חג המולד טורקיה עם קלמנטיין & מפרץ חמאה לוקח על 4 שעות ו-15 דקות מההתחלה ועד הסוף. מתכון זה מספק 8 מנות. עם 778 קלוריות, 97 גר' של חלבון, ו 37 גרם של שומן כל אחד. המתכון הזה מכסה %36 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. 24 אנשים התרשמו מהמתכון הזה. גשו לסופר וקנו עלי טימין, שרי מעוז, קמח ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זה הובא לכם על ידי BBC אוכל טוב. חג המולד יהיה עוד יותר מיוחד עם המתכון הזה. זה עובד היטב כמנה עיקרית במחיר סביר. תאריך, שקדים וקלמנטינה חג המולד Stollen, ארוחת חג המולד: מייפל סוכר וג'ינג'ר צלוי חזיר עם רוטב חמוציות רימון קלמנטינה, ו קלמנטינה-הודו מלוח עם רוטב רדאיי דומים מאוד למתכון זה.
הוראות
1
עד יומיים לפני כן, מלח את ההודו. אם יש לך מטחנת תבלינים או minichopper, עצה בכל החומרים לתערובת מלח לטחון לעשות מלח רטוב. אם אתה משתמש בעלי ומרגמה, לטחון את עשבי תיבול ופלפל יחד, ולאחר מכן להוסיף את המלח ואת גרידה כתומה, לטחון היטב שוב. תניח בצד. בזהירות לשטוף את טורקיה ולייבש טפיחה עם נייר מטבח. לשבת את טורקיה בדיל הקלייה שלה ולהשתמש בתערובת מלח לתבל את טורקיה בנדיבות בכל רחבי.
מרכיבים שתצטרך
גרידה כתומה
צלעות חזיר ללא עצמות, חתוכות לחתיכות של 2 אינץ'
4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק
שבבי עץ מושרים (מקיט, היקורי או אלמון), אופציונלי
גרעיני דלעת לא קלויים
ציוד שתשתמש בו
מרגמה ועלי
2
שים את חזה ההודו למעלה בפח, לכסות עם סרט נצמד ולהשאיר במקרר עד 2 ימים. (זה יכול להיעשות יום לפני אבל ככל שאתה משאיר אותו, יותר את הטעם של לשפשף מלח יהיה לחדור את הציפור.)
מרכיבים שתצטרך
חצי חזה הודו בעור
גרעיני דלעת לא קלויים
2 3/4 אונקיות (75 גרם) סולטנות זהובות
3
כדי להפוך את החמאה קלמנטיין & מפרץ, מחית את כל החומרים יחד בקערה עם כמה תיבול ולהניח בצד. יכול להתבצע 2 ימים קדימה או קפוא עד חודש.
מרכיבים שתצטרך
Clementine
4 קישואים קטנים, פרוסים לחתיכות של 1/4 אינץ'
אגס אחד (כגון אנז'ו או בארטלט), קצוץ דק
ציוד שתשתמש בו
שמנת חמה חצי חצי (110° עד 115°)
4
הסר את טורקיה מהמקרר 1 hr לפני שאתה רוצה לבשל אותו ולשטוף את כל המלח ממש טוב. לטפוח אותו יבש, לשטוף את הפח קלייה, ואז לשבת את טורקיה בחזרה לפח ולהשאיר בטמפרטורת החדר במשך כ 1 שעה, חשוף.
מרכיבים שתצטרך
4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק
גרעיני דלעת לא קלויים
5
תנור חום 180c / 160c מאוורר / גז
ציוד שתשתמש בו
12 צלעות טלה, מצופות עצמות
6
לחשב זמן בישול של 40 דקות לכל ק "ג עבור 4kg הראשון של טורקיה, ולאחר מכן 45 דקות עבור כל ק" ג לאחר מכן. לשפשף את טורקיה בכל רחבי עם רוב החמאה אין צורך העונה. אם לא השתמשת בצוואר עבור רוטב איפור מראש( ראה 'הולך טוב עם'), ולאחר מכן להוסיף את הצוואר על הפח עם הבצל. מכסים את הפח באופן רופף בנייר כסף וצלי לזמן הבישול המחושב. עבור 30 דקות הסופי, להסיר את רדיד, להשרות את טורקיה, לפזר עם הקורנית שמורות גרידה כתומה, ולהגדיל את טמפ התנור 200c/180c מאוורר / גז
מרכיבים שתצטרך
גרידה כתומה
אגס אחד (כגון אנז'ו או בארטלט), קצוץ דק
4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק
6 שיני שום גדולות פרוסות דקות
חתוך לקוביות בגודל 3 עד 4 אינץ' - או תחליף בכתף טלה
1/2 ראש כרוב סבוי חתוך דק
2 3/4 אונקיות (75 גרם) סולטנות זהובות
ציוד שתשתמש בו
חזה הודו ללא עור וללא עצמות, חתוך לרצועות
12 צלעות טלה, מצופות עצמות
7
(עכשיו זה הזמן פופ ב stuffings ותפוחי אדמה צלויים, אם אתה עושה אותם. כאשר ההודו חום להפליא ומבושל דרך, להסיר מהתנור ולהשאיר לנוח על מגש חם מכוסה רופף בנייר כסף ומגבת תה.
מרכיבים שתצטרך
תפוח אדמה צלוי
4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק
תערובת תיבול סטייק, המותג המועדף Montreal Steak Seasoning של מקורמיק
תה
ציוד שתשתמש בו
סופרסטה יבשה מתוקה, פרוסה, להגשה
חזה הודו ללא עור וללא עצמות, חתוך לרצועות
12 צלעות טלה, מצופות עצמות
8
אם הכנת את רוטב האיפור שלנו (ראה 'הולך טוב עם'), אתה יכול להוסיף את מיצי הקלייה לזה. כדי להפוך את הרוטב שלך טרי, לשפוך את רוב השומן אבל להשאיר את המיצים בפח ולשים אותו על אש נמוכה. מערבבים את הקמח למשחה.
מרכיבים שתצטרך
חמאה קרה לא מלוחה (1 מקל), חתוכה לקוביות
6 שיני שום גדולות פרוסות דקות
9
יוצקים את השרי ולחש במשך 1 דקות, ולאחר מכן להוסיף בהדרגה מים 850ml ומבשלים עד שיש לך רוטב עבה הקפד לגרד את הצדדים של הפח כדי לשחרר כל חתיכות. מסננים את הרוטב לסיר ומחממים כדי לשרת את הרוטב כנראה רגיל צריך תיבול נוסף כמו מיצי טורקיה יהיה מלוח מספיק.
מרכיבים שתצטרך
4 קישואים קטנים, פרוסים לחתיכות של 1/4 אינץ'
קליפת אבטיח כבוש, 1 צנצנת
4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק