קושיקשה
מוכן ב45 דק.
מנות4
ציון בריאות27
מגזין

Pad Thai של מארק ביטמן

Pad Thai של מארק ביטמן
זמן ההכנה הכולל ייקח כ 45 דקות. מתכון זה אופייני למטבח אסיה. נסו הבראוניז של מארק ביטמן, תירס מרק ביטמן, ו מרק ביטמן תפוחי אדמה מוקרמים (מתכונים דומים).

הוראות

1
בקערה גדולה, מוסיפים את אטריות מקל האורז ומכסים במים רותחים. להפריש במשך חמש דקות עד מכרז אבל לא רך מדי.
מרכיבים שתצטרך
מתכון לפיצוצ'רימתכון לפיצוצ'רי
גרעיני חמניות נוספים, אופציונליגרעיני חמניות נוספים, אופציונלי
כל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפלכל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפל
ציוד שתשתמש בו
כמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסהכמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסה
2
מסננים במסננת, ולאחר מכן לשטוף עם מים קרים. לזרוק עם כף שמן כדי לשמור על האטריות מלהיצמד זה לזה.
מרכיבים שתצטרך
מתכון לפיצוצ'רימתכון לפיצוצ'רי
גרעיני חמניות נוספים, אופציונליגרעיני חמניות נוספים, אופציונלי
זיתים, חתוכים לרבעיםזיתים, חתוכים לרבעים
ציוד שתשתמש בו
1/2 קילו טופו יציב, שבור1/2 קילו טופו יציב, שבור
3
בסיר בינוני, לשלב את הדבק תמרינדי, רוטב דגים, דבש, וחומץ אורז. הפעל חום בינוני נמוך ולהביא לרתיחה, ערבוב מדי פעם.
מרכיבים שתצטרך
הדבק תמרינדיהדבק תמרינדי
1 1/2 כוסות רוטב שזיפים1 1/2 כוסות רוטב שזיפים
רוטב דגיםרוטב דגים
1-1/4 כוסות דגני מוזליקס עם צימוקים, תמרים ושקדים1-1/4 כוסות דגני מוזליקס עם צימוקים, תמרים ושקדים
ציוד שתשתמש בו
5 ירכי עוף ללא עור וללא עצמות, חתוכות לחתיכות קטנות5 ירכי עוף ללא עור וללא עצמות, חתוכות לחתיכות קטנות
4
מוסיפים את פתיתי הפלפל האדום ומכבים את החום. תניח בצד.
מרכיבים שתצטרך
בצל ספרדי, חתוך לקוביות בגודל 1 אינץ'בצל ספרדי, חתוך לקוביות בגודל 1 אינץ'
5
בווק גדול או מחבת, יוצקים את שלוש כפות הנותרים של שמן ולהפוך את החום בינוני גבוה. כאשר השמן מתחיל להבהב, להוסיף את הבצל הירוק ושום. מבשלים עד ריחני, כדקה אחת. לפצח את הביצים, ולתת להם לבשל במשך כמה שניות עד שהם מתחילים להגדיר. ואז לטרוף אותם עם כף עץ. כאשר הביצים מבושלות כמעט, מוסיפים את הכרוב ואת נבטי השעועית. מערבבים היטב ומבשלים עד שהכרוב מתחיל לנבול, שתיים עד שלוש דקות.
מרכיבים שתצטרך
3 טיפות רוטב סויה3 טיפות רוטב סויה
ג'ינג'ר שלם, מרוסקג'ינג'ר שלם, מרוסק
מתכון לפיצוצ'רימתכון לפיצוצ'רי
בקבוק אחד (340 גרם) רוטב חמוץ מתוק, מחולקבקבוק אחד (340 גרם) רוטב חמוץ מתוק, מחולק
פרי תות (25 עד 30 ס"מ) לפי רגלפרי תות (25 עד 30 ס"מ) לפי רגל
זיתים, חתוכים לרבעיםזיתים, חתוכים לרבעים
ציוד שתשתמש בו
1 כוס אגוזי מלך, טחונים גס1 כוס אגוזי מלך, טחונים גס
1 עד 1 1/2 כוסות שעועית מטוגנת, מחוממת היטב, מוסיפים מעט ציר עוף או מים כדי לאפשר מרקם חלק למריחה1 עד 1 1/2 כוסות שעועית מטוגנת, מחוממת היטב, מוסיפים מעט ציר עוף או מים כדי לאפשר מרקם חלק למריחה
אריזות של 5 עד 8.8 אונקיות אורז חום מלא באורך 90 שניות, מוכן למיקרוגל, או 4 כוסות אורז חום מבושלאריזות של 5 עד 8.8 אונקיות אורז חום מלא באורך 90 שניות, מוכן למיקרוגל, או 4 כוסות אורז חום מבושל
6
מוסיף את השרימפס, ומבשל, ערבוב מדי פעם, עד שהם הופכים ורודים.
מרכיבים שתצטרך
2 כפיות משחת צ'ילי אדום תאילנדי2 כפיות משחת צ'ילי אדום תאילנדי
7
מוסיפים את האטריות המבושלות ואת הרוטב למחבת. מערבבים עד שהכל משולב. מבשלים עד שהאטריות שוב חמות. כבה את החימום.
מרכיבים שתצטרך
מתכון לפיצוצ'רימתכון לפיצוצ'רי
בקבוק רוטב חמוץ מתוק, מחולקבקבוק רוטב חמוץ מתוק, מחולק
ציוד שתשתמש בו
1 עד 1 1/2 כוסות שעועית מטוגנת, מחוממת היטב, מוסיפים מעט ציר עוף או מים כדי לאפשר מרקם חלק למריחה1 עד 1 1/2 כוסות שעועית מטוגנת, מחוממת היטב, מוסיפים מעט ציר עוף או מים כדי לאפשר מרקם חלק למריחה
8
מחלקים את תערובת פאד תאי בין ארבע צלחות.
9
מקשטים עם בוטנים וכוסברה.
מרכיבים שתצטרך
כף אחת של בצל ירוק, חתוך לאורכים של 2.5 ס"מכף אחת של בצל ירוק, חתוך לאורכים של 2.5 ס"מ
שום מולבןשום מולבן
10
מגישים עם פלחי לימון.
מרכיבים שתצטרך
סיד טריזסיד טריז

יין מומלץ: Chenin Blanc, Gewurztraminer, ריזלינג

תאילנדי עובד ממש טוב עם Chenin Blanc, Gewurztraminer, ו Riesling. היין הטוב ביותר לאוכל אסיאתי תלוי במטבח ובמנה-כמובן - אבל אלה לבנים חומציים זוג עם מספר ארוחות מסורתיות, מתובל או לא. יין אחד שאתה יכול לנסות הוא Lang & Reed Napa עמק Chenin Blanc. יש לו 4.5 מתוך 5 כוכבים ובקבוק עולה בערך 30 דולר.
Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc
Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc
Lang & Reed 2015 Chenin Blanc – Napa Valley יש אפרסק ופירות טרופיים כי הם מיד על האף, עם הרמז הדרוש של חלת דבש (אופי varietal המסורתי), וביטוי פחותה של תפוח והדרים. על החיך, ניחוחות הם שיקוף ונתן נוכחות חזקה עוד יותר עם תפוח צהוב הערות הדרים אקזוטיים, אשר נותן לו זרימות מדויקת. המרקם עדין, והטעמים מתרחבים בנגיעה של מינרליות מלוחה, מה שמוביל לחומציות חדה ובהירה, המוסיפה לאופי המרענן של היין. זה יהיה לפרוח ולהשיג במורכבות עם זמן בקבוק נוסף.