבים ב 1 עד 2 כוסות הנותרים מרק.
* עבור מתכון, עבור אל sunset.com/chickenbroth
הקריאמיות והלעיסה האופייניים של ריזוטו מגיעים מהאורז עצמו, ואורז ריזוטו אינו אורז רגיל. הוא מכיל שני עמילנים שונים: חיצוני amylopectin, אשר מרכך מהר יותר-במיוחד תחת הלחץ של ערבוב מתמיד-כדי ליצור תחושה שמנת בפה; ופנים amylose, אשר נשאר יציב יחסית במהלך הבישול לתת לך את זה al dente לנשוך.
Arborio הוא starchiest של שלושה סוגי הריזוטו הפופולריים, וזה נוטה ביותר מקבל דביק כפי שהוא מבשל; בפנים, הגרגרים נוטים להיות גירי ומתפורר. זמין באופן נרחב.
האהוב עלינו, קרנרולי יש דגנים ארוכים יותר, צרים שמבשלים באופן שווה ביותר ויש להם את המרקם הטוב ביותר-שמנת מבלי להיות gluey, ופנים לעיס טוב. מצא בשווקים Whole Foods, A. G. פרארי מזונות (agferrari.com), וחנויות מכולת גורמה.
גרגרי ננו Vialone קטנים יותר, בצורת אליפסה, ולייצר ריזוטו עדין עם טעם אגוזים. מצא ב A. G. פרארי מזונות (ראה לעיל) וחנויות מיוחדות.
הפתעה: סושי אורז. מותג נישיקי בגודל בינוני הוא קרמי ולעיסי, וכל כך דומה לארבוריו שחצי מלוח הטעימות שלנו לא יכול היה להבחין בהבדל. בנוסף, זה עולה פחות מכל אורז ריזוטו איטלקי.