זמן ההכנה הכולל ייקח כ 45 דקות. מתכון זה אופייני למטבח אסיה. נסו הבראוניז של מארק ביטמן, תירס מרק ביטמן, ו מרק ביטמן תפוחי אדמה מוקרמים (מתכונים דומים).
הוראות
1
בקערה גדולה, מוסיפים את אטריות מקל האורז ומכסים במים רותחים. להפריש במשך חמש דקות עד מכרז אבל לא רך מדי.
כמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסה
2
מסננים במסננת, ולאחר מכן לשטוף עם מים קרים. לזרוק עם כף שמן כדי לשמור על האטריות מלהיצמד זה לזה.
מרכיבים שתצטרך
מתכון לפיצוצ'רי
גרעיני חמניות נוספים, אופציונלי
זיתים, חתוכים לרבעים
ציוד שתשתמש בו
1/2 קילו טופו יציב, שבור
3
בסיר בינוני, לשלב את הדבק תמרינדי, רוטב דגים, דבש, וחומץ אורז. הפעל חום בינוני נמוך ולהביא לרתיחה, ערבוב מדי פעם.
מרכיבים שתצטרך
הדבק תמרינדי
1 1/2 כוסות רוטב שזיפים
רוטב דגים
1-1/4 כוסות דגני מוזליקס עם צימוקים, תמרים ושקדים
ציוד שתשתמש בו
5 ירכי עוף ללא עור וללא עצמות, חתוכות לחתיכות קטנות
4
מוסיפים את פתיתי הפלפל האדום ומכבים את החום. תניח בצד.
מרכיבים שתצטרך
בצל ספרדי, חתוך לקוביות בגודל 1 אינץ'
5
בווק גדול או מחבת, יוצקים את שלוש כפות הנותרים של שמן ולהפוך את החום בינוני גבוה. כאשר השמן מתחיל להבהב, להוסיף את הבצל הירוק ושום. מבשלים עד ריחני, כדקה אחת. לפצח את הביצים, ולתת להם לבשל במשך כמה שניות עד שהם מתחילים להגדיר. ואז לטרוף אותם עם כף עץ. כאשר הביצים מבושלות כמעט, מוסיפים את הכרוב ואת נבטי השעועית. מערבבים היטב ומבשלים עד שהכרוב מתחיל לנבול, שתיים עד שלוש דקות.
מרכיבים שתצטרך
3 טיפות רוטב סויה
ג'ינג'ר שלם, מרוסק
מתכון לפיצוצ'רי
בקבוק אחד (340 גרם) רוטב חמוץ מתוק, מחולק
פרי תות (25 עד 30 ס"מ) לפי רגל
זיתים, חתוכים לרבעים
ציוד שתשתמש בו
1 כוס אגוזי מלך, טחונים גס
1 עד 1 1/2 כוסות שעועית מטוגנת, מחוממת היטב, מוסיפים מעט ציר עוף או מים כדי לאפשר מרקם חלק למריחה
אריזות של 5 עד 8.8 אונקיות אורז חום מלא באורך 90 שניות, מוכן למיקרוגל, או 4 כוסות אורז חום מבושל
6
מוסיף את השרימפס, ומבשל, ערבוב מדי פעם, עד שהם הופכים ורודים.
מרכיבים שתצטרך
2 כפיות משחת צ'ילי אדום תאילנדי
7
מוסיפים את האטריות המבושלות ואת הרוטב למחבת. מערבבים עד שהכל משולב. מבשלים עד שהאטריות שוב חמות. כבה את החימום.
מרכיבים שתצטרך
מתכון לפיצוצ'רי
בקבוק רוטב חמוץ מתוק, מחולק
ציוד שתשתמש בו
1 עד 1 1/2 כוסות שעועית מטוגנת, מחוממת היטב, מוסיפים מעט ציר עוף או מים כדי לאפשר מרקם חלק למריחה
תאילנדי עובד ממש טוב עם Chenin Blanc, Gewurztraminer, ו Riesling. היין הטוב ביותר לאוכל אסיאתי תלוי במטבח ובמנה-כמובן - אבל אלה לבנים חומציים זוג עם מספר ארוחות מסורתיות, מתובל או לא. יין אחד שאתה יכול לנסות הוא Lang & Reed Napa עמק Chenin Blanc. יש לו 4.5 מתוך 5 כוכבים ובקבוק עולה בערך 30 דולר.