ריזוטו פטריות בר לוקח בערך 45 דקות מתחילתו ועד סופו. מתכון זה מספיק ל-6 מנות. תמורת 2.69 דולר למנה , מתכון זה מכסה 16% מהצריכה היומית שלכם של ויטמינים ומינרלים. מנה אחת של מנה זו מכילה כ -17 גרם חלבון , 21 גרם שומן , וסך הכל 643 קלוריות . זהו מתכון ידידותי לתקציב לחובבי אוכל ים תיכוני. הוא מובא אליכם על ידי Foodnetwork. 20 אנשים התרשמו מהמתכון הזה. כמה אנשים מאוד אהבו את המנה העיקרית הזו. אם יש לכם חוטי זעפרן, ציר עוף, בצלצלי שאלוט וקומץ מרכיבים אחרים הם כל מה שצריך כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. זוהי אופציה טובה אם אתם מקפידים על דיאטה נטולת גלוטן . בהתחשב בכל הגורמים, החלטנו שהמתכון הזה ראוי לציון של 57% . ציון זה מוצק. משתמשים שאהבו את המתכון הזה אהבו גם את ריזוטו פטריות בר משוק האיכרים , עוף מתובל עם ריזוטו, קרם קוניאק פטריות בר, ורמפות צלויות במחבת , ואת מרק ערמונים ופטריות בר עם קרם פרמזן ואגסים .
הוראות
1
צפו כיצד להכין את המתכון הזה.
2
מניחים את המורל המיובש בקערה ומוזגים עליהם 2 כוסות מים רותחים. מניחים בצד למשך 30 דקות. מוציאים את המורל מהמים בעזרת כף מחוררת ושומרים את הנוזל. אמורות להיות לכם 2 כוסות; אם לא, מוסיפים מים עד לקבלת 2 כוסות.
מרכיבים שתצטרך
פטריות מורל
3 שיני שום, 2 כתושות, אחת שלמה שמורה
ציוד שתשתמש בו
Ball® או Kerr® Pint עם מכסים ורצועות
שאוסינג, או יין אורז סיני
3
סננו את המורל ושטפו שוב. אם חלק מהפטריות גדולות, חתכו אותן ל-2 או 3 חתיכות.
מרכיבים שתצטרך
8 פרוסות סלמי גנואה, קצוצות
פטריות מורל
4
יוצקים את נוזל הפטריות דרך פילטר קפה או מגבת נייר, תוך השלכת החלקים המוצקים. מניחים את הפטריות והנוזל בצד בנפרד.
מרכיבים שתצטרך
8 פרוסות סלמי גנואה, קצוצות
קצפת נוספת ותלתלי שוקולד, לא חובה
ציוד שתשתמש בו
טורטיות קמח (25 ס"מ), חתוכות לרבעים
5
בינתיים, הסירו והשליכו את גבעולי הפורצ'יני ושפשפו את כל הלכלוך מהכובעים בעזרת מגבת נייר לחה. אין לשטוף אותם! פרסו לפרוסות עבות והניחו בצד.
מרכיבים שתצטרך
2 3/4 אונקיות (75 גרם) סולטנות זהובות
ציוד שתשתמש בו
טורטיות קמח (25 ס"מ), חתוכות לרבעים
6
בסיר קטן, חממו את ציר העוף עם 2 כוסות נוזל הפטריות ששמרנו והביאו לרתיחה עדינה.
מרכיבים שתצטרך
(הוציאו כבד וצוואר)
8 פרוסות סלמי גנואה, קצוצות
ציוד שתשתמש בו
4 קלמארי שלם נקיים (בערך חצי קילו)
7
בסיר בעל תחתית עבה או בסיר הולנדי אובן, ממיסים את החמאה ומטגנים את הפנצ'טה והשאלוט על אש בינונית-נמוכה במשך 5 דקות.
מרכיבים שתצטרך
2 קורטות נדיבות של גאראם מסאלה
חלפיניו, פרוס דק
(הוסר מהגבעול)
ציוד שתשתמש בו
2 ליימים, גרידה מ-1, מיץ משניהם
8
מוסיפים את המורל והפורצ'יני ומטגנים עוד 5 דקות.
מרכיבים שתצטרך
פטריות מורל
9
מוסיפים את האורז ומערבבים כדי לצפות את הגרגירים בחמאה.
מרכיבים שתצטרך
(הוסר מהגבעול)
1 פאונד נקניקיית מייפל, בתפזורת או הוצאה ממעטפת קישורים גדולה
הוסיפו 2 מצקות מלאות של תערובת ציר העוף לאורז בתוספת הזעפרן, המלח והפלפל. ערבבו ובשלו על אש נמוכה עד שהציר נספג, 5 עד 10 דקות. המשיכו להוסיף את תערובת הציר, 2 מצקות בכל פעם, תוך ערבוב כל כמה דקות. בכל פעם, בשלו עד שהתערובת נראית מעט יבשה לפני הוספת עוד מתערובת הציר. המשיכו עד שהאורז מבושל לחלוטין, אך עדיין אל דנטה, כ-25 עד 30 דקות בסך הכל. לאחר מכן, הריזוטו צריך להיות סמיך וקרמי ולא יבש כלל. לאחר מכן, כ-25 עד 30 דקות, ערבבו פנימה את גבינת הפרמזן.
מרכיבים שתצטרך
3 כפות גבינת שמנת מופחתת שומן
קישואים מאודים או מוקפצים קלות, להגשה
זעפרן
כתף או ירך חזיר ללא עצם, עם שקע שומן עמוק (כ-2.5 ק"ג)