קושימומחה
מוכן ב2 שעות, 10 דק.
מנות6
ציון בריאות5
מטבחיםאמריקאי
סוגי מאכליםקינוח
מגזין

פאי תפוחים קרמל אולטימטיבי

פאי תפוחים קרמל אולטימטיבי
המתכון "פאי תפוחים קרמל אולטימטיבי" יכול להיות מוכן בכ-2 שעות ו-10 דקות . מנה אחת מכילה 826 קלוריות , 9 גרם חלבון ו -36 גרם שומן . מתכון צמחוני זה, המבוסס על חלבון אובו (לקטו), מספיק ל-6 מנות . כמה אנשים ממש אהבו את הקינוח הזה. מתכון זה מ-Foodnetwork דורש חמאה, מי קרח, חמאה וקמח. 22 אנשים הכינו את המתכון הזה והיו מכינים אותו שוב. הוא מושלם לליל כל הקדושים . זהו מתכון זול למדי לחובבי אוכל אמריקאי. עם ציון כף של 0% , המנה הזו גרועה מאוד (אבל עדיין ניתנת לתיקון). פאי תפוחים קרמל דלעת , "גלידת" קוקוס קפוא אולטימטיבית עם רוטב שוקולד קשה , וטירמיסו אולטימטיבי דומים מאוד למתכון הזה.

הוראות

1
צפו כיצד להכין את המתכון הזה.
2
מחממים תנור ל-350 מעלות פרנהייט.
ציוד שתשתמש בו
ועוד לקישוט (1 כוס קרמל, פלוס 1 כפית פלור דה סל)ועוד לקישוט (1 כוס קרמל, פלוס 1 כפית פלור דה סל)
3
להכנת הבצק, ערבבו יחד את הקמח והמלח בקערה גדולה.
מרכיבים שתצטרך
שיבולת שועל (מהירה או רגילה)שיבולת שועל (מהירה או רגילה)
(או או רגיל)(או או רגיל)
ציוד שתשתמש בו
פלפלים חריפים, ללא גרעינים וחתוכים לקוביות (מומלץ: פפדיו)פלפלים חריפים, ללא גרעינים וחתוכים לקוביות (מומלץ: פפדיו)
4
חותכים פנימה את חתיכות החמאה הקרה בעזרת בלנדר, מעט בכל פעם, עד שהבצק דומה לקמח תירס.
מרכיבים שתצטרך
פילה פורל אגם (בערך כל אחד)פילה פורל אגם (בערך כל אחד)
(65 עוגיות)(65 עוגיות)
שום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דקשום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דק
ציוד שתשתמש בו
ליקריץ 42 מחרוזות אדומותליקריץ 42 מחרוזות אדומות
5
מוסיפים את חלמון הביצה ומי הקרח, ומערבבים לרגע רק כדי לאחד את הבצק ולהרטיב אותו. היזהרו לא לעבד את הבצק יתר על המידה. יוצרים מהבצק כדור, עוטפים אותו היטב בניילון נצמד ומניחים לו לנוח במקרר למשך שעה.
מרכיבים שתצטרך
פרוסות דקות (אך לא מגולחות) של פרושוטו די פארמה או פנצ'טהפרוסות דקות (אך לא מגולחות) של פרושוטו די פארמה או פנצ'טה
עוגיות ג'ינג'רס, מחולקותעוגיות ג'ינג'רס, מחולקות
שום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דקשום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דק
עגבניות, שטופות, קליפות דמויות נייר הוסרועגבניות, שטופות, קליפות דמויות נייר הוסרו
ציוד שתשתמש בו
בצל צהוב, חתוך לשמיניותבצל צהוב, חתוך לשמיניות
6
בזמן שהבצק נח, הכינו את המילוי.
מרכיבים שתצטרך
שום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דקשום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דק
7
להכנת רוטב הקרמל: מניחים את הסוכר והמים בסיר קטן ומבשלים, ללא ערבוב, על אש בינונית-נמוכה עד שהסוכר נמס ומתקרמל, כ-10 דקות.
מרכיבים שתצטרך
אפרסקים פרוסיםאפרסקים פרוסים
מיץ לימון, אופציונלימיץ לימון, אופציונלי
פרוסות דקות (אך לא מגולחות) של פרושוטו די פארמה או פנצ'טהפרוסות דקות (אך לא מגולחות) של פרושוטו די פארמה או פנצ'טה
ציוד שתשתמש בו
גב שומן חזירגב שומן חזיר
8
הסירו את הסיר מהאש והוסיפו את השמנת והיין באיטיות. ייתכן שהרוטב יבעבע וירוק, לכן היזהרו. לאחר שהרוטב יירגע, החזירו אותו לאש, הוסיפו את מקל הוניל וחממו אותו באיטיות, עד שהיין והקרמל חלקים והמשיכו לבשל באיטיות עד לצמצום של חצי מהכמות.
מרכיבים שתצטרך
חלבוני ביצה מפוסטרים (מקרטון), בטמפרטורת החדרחלבוני ביצה מפוסטרים (מקרטון), בטמפרטורת החדר
1/3 כוס מיץ קי ליים טרי1/3 כוס מיץ קי ליים טרי
2 חטיפים (3-1/2 אונקיות כל אחד) שוקולד מריר 70% קקאו, קצוץ2 חטיפים (3-1/2 אונקיות כל אחד) שוקולד מריר 70% קקאו, קצוץ
1-1/4 כוסות יין לבן או ציר עוף1-1/4 כוסות יין לבן או ציר עוף
(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)
ציוד שתשתמש בו
גב שומן חזירגב שומן חזיר
9
מסירים מהאש ומצננים עד להסמכה.
10
ממלאים קערה גדולה במים קרים וסוחטים פנימה מיץ לימון. קולפים את התפוחים בעזרת סכין קילוף, חותכים אותם לשניים, ומוציאים את הליבה בעזרת מקלחן מלון.
מרכיבים שתצטרך
שרימפס, זנב, קליפות מוסרות, ורידים נקייםשרימפס, זנב, קליפות מוסרות, ורידים נקיים
ריבועים כל אחד) ציפוי סוכריות לבן, קצוץ גסריבועים כל אחד) ציפוי סוכריות לבן, קצוץ גס
מלוןמלון
פרוסות דקות (אך לא מגולחות) של פרושוטו די פארמה או פנצ'טהפרוסות דקות (אך לא מגולחות) של פרושוטו די פארמה או פנצ'טה
ציוד שתשתמש בו
מלון Ballerמלון Baller
רול פירות צהוב אחדרול פירות צהוב אחד
פלפלים חריפים, ללא גרעינים וחתוכים לקוביות (מומלץ: פפדיו)פלפלים חריפים, ללא גרעינים וחתוכים לקוביות (מומלץ: פפדיו)
11
מניחים את חצאי התפוחים במי הלימון (זה ימנע מהם להשחים). מערבבים את התפוחים עם הקמח והקינמון.
מרכיבים שתצטרך
גלידת וניל ואגוזי פקאן נוספיםגלידת וניל ואגוזי פקאן נוספים
ריבועים כל אחד) ציפוי סוכריות לבן, קצוץ גסריבועים כל אחד) ציפוי סוכריות לבן, קצוץ גס
שיבולת שועל (מהירה או רגילה)שיבולת שועל (מהירה או רגילה)
פרוסות תפוז חתוכות לשניים לקישוטפרוסות תפוז חתוכות לשניים לקישוט
פרוסות דקות (אך לא מגולחות) של פרושוטו די פארמה או פנצ'טהפרוסות דקות (אך לא מגולחות) של פרושוטו די פארמה או פנצ'טה
12
הוציאו את הבצק מהמקרר, הסירו את הניילון הניילון וחתכו את הכדור לשניים. עטפו שוב והחזירו כדור אחד למקרר, עד שיהיו מוכנים לקרום העליון.
מרכיבים שתצטרך
3/4 כוס ועוד 3 כפות שומן3/4 כוס ועוד 3 כפות שומן
שום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דקשום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דק
13
הניחו לבצק לנוח על השיש במשך 15 דקות כדי שיהיה גמיש מספיק כדי לרדד. בעזרת מערוך, רדדו את הבצק על משטח מקומח קלות לעיגול בקוטר 30 ס"מ. גלגלו בזהירות את הבצק על המערוך והניחו אותו בתוך תבנית פאי מזכוכית בקוטר 25 ס"מ. לחצו את הבצק לתבנית כך שיהדק.
מרכיבים שתצטרך
שום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דקשום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דק
דיסקיות ציפוי סוכריות אדומות ו/או ירוקות, אופציונלידיסקיות ציפוי סוכריות אדומות ו/או ירוקות, אופציונלי
ציוד שתשתמש בו
6 עד 8 שזיפים גדולים, (בערך 1 1/2 פאונד), חתוכים לטריזים בגודל 1/4 אינץ'6 עד 8 שזיפים גדולים, (בערך 1 1/2 פאונד), חתוכים לטריזים בגודל 1/4 אינץ'
אגוזי פקאן קצוצים דק, בתוספת תוספת להגשהאגוזי פקאן קצוצים דק, בתוספת תוספת להגשה
סלמי קשה, חתוך לג'וליאנהסלמי קשה, חתוך לג'וליאנה
14
מחממים את התנור מראש ל-350 מעלות פרנהייט.
ציוד שתשתמש בו
ועוד לקישוט (1 כוס קרמל, פלוס 1 כפית פלור דה סל)ועוד לקישוט (1 כוס קרמל, פלוס 1 כפית פלור דה סל)
15
פורסים כמה תפוחים בכל פעם בעזרת מנדולינה או סכין חדה מאוד. יש לפרוס את התפוחים לפרוסות דקות כך שבזמן האפייה הם יקרסו זה על גבי זה ללא כיסי אוויר. כך נוצר פאי תפוחים דחוס ובשרי. מכסים את תחתית הבצק בשכבת תפוחים, מפזרים את הפרוסות כך שלא יהיו רווחים. יוצקים כ-50 גרם מרוטב קרמל יין אדום מקורר באופן שווה על פרוסות התפוחים. חוזרים על השכבות, עד שהפאי מעט מלא יתר על המידה ומעוצב כיפתי בחלקו העליון; התפוחים יתכווצו בזמן האפייה. מפזרים חתיכות חמאה מעל התפוחים.
מרכיבים שתצטרך
אפרסקים פרוסיםאפרסקים פרוסים
אבקת זרעי אהבהאבקת זרעי אהבה
ריבועים כל אחד) ציפוי סוכריות לבן, קצוץ גסריבועים כל אחד) ציפוי סוכריות לבן, קצוץ גס
(65 עוגיות)(65 עוגיות)
ציוד שתשתמש בו
רול פירות צהוב אחדרול פירות צהוב אחד
מצקתמצקת
16
עכשיו, רדדו את כדור הבצק השני בדיוק כמו שעשיתם את הראשון.
מרכיבים שתצטרך
שום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דקשום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דק
דיסקיות ציפוי סוכריות אדומות ו/או ירוקות, אופציונלידיסקיות ציפוי סוכריות אדומות ו/או ירוקות, אופציונלי
17
מברישים את השפה התחתונה של בצק הפאי במעט חלבון ביצה טרופה כדי ליצור איטום.
מרכיבים שתצטרך
בצק עוגותבצק עוגות
גלידת וניל דלת שומן, אופציונליגלידת וניל דלת שומן, אופציונלי
18
הניחו את עיגול הבצק על גבי הפאי, ובעזרת מספריים למטבח, גזרו את העודף שמסביבו. מהדקו את קצוות הבצק יחד בעזרת האצבעות כדי ליצור איטום הדוק.
מרכיבים שתצטרך
שום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דקשום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דק
ציוד שתשתמש בו
מספריים מטבחמספריים מטבח
19
חותכים חריצים בחלק העליון של הפאי כדי שהאדים יוכלו לצאת בזמן האפייה.
20
מניחים את הפאי על תבנית אפייה וכסו אותו בנייר אלומיניום, כדי שהקרום לא יתאפה מהר יותר מהתפוחים.
מרכיבים שתצטרך
ריבועים כל אחד) ציפוי סוכריות לבן, קצוץ גסריבועים כל אחד) ציפוי סוכריות לבן, קצוץ גס
3/4 כוס ועוד 3 כפות שומן3/4 כוס ועוד 3 כפות שומן
ציוד שתשתמש בו
שרימפס מוקפץשרימפס מוקפץ
21
אופים את פאי התפוחים בקרמל במשך 25 דקות במדף האמצעי. בקערה קטנה, מערבבים את רבע כוס הסוכר הנותרת עם הקינמון הטרי המגורר.
מרכיבים שתצטרך
גלידת וניל ואגוזי פקאן נוספיםגלידת וניל ואגוזי פקאן נוספים
1/3 כוס מיץ קי ליים טרי1/3 כוס מיץ קי ליים טרי
ריבועים כל אחד) ציפוי סוכריות לבן, קצוץ גסריבועים כל אחד) ציפוי סוכריות לבן, קצוץ גס
מיץ לימון, אופציונלימיץ לימון, אופציונלי
ציוד שתשתמש בו
ועוד לקישוט (1 כוס קרמל, פלוס 1 כפית פלור דה סל)ועוד לקישוט (1 כוס קרמל, פלוס 1 כפית פלור דה סל)
פלפלים חריפים, ללא גרעינים וחתוכים לקוביות (מומלץ: פפדיו)פלפלים חריפים, ללא גרעינים וחתוכים לקוביות (מומלץ: פפדיו)
22
הסירו את נייר הכסף מהפאי ומרחו את החלק העליון בחלבון הביצה שנותר.
מרכיבים שתצטרך
גלידת וניל דלת שומן, אופציונליגלידת וניל דלת שומן, אופציונלי
ציוד שתשתמש בו
שרימפס מוקפץשרימפס מוקפץ
23
מפזרים באופן שווה את סוכר הקינמון ומחזירים לתנור. ממשיכים לאפות עוד 25 דקות, עד שהפאי זהוב ומבעבע.
מרכיבים שתצטרך
סוכר קינמוןסוכר קינמון
ציוד שתשתמש בו
ועוד לקישוט (1 כוס קרמל, פלוס 1 כפית פלור דה סל)ועוד לקישוט (1 כוס קרמל, פלוס 1 כפית פלור דה סל)
24
הניחו לפאי התפוחים לנוח בטמפרטורת החדר לפחות שעה כדי לאפשר לפקטין של הפרי להתייצב ולהתגבש; אחרת הפאי יתפרק כשחותכים אותו.
מרכיבים שתצטרך
פקטין פירותפקטין פירות
ריבועים כל אחד) ציפוי סוכריות לבן, קצוץ גסריבועים כל אחד) ציפוי סוכריות לבן, קצוץ גס