לזניה של מרדי גרא: לזניה די קרנבל עשויה להיות מתכון טוב להרחבת קופסת המתכונים למנות עיקריות. מנה אחת מכילה 539 קלוריות , 24 גרם חלבון ו -37 גרם שומן . תמורת 3.18 דולר למנה , מתכון זה מכסה 26% מהצריכה היומית שלך של ויטמינים ומינרלים. מתכון זה מספיק ל-6 מנות. מתכון זה מ-Foodnetwork דורש חזה בקר, פטרוזיליה שטוחה, מוצרלה ופרושוטו קוטו. מתכון זה אופייני למטבח הים תיכוני. אדם אחד הכין את המתכון הזה ויכין אותו שוב. מההכנה ועד להצלחת, מתכון זה אורך כשעה ו-40 דקות . בהתחשב בכל הגורמים, החלטנו שמתכון זה ראוי לציון של 61% . ציון זה מוצק. נסו את קאפקייקס מרדי גרא , אטוף שרימפס מרדי גרא , וטורנדוס רוסיני עם כבד אווז וכמהין (מתכונים דומים).
הוראות
1
במחבת בישול בקוטר 25-30 ס"מ, או במחבת הולנדי אובן, חממו 4 כפות שמן זית על להבה גבוהה עד שהוא חם אך לא מעלה עשן. בקערה גדולה, ערבבו את הבשר הטחון, הביצה, הפטרוזיליה, פירורי הלחם, המלח והפלפל לפי הטעם, ו-2 כפות גבינת פרמז'ן-רג'יאנו מגוררת. בעזרת כף עץ, ערבבו עד לקבלת תערובת אחידה. בעזרת הידיים, עצבו את תערובת הבשר לקציצות קטנות, כל אחת מעט גדולה יותר מכדור גולף. המשיכו להכין את הקציצות עד שכל התערובת תשתמשו בה.
מרכיבים שתצטרך
1/2 כוס פרמז'ן-רג'יאנו מגורר טרי, ועוד לפי הטעם
פרמז'ן-רג'יאנו מגורר טרי, ועוד לפי הטעם
(מומלץ: קטלינה)
1 פרוסת לחם סנדוויץ', קלוי ומפורר
סטייקים של ניו יורק
1/4 כוס שומן חזיר
מים כדי לאפשר
פרי תות (25 עד 30 ס"מ) לפי רגל
ציוד שתשתמש בו
1 כוס אגוזי מלך, טחונים גס
סוכריות מצופות שוקולד, כמו M&M's
4 כוסות גבינת פפר ג'ק מגוררת, מחולקת
עגבנייה פרוסה, אופציונלי
2
מוסיפים את כדורי הבשר למחבת ומטגנים עד שהכדורים משחימים מכל הצדדים, כ-7 דקות.
מרכיבים שתצטרך
1 פרוסת לחם סנדוויץ', קלוי ומפורר
ציוד שתשתמש בו
עגבנייה פרוסה, אופציונלי
3
מוסיפים את רוטב העגבניות ומתבלים לפי הטעם במלח ופלפל. מביאים את התערובת לרתיחה ואז מנמיכים את האש לרתיחה נמוכה. מכסים ומבשלים על אש קטנה עד שהבשר רך, כ-45 דקות. במהלך זמן זה, המחבת תתחיל להתייבש.
מרכיבים שתצטרך
4 פרוסות גבינת מינסטר, חצויות
1/2 פאונד גבינת צ'דר חדה, חתוכה לקוביות
בקבוק רוטב חמוץ מתוק, מחולק
מים כדי לאפשר
ציוד שתשתמש בו
עגבנייה פרוסה, אופציונלי
4
מוסיפים את ציר הבקר בהדרגה לפי הצורך כדי לשמור על לחות המחבת.
מרכיבים שתצטרך
פפריקה חריפה, מעושנת במידת האפשר
ציוד שתשתמש בו
עגבנייה פרוסה, אופציונלי
5
הביאו 6 ליטר מים לרתיחה גולמית והוסיפו 2 כפות מלח.
מרכיבים שתצטרך
1 כוס גריסי פנינה לבנים
1/2 כוס יין מרסלה מתוק
6
מרדדים את הפסטה לעובי הדק ביותר.
מרכיבים שתצטרך
מתכון לפיצוצ'רי
(כדי להחזיק את נתחי העוף יחד)
7
חותכים את היריעה שנוצרה ל-4 ריבועים שווים בגודלם, כל אחד בגודל של כ-10 ס"מ. מניחים בזהירות את הריבועים למים הרותחים ומבשלים עד שהם רכים אך אל דנטה, כ-5 דקות.
מרכיבים שתצטרך
1 כוס גריסי פנינה לבנים
8
סננו והניחו בעדינות בצד.
9
הוציאו את הסיר או את התנור ההולנדי מהאש.
ציוד שתשתמש בו
4 כוסות גבינת פפר ג'ק מגוררת, מחולקת
גריסי פנינה לבנים
10
מוציאים את הבשר המבושל ומניחים בצד עד שיתקרר מספיק כדי שניתן יהיה לטפל בו.
מרכיבים שתצטרך
מים כדי לאפשר
11
מחממים את התנור מראש ל-350 מעלות פרנהייט.
ציוד שתשתמש בו
סוכר צהוב ומגוון סוכריות מתוקות
12
בעזרת כפית שמן הזית הנותרת, משמנים קלות תבנית לזניה בקוטר 20 ס"מ. מכסים את תחתית התבנית ב-2 דפי לזניה מבושלים. מכסים במחצית מכמות המוצרלה הקצוצה, לאחר מכן במחצית מכמות הפרוסצ'וטו, ולאחר מכן במחצית מכמות הקציצות עם מעט רוטב.
מרכיבים שתצטרך
אטריות לזניה מבושלות
כפית גדושה פטרוזיליה טרייה שטוחה קצוצה
פרושוטו
1 פרוסת לחם סנדוויץ', קלוי ומפורר
סטייקים של ניו יורק
בקבוק רוטב חמוץ מתוק, מחולק
ציוד שתשתמש בו
עגבנייה פרוסה, אופציונלי
13
מפזרים חצי מכמות הפרמזן הנותרת. חוזרים על תהליך השכבות עם שאר המרכיבים. בסופו של דבר תתקבל פרמזן מעל.
מרכיבים שתצטרך
Parmigiano Reggiano
14
הוסף עוד אם תרצה.
15
מכניסים לתנור ואפים עד שהלזניה מתחממת לחלוטין והפרמז'נו שחום ומבעבע, כ-15 דקות.
מרכיבים שתצטרך
Parmigiano Reggiano
ציוד שתשתמש בו
סוכר צהוב ומגוון סוכריות מתוקות
16
בסיר בנפח 3 ליטר, חממו את שמן הזית על אש בינונית.
מרכיבים שתצטרך
סטייקים של ניו יורק
ציוד שתשתמש בו
גריסי פנינה לבנים
17
מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים עד שהם רכים וזהובים קלות, כ-8 עד 10 דקות.
מרכיבים שתצטרך
שום גויה®
1 וחצי כפיות שום כתוש של GOYA® או 3 שיני שום טריות, קצוצות דק
18
מוסיפים את הטימין והגזר ומבשלים עוד 5 דקות, עד שהגזר רך למדי.
מרכיבים שתצטרך
גב שומן חזיר
1/2 ראש כרוב סבוי חתוך דק
19
מוסיפים את העגבניות והמיץ ומביאים לרתיחה תוך ערבוב תכוף. מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה במשך 30 דקות עד לקבלת סמיכות של דגני בוקר חמים. מתבלים במלח ומגישים. הרוטב מחזיק מעמד שבוע במקרר או עד 6 חודשים במקפיא.