שיפון שוודי אהוב
אף פעם אי אפשר שיהיו יותר מדי מתכונים סקנדינביים, אז נסו את לחם השיפון השוודי האהוב עליכם. מתכון זה מספיק ל-24 מנות. למנה זו יש 291 קלוריות , 5 גרם חלבון ו -3 גרם שומן למנה. תמורת 27 סנט למנה , מתכון זה מכסה 8% מהצריכה היומית שלכם של ויטמינים ומינרלים. אדם אחד שמח שניסה את המתכון הזה. הוא מובא אליכם על ידי Taste of Home. אם יש לכם שמרים, צימוקים זהובים, סוכר חום ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, תוכלו להכין אותו. מההכנה ועד לצלחת, מתכון זה אורך כשעה ו-10 דקות . זוהי אפשרות טובה אם אתם מקפידים על דיאטה נטולת מוצרי חלב . עם ציון Spoonacular של 37% , מנה זו די גרועה. מתכונים דומים: מרק כרובית חריף עם קרוטונים משיפון שום , לחם שאור שיפון מונבט וסלט עדשים עם פירות יער שיפון ועגבניות מיובשות .
הוראות
מניחים צימוקים בקערה קטנה. מכסים במים רותחים ומניחים לעמוד 5 דקות.
בקערה גדולה, ממיסים שמרים במים חמים.
מוסיפים את הסוכר החום, המולסה, שומן השוקיים, המלח, קמח השיפון ו-4 כוסות קמח רב תכליתי. מקציפים במהירות בינונית במשך 3 דקות. מוסיפים מספיק קמח שנותר כדי ליצור בצק רך (הבצק יהיה דביק).
הופכים על משטח מקומח; לושים עד לקבלת בלילה חלקה וגמישה, כ-6-8 דקות. מוסיפים צימוקים.
מניחים בקערה משומנת, הופכים פעם אחת כדי לשמן את החלק העליון. מכסים ומתפיחים במקום חמים עד להכפלת הנפח, כשעה.
לדחוף את הבצק; לעצב שלוש כיכרות עגולות.
מניחים על תבניות אפייה משומנות. מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח, כ-45 דקות.
אופים בחום של 190 מעלות צלזיוס במשך 25-30 דקות או עד שהלחם נשמע חלול כשמקישים עליו.