קושימומחה
מוכן ב1 ש, 15 דק.
מנות8
ציון בריאות80
מגזין

Dolmas (עלי ענבים ממולאים)

Dolmas (עלי ענבים ממולאים)
גשו לסופר וקנו רסק עגבניות, שמיר, נענע ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. . אם ניקח בחשבון את כל הגורמים, מתכון זה מרוויח ציון כף של 99% וזה יוצא מן הכלל. מתכונים דומים: Dolmas (עלי ענבים ממולאים), Dolmas (עלי ענבים ממולאים), ו דולמס-עלי ענבים ממולאים באורז ריחני.

הוראות

1
מחממים שמן בסיר בינוני על חום בינוני.
מרכיבים שתצטרך
שמן בישולשמן בישול
ציוד שתשתמש בו
מחבת רוטבמחבת רוטב
2
מטגנים בצל עד רך. מערבבים אורז ומים חמים כדי לכסות. מכסים ומבשלים עד שהאורז מבושל למחצה, כ -10 דקות.
מרכיבים שתצטרך
בצלבצל
מיםמים
אורזאורז
3
הסר מן החום ומערבבים רסק עגבניות, דומדמניות, צנוברים, קינמון, עלי נענע, שמיר עשב, allspice וכמון.
מרכיבים שתצטרך
רסק עגבניותרסק עגבניות
מנטהמנטה
שמירשמיר
צנובריםצנוברים
10 שוקי עגל בשרניים, בעובי 2 עד 3 סנטימטרים10 שוקי עגל בשרניים, בעובי 2 עד 3 סנטימטרים
קינמוןקינמון
דומדמניותדומדמניות
כמוןכמון
4
תן לתערובת להתקרר.
5
הכן סיר גדול על ידי הצבת צלחת הפוכה על הקרקעית; זה מגן על הדולמות מפני חום ישיר בעת אידוי.
ציוד שתשתמש בו
סירסיר
6
יש לשטוף את עלי הענבים במים חמים; לנקז ולחתוך את כל הגבעולים.
מרכיבים שתצטרך
עלי ענביםעלי ענבים
מיםמים
7
מניחים על 1 כפית של תערובת אורז מקורר במרכז עלה. מקפלים בצדדים ולאחר מכן להתגלגל לצורת סיגר.
מרכיבים שתצטרך
אורזאורז
גלולגלול
8
מקום בסיר מוכן. חזור עם שאר החומרים.
ציוד שתשתמש בו
סירסיר
9
יוצקים מספיק מים חמים כדי להגיע לתחתית השכבה הראשונה של דולמס. מכסים ומבשלים על אש נמוכה במשך 30 עד 45 דקות, או עד אורז מבושל לחלוטין. בדוק את מפלס המים לעתים קרובות ולהוסיף יותר לפי הצורך.
מרכיבים שתצטרך
מיםמים
אורזאורז