100 אחוז לחם מחיטה מלאה
לחם 100 אחוז מחיטה מלאה עשוי להיות בדיוק הלחם שאתה מחפש. צופה בדמות שלך? המתכון הצמחוני ללא חלב ולקטו אובו זה מכיל 218 קלוריות, 10 גרם חלבון ו-4 גרם שומן למנה. מתאים ל-16 מנות. תמורת 33 סנט למנה, מתכון זה מכסה 14% מהדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. 33 אנשים מצאו את המתכון הזה טעים ומשביע. אם יש לך זרעי פשתן, דבש, שיבולת שועל מגולגלת ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, אתה יכול להכין את זה. זה מובא אליך על ידי Allrecipes. מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח בערך 3 שעות ו-30 דקות. אם לוקחים בחשבון את כל הגורמים, המתכון הזה זוכה לציון של 45%, וזה טוב. לחם מחמצת מחיטה מלאה 50 אחוז, תערובת שביל אולטימטיבית! 100 אחוז גולמי - ארוז בחלבון, ולחם קישואים 100% מחיטה מלאה דומים מאוד למתכון הזה.
הוראות
יוצקים מים חמימים ודבש לקערה גדולה ומערבבים כדי להמיס את הדבש.
מפזרים את השמרים על החלק העליון של הנוזל, ומניחים לעמוד עד שהשמרים מבעבעים ויוצרים שכבה קרמית, כ-10 דקות.
בקערה, מערבבים יחד את הקמח המלא, הגלוטן, זרעי הפשתן, קמח הפשתן, שיבולת שועל מגולגלת, שומשום, קינואה, גרעיני חמניות ומלח עד לפיזור אחיד של הגרעינים.
יוצקים את תערובת הקמח לתערובת השמרים, מוסיפים את שמן הקוקוס ומערבבים הכל יחד. מוציאים את הבצק על משטח מקומח היטב ולשים עד לקבלת תערובת חלקה וקפיצית, כ-15 דקות. נותנים לבצק לנוח 15 דקות ולאחר מכן ללוש עוד 10 דקות.
יוצרים מהבצק כדור, מניחים בקערה משומנת, והופכים את הבצק מספר פעמים שיצפה בשמן. מכסים ומתפיחים במקום חמים עד להכפלה, 30 עד 45 דקות.
משמנים 2 תבניות בגודל 9x5 אינץ'. מחוררים את הבצק וחותכים ל-2 חתיכות. יוצרים מכל חלק כיכר, מניחים לתוך תבניות הלחם, תופרים את הצדדים כלפי מטה ומכסים את התבניות בניילון נצמד.
מניחים לתפיחה עד הכפלה, כ-30 דקות.
מחממים תנור ל-350 מעלות צלזיוס (175 מעלות צלזיוס).
אופים את הכיכרות בתנור שחומם מראש עד שהכיכרות מזהיבות ונשמעות חלולות כאשר מקישים עליהן, 30 עד 35 דקות.
מצננים בתבניות כ-10 דקות לפני שמוציאים לסיום הקירור על מתלים.