הודו צלוי בסגנון נייבי יכול להיות בדיוק המתכון ללא גלוטן שחיפשתם. מנה אחת מכילה 624 קלוריות , 70 גרם חלבון ו -31 גרם שומן . מתכון זה מספיק ל-18 סועדים. תמורת 2.3 דולר למנה , מתכון זה מכסה 38% מהצריכה היומית שלכם של ויטמינים ומינרלים. הוא מתאים גם כמנה עיקרית. אם יש לכם גזרים קטנים, שום, חמאה ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, אתם יכולים להכין אותו. אדם אחד מצא את המתכון הזה טעים ומשביע. חג ההודיה יהיה אפילו יותר מיוחד עם המתכון הזה. הוא מובא אליכם על ידי Allrecipes. מההכנה ועד לצלחת, מתכון זה אורך כ -8 שעות ו-10 דקות . עם ציון כפית של 73% , מנה זו מוצקה. אם אהבתם את המתכון הזה, אולי תאהבו גם מתכונים כמו מרק שעועית נייבי האהוב עליי , עוף בפחית בירה, ירקות בסגנון כפרי עם שום קלוי וסלט תפוחי אדמה קלוי בסגנון פרובינציאלי .
הוראות
1
מחממים תנור ל-150 מעלות צלזיוס (300 מעלות פרנהייט). מניחים רשת צלייה של הודו בתבנית צלייה.
מרכיבים שתצטרך
4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק
ציוד שתשתמש בו
כרוב סגול, פרוס דק
ועוד לקישוט (1 כוס קרמל, פלוס 1 כפית פלור דה סל)
2
הוציאו את אריזת הצוואר והמעיים מתוך פנים תרנגול ההודו, אם יש כאלה, ושטפו את העוף היטב, מבפנים ומבחוץ. יבשו את תרנגול ההודו בטפיחות קלות בעזרת מגבות נייר.
מרכיבים שתצטרך
4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק
ציוד שתשתמש בו
טורטיות קמח (25 ס"מ), חתוכות לרבעים
3
הניחו את תרנגול ההודו על רשת הצלייה. בעזרת האצבעות, הכניסו יד מתחת לעור מעל החזה ושחררו את העור.
מרכיבים שתצטרך
4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק
4
הניחו את קוביות החמאה מתחת לעור החזה, ופיזרו אותן באופן שווה ככל האפשר על פני כל החזה. דחפו 4 או 5 קיסמי שיניים מעץ דרך העור לתוך הבשר כדי לקבע את העור בזמן הבישול.
בקערה, ערבבו את הגזרים, הבצלים, הסלרי, שני חצאי ראשי השום, הטימין, המרווה, עלי הדפנה, המלח והפלפל השחור. מלאו את חלל תרנגול ההודו בכמות הירקות והתבלינים הנדרשת; פזרו את השאר, אם יש, לתחתית תבנית הצלייה. הרימו את תרנגול ההודו זקוף כך שפתח החלל יהיה כלפי מעלה, ושפכו את כל בקבוק השרדונה לתוך העוף כך שהיין יזרום לתוך המחבת.
מרכיבים שתצטרך
עם 4 גרם שומן או פחות למנה (מומלץ: ביסק עגבניות שמנמן של איימי)
4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק
1/2 ראש כרוב סבוי חתוך דק
1/2 ענף רוזמרין
(או או רגיל)
(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)
ציוד שתשתמש בו
כרוב סגול, פרוס דק
פלפלים חריפים, ללא גרעינים וחתוכים לקוביות (מומלץ: פפדיו)
6
הניחו את תרנגול ההודו בחזרה על הרשת, וסגרו אותו במידת הצורך. כסו את תרנגול ההודו בנייר אלומיניום.
מרכיבים שתצטרך
4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק
ציוד שתשתמש בו
שרימפס מוקפץ
7
צולים בתנור שחומם מראש עד שהעצם כבר לא ורודה והנוזלים צלולים, כ-7 שעות.
מרכיבים שתצטרך
4 צלעות חלצי חזיר עם עצם (עובי 1-1/2 אינץ' ו-8 אונקיות כל אחת)
ציוד שתשתמש בו
ועוד לקישוט (1 כוס קרמל, פלוס 1 כפית פלור דה סל)
8
הוציאו את תרנגול ההודו מהתנור, הסירו את נייר הכסף וצלו עד שהעור משחים ופריך, 25 עד 30 דקות נוספות. מדחום לקריאה מיידית המוחדר לחלק העבה ביותר של הירך, ליד העצם, אמור להראות 82 מעלות צלזיוס (180 מעלות פרנהייט).
מרכיבים שתצטרך
4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק
4 צלעות חלצי חזיר עם עצם (עובי 1-1/2 אינץ' ו-8 אונקיות כל אחת)
ציוד שתשתמש בו
רוטב חם שמן שומשום
שרימפס מוקפץ
ועוד לקישוט (1 כוס קרמל, פלוס 1 כפית פלור דה סל)
9
מוציאים מהתנור ומניחים ל-10 דקות לנוח לפני החיתוך.
ציוד שתשתמש בו
ועוד לקישוט (1 כוס קרמל, פלוס 1 כפית פלור דה סל)
10
הגישו גזרים, בצל וסלרי מבושלים לצד תרנגול ההודו, אם רוצים.