קושימומחה
מוכן ב13 שעות
מנות8
ציון בריאות21
מגזין

גירוס עם צנון צזיקי

גירוס עם צנון צזיקי
ג'ירוס עם צזיקי צנון הוא מתכון ים תיכוני שמגיש 8. מנה אחת מהמנה הזו מכילה בסביבות 36 גרם חלבון , 29 גרם שומן ובסך הכל 588 קלוריות . , מתכון זה מכסה 25% מהדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. מתכון זה אהוב על 1 אוכלי אוכל וטבחים. לא הרבה אנשים באמת אהבו את המנה העיקרית הזו. המתכון הזה של Foodnetwork דורש מיץ לימון, צנון, מלח ופלפל וחרדל דיז'ון. מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח בערך 13 שעות . בסך הכל, המתכון הזה זוכה לציון ספונקולרי מוצק של 67% . נסו ג'ירוס טלה עם רוטב צזיקי , גירוס עוף עם רוטב צזיקי וג'ירוס עוף בגריל עם צזיקי (מתכונים דומים).

הוראות

1
צפו איך מכינים את המתכון הזה.
1
מערבבים את היין, מיץ הלימון, שמן הזית, השום, גרידת הלימון, האורגנו, הרוזמרין והפלפל בבלנדר ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק.
מרכיבים שתצטרך
שרימפס, זנב, קליפות מוסרות, ורידים נקייםשרימפס, זנב, קליפות מוסרות, ורידים נקיים
כסף ללא נעלייםכסף ללא נעליים
בקבוק אחד (750 מ"ל) של קוט דו רון או יין אדום יבש אחרבקבוק אחד (750 מ"ל) של קוט דו רון או יין אדום יבש אחר
בשר כבש ללא עצמות, חתוך לקוביות של 7.5 עד 10 ס"מ - או תחליף לכתף כבש ללא עצמותבשר כבש ללא עצמות, חתוך לקוביות של 7.5 עד 10 ס"מ - או תחליף לכתף כבש ללא עצמות
עד 6 לחמניות המבורגר, מפוצלות, אופציונליעד 6 לחמניות המבורגר, מפוצלות, אופציונלי
2 בצלים לבנים או צהובים קטנים עד בינוניים, 1 חתוך לרבעים ו-1 קצוץ2 בצלים לבנים או צהובים קטנים עד בינוניים, 1 חתוך לרבעים ו-1 קצוץ
צלעות חזיר ללא עצמות, חתוכות לחתיכות של 2 אינץ'צלעות חזיר ללא עצמות, חתוכות לחתיכות של 2 אינץ'
(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)
ציוד שתשתמש בו
ליקריץ 42 מחרוזות אדומותליקריץ 42 מחרוזות אדומות
2
יוצקים מחצית מהתערובת על הטלה והופכים לציפוי מלא. מכסים ומשרים במקרר לפחות 8 שעות ועד 24 שעות. מקררים את התערובת שנותרה כדי להשתמש בו לטיסה בזמן שהבשר מתבשל.
מרכיבים שתצטרך
אפונה קלופה, לא חובהאפונה קלופה, לא חובה
2 בצלים צהובים בינוניים, קלופים, חצויים וחתוכים לפרוסות בעובי 1/2 אינץ'2 בצלים צהובים בינוניים, קלופים, חצויים וחתוכים לפרוסות בעובי 1/2 אינץ'
3
שעה לפני הצלייה מוציאים את הטלה מהמקרר ואת המרינדה ונותנים לשבת בטמפרטורת החדר.
מרכיבים שתצטרך
1 בצל מתוק גדול, חתוך לרוחב לפרוסות בעובי 3/4 אינץ'1 בצל מתוק גדול, חתוך לרוחב לפרוסות בעובי 3/4 אינץ'
אפונה קלופה, לא חובהאפונה קלופה, לא חובה
4
מחממים מראש גריל גז או פחמים עם חיבור רוטיסרי לחום גבוה.
ציוד שתשתמש בו
5 חזה עוף ללא עור וללא עצמות, חתוך לקוביות5 חזה עוף ללא עור וללא עצמות, חתוך לקוביות
5
מפזרים את כל הטלה במלח ופלפל ומצמידים את הטלה לרוטיזרי לפי הוראות היצרן.
מרכיבים שתצטרך
פפרונצ'יני, לקישוטפפרונצ'יני, לקישוט
אפונה קלופה, לא חובהאפונה קלופה, לא חובה
6
מגלגלים וקושרים עם חוט קצבים במרווחים של 1 אינץ'. צולים עד שהכבש מגיע לטמפרטורה פנימית על מדחום בשר של 170 מעלות פרנהייט, שעה 15 דקות עד שעה 30 דקות עבור גריל גז, ושעה 45 דקות עד שעתיים עבור גריל פחמים. זמן הבישול יהיה תלוי בסוג הגריל ובמידת החום של הפחמים שלכם. מבסו את הבשר לעתים קרובות בתערובת היין השמורה.
מרכיבים שתצטרך
אפונה קלופה, לא חובהאפונה קלופה, לא חובה
2 בצלים צהובים בינוניים, קלופים, חצויים וחתוכים לפרוסות בעובי 1/2 אינץ'2 בצלים צהובים בינוניים, קלופים, חצויים וחתוכים לפרוסות בעובי 1/2 אינץ'
דיסקיות ציפוי סוכריות אדומות ו/או ירוקות, אופציונלידיסקיות ציפוי סוכריות אדומות ו/או ירוקות, אופציונלי
(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)
ציוד שתשתמש בו
רוטב חם שמן שומשוםרוטב חם שמן שומשום
חוט קצביםחוט קצבים
5 חזה עוף ללא עור וללא עצמות, חתוך לקוביות5 חזה עוף ללא עור וללא עצמות, חתוך לקוביות
7
מוציאים מהרוטיסרי, מניחים על קרש חיתוך גדול ומניחים 15 דקות.
ציוד שתשתמש בו
קרש חיתוךקרש חיתוך
8
פורסים את הטלה לרוחב הגרגר לפרוסות נייר דקות.
מרכיבים שתצטרך
1 פאונד נקניקיית מייפל, בתפזורת או הוצאה ממעטפת קישורים גדולה1 פאונד נקניקיית מייפל, בתפזורת או הוצאה ממעטפת קישורים גדולה
אפונה קלופה, לא חובהאפונה קלופה, לא חובה
9
מניחים מספר פרוסות טלה במרכז כל לחם שטוח, מעליהם כמה עגבניות שזיפים בגריל, מטפטפים את הוויניגרט, מפזרים מעל אורגנו טרי ומעליהם צנון צזיקי.
מרכיבים שתצטרך
אורגנו טריאורגנו טרי
עגבניות שזיףעגבניות שזיף
1 קילו שרימפס מבושלים, חצויים לאורך1 קילו שרימפס מבושלים, חצויים לאורך
לחם שטוחלחם שטוח
צזיקיצזיקי
גבינת מוצרלה רזה חלקית חתוכה לקוביות (קוביות של 1/2 אינץ')גבינת מוצרלה רזה חלקית חתוכה לקוביות (קוביות של 1/2 אינץ')
אפונה קלופה, לא חובהאפונה קלופה, לא חובה
10
מחממים גריל לבינוני-גבוה.
ציוד שתשתמש בו
5 חזה עוף ללא עור וללא עצמות, חתוך לקוביות5 חזה עוף ללא עור וללא עצמות, חתוך לקוביות
11
מברישים את העגבניות בשמן ומתבלים במלח ופלפל משני הצדדים. צולים עד שהם מעט חרוכים ורכים. הופכים וצולים את הצד השני עד שהוא מעט חרוך ורך.
מרכיבים שתצטרך
פפרונצ'יני, לקישוטפפרונצ'יני, לקישוט
קישואים, פרוסים לחתיכות בגודל 1/4 אינץ'קישואים, פרוסים לחתיכות בגודל 1/4 אינץ'
חבילות כל אחת) פרוסות דקות של חזיר דלי (24 פרוסות)חבילות כל אחת) פרוסות דקות של חזיר דלי (24 פרוסות)
ציוד שתשתמש בו
5 חזה עוף ללא עור וללא עצמות, חתוך לקוביות5 חזה עוף ללא עור וללא עצמות, חתוך לקוביות
12
מקציפים את החומץ, מיץ הלימון, החרדל, הדבש ומלח ופלפל. טורפים לאט את שמן הזית עד לקבלת אמולסיה.
מרכיבים שתצטרך
פפרונצ'יני, לקישוטפפרונצ'יני, לקישוט
שרימפס, זנב, קליפות מוסרות, ורידים נקייםשרימפס, זנב, קליפות מוסרות, ורידים נקיים
בקבוק אחד (750 מ"ל) של קוט דו רון או יין אדום יבש אחרבקבוק אחד (750 מ"ל) של קוט דו רון או יין אדום יבש אחר
8 פרוסות דקות של חזיר וירג'יניה או פרוסצ'וטו8 פרוסות דקות של חזיר וירג'יניה או פרוסצ'וטו
פרוסות דקות של חזיר וירג'יניה או פרוסצ'וטופרוסות דקות של חזיר וירג'יניה או פרוסצ'וטו
1-1/4 כוסות דגני מוזליקס עם צימוקים, תמרים ושקדים1-1/4 כוסות דגני מוזליקס עם צימוקים, תמרים ושקדים
ציוד שתשתמש בו
צרור גדול אחד של סיגליות בר (כולל הגבעולים), שטופותצרור גדול אחד של סיגליות בר (כולל הגבעולים), שטופות
13
מניחים את הצנוניות והבצל במסננת בינונית.
מרכיבים שתצטרך
גבינת מוצרלה רזה חלקית חתוכה לקוביות (קוביות של 1/2 אינץ')גבינת מוצרלה רזה חלקית חתוכה לקוביות (קוביות של 1/2 אינץ')
חתוך לקוביות בגודל 3 עד 4 אינץ' - או תחליף בכתף טלהחתוך לקוביות בגודל 3 עד 4 אינץ' - או תחליף בכתף טלה
ציוד שתשתמש בו
עם עצמות, עור על, ירכיים ורגליים של עוףעם עצמות, עור על, ירכיים ורגליים של עוף
14
מניחים מעל צלחת קטנה ומניחים מעל קערה למשך 30 דקות כדי לנקז את הנוזלים.
ציוד שתשתמש בו
קערת גביע וופל בגודל סטנדרטיקערת גביע וופל בגודל סטנדרטי
15
מעבירים את תערובת הצנון המנומקת לקערה בינונית ומוסיפים את היוגורט, השום, השמיר, גרידת הלימון, המלח והפלפל. מכסים ומקררים לפחות 30 דקות ועד יום אחד לפני ההגשה.
מרכיבים שתצטרך
פפרונצ'יני, לקישוטפפרונצ'יני, לקישוט
כסף ללא נעלייםכסף ללא נעליים
2 בצלים לבנים או צהובים קטנים עד בינוניים, 1 חתוך לרבעים ו-1 קצוץ2 בצלים לבנים או צהובים קטנים עד בינוניים, 1 חתוך לרבעים ו-1 קצוץ
גבינת מוצרלה רזה חלקית חתוכה לקוביות (קוביות של 1/2 אינץ')גבינת מוצרלה רזה חלקית חתוכה לקוביות (קוביות של 1/2 אינץ')
2 פחיות (15-1/4 אונקיות כל אחת) אגסים פרוסים, מסוננות היטב2 פחיות (15-1/4 אונקיות כל אחת) אגסים פרוסים, מסוננות היטב
ענפי שמיר טריים שנקטפוענפי שמיר טריים שנקטפו
ציוד שתשתמש בו
קערת גביע וופל בגודל סטנדרטיקערת גביע וופל בגודל סטנדרטי

מרכיבים

0חתיכות טופי הית' ברנקניקיית חזיר לא מכוסהנקניקיית חזיר לא מכוסה8שרימפס וורידיםפלפל שחור טחון טריפלפל שחור טחון טרי8שרימפס וורידיםשמן קנולה, לצלייהשמן קנולה, לצלייה23 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות של 1/2 אינץ'חרדל דיז'וןחרדל דיז'ון23 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות של 1/2 אינץ'שמיר טרי קצוץשמיר טרי קצוץ3ציפורןשום, קצוץ דקשום, קצוץ דק8ציפורן2 בצלים לבנים או צהובים קטנים עד בינוניים, 1 חתוך לרבעים ו-1 קצוץ2 בצלים לבנים או צהובים קטנים עד בינוניים, 1 חתוך לרבעים ו-1 קצוץ1501 לב מפאלדי טרי אם אפשריוגורט יוונייוגורט יווני12 כפיות אבקת שוםr honeyr honey0חתיכות טופי הית' ברתפוחי אדמה רדומים, בערך 6 אונקיות כל אחדתפוחי אדמה רדומים, בערך 6 אונקיות כל אחד8שרימפס וורידיםמלח כשרמלח כשר1kgsרגל טלה ללא עצמות (אודותרגל טלה ללא עצמות (אודות1221 לב מפאלדי טרי אם אפשרמיץ לימון סחוט טרימיץ לימון סחוט טרי23 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות של 1/2 אינץ'מיץ לימון סחוט טרימיץ לימון סחוט טרי1גרידת לימוןגרידת לימון1אוראו ממולאים כפוליםכסף ללא נעלייםכסף ללא נעליים1081 לב מפאלדי טרי אם אפשרבקבוק אחד (750 מ"ל) של קוט דו רון או יין אדום יבש אחרבקבוק אחד (750 מ"ל) של קוט דו רון או יין אדום יבש אחר2161 לב מפאלדי טרי אם אפשרשמן זית יווני אקסטרה בתולה, ועוד לטפטוףשמן זית יווני אקסטרה בתולה, ועוד לטפטוף1השארמ 3 ענפים גדולים אורגנו, ועוד להגשהמ 3 ענפים גדולים אורגנו, ועוד להגשה8שרימפס וורידיםלחם שטוח או כיסים פיתות, התחמם על הגריל, להגשהלחם שטוח או כיסים פיתות, התחמם על הגריל, להגשה8עגבניות שזיף, הקצוות הוסרו, פרוס לתוך סיבובים עבים מאודעגבניות שזיף, הקצוות הוסרו, פרוס לתוך סיבובים עבים מאוד87דלעת צהובה אחת, חתוכה לקוביות בגודל 2.5 ס"מ.צנון מגורד דקצנון מגורד דק0smallsבצל אדום, מגורד דקבצל אדום, מגורד דק63 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות של 1/2 אינץ'1 כף בתוספת 1 כפית מלח כשר, נוסף לתיבול בשר1 כף בתוספת 1 כפית מלח כשר, נוסף לתיבול בשר1השארמ 3 ענפים גדולים רוזמריןמ 3 ענפים גדולים רוזמרין8שרימפס וורידיםמלח ופלפל שחור טחון טרימלח ופלפל שחור טחון טרי4801 לב מפאלדי טרי אם אפשרשדי פסיון אם )שדי פסיון אם )

יין מומלץ: שדי פסיון אם ), משקה אלכוהולי, מרכיב, קטגוריית מוצרי מזון, (ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות), יין לבן יבש, אבקת זרעי אהבה, 3 כפות חרדל יבש,, סוג פריט בתפריט, Moschofilero, Asyrtiko, Agiorgitiko

יין לבן, משקה אלכוהולי ומרכיבים הם בחירה מצוינת עבור ג'ירוס. אם בא לך ללכת ליוונית עם האוכל היווני שלך, assyrtiko ומוסקופילר הם שניהם יינות לבנים מקסימים לשילוב עם עוף, פירות ים וכו'. Agiorgitiko הוא אדום בעל גוף מתאים לבשרים צלויים וטלה. המומו סוביניון בלאן עם דירוג 4.7 מתוך 5 כוכבים נראה כמו התאמה טובה. זה עולה בערך 15 דולר לבקבוק.
מומו סוביניון בלאן
מומו סוביניון בלאן
מציג אף מורכב עם ניחוחות של פירות טרופיים, תווים עשבוניים ורמז לקסיס. התסיסה הטבעית מוסיפה איכות עשירה ומרקם לחך, עם תווים עדינים של גרידת לימון ופסיפלורה. הגימור פריך ויבש. טעים עם כל סוגי פירות הים וסלטי הקיץ, או ליהנות בפני עצמו כאפריטיף מרענן.