גזרים עם ויניגרט תפוזים ואגוזי לוז
הכנה של גזר עם ויניגרט תפוזים ואגוזי לוז אורכת כ -55 דקות מתחילתו ועד סופו. מתכון זה מספיק ל-4 מנות. תוספת זו מכילה 184 קלוריות , 3 גרם חלבון ו -12 גרם שומן למנה. תמורת 64 סנט למנה , מתכון זה מכסה 14% מהצריכה היומית שלכם של ויטמינים ומינרלים. זוהי אפשרות טובה אם אתם מקפידים על תזונה נטולת גלוטן, נטולת מוצרי חלב, פליאוליתית וצמחונית לקטואובו . אדם אחד התרשם ממתכון זה. הוא מובא אליכם על ידי Foodnetwork. אם יש לכם שמן זית, פלפל קאיין, דבש וקומץ מרכיבים נוספים הם כל מה שצריך כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. בסך הכל, מתכון זה מקבל ציון מעולה של 83% . מתכונים דומים: סלט סלמון בגריל עם ויניגרט תפוז דם וכוסברה , סלט קינואה אדומה, קייל, תפוז דם ופומפרי עם ויניגרט לימון מאייר , ולחמניות חמאה של אגוזי לוז .
הוראות
מחממים את התנור מראש ל-350 מעלות פרנהייט.
פזרו את אגוזי הלוז על תבנית אפייה וקלו עד להזהבה, 8 עד 10 דקות. קררו ומעכו קלות (תחתית כוס מדידה מתאימה).
מוסיפים את הכוסברה למחבת קטנה ומטגנים על אש בינונית עד שהיא קלויה, כ-2 דקות. שוברים את הכוסברה ומוסיפים לתבנית אפייה יחד עם אגוזי לוז, בצלצלי שאלוט, חומץ, דבש, חצי כפית מלח, פלפל קאיין ומיץ מתפוז אחד.
הוסיפו את שמן הזית בזרם איטי ויציב. הניחו בצד.
הכניסו סיר בינוני ורדוד עם פתח לאידוי והוסיפו כ-2.5 ס"מ מים. הביאו לרתיחה עדינה, הוסיפו את הגזרים, כסו ואדו עד שהם רכים במידת הצורך, 10 עד 12 דקות.
מעבירים לתבנית אפייה, מערבבים בעדינות ומניחים לגזרים להתקרר בויניגרט בטמפרטורת החדר.
פורסים את התפוז הנותר ומסדרים את הגזרים על צלחת הגשה, ומעליהם פלחי התפוז.