Dolmas (עלי ענבים ממולאים)
גשו לסופר וקנו רסק עגבניות, שמיר, נענע ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. . אם ניקח בחשבון את כל הגורמים, מתכון זה מרוויח ציון כף של 99% וזה יוצא מן הכלל. מתכונים דומים: Dolmas (עלי ענבים ממולאים), Dolmas (עלי ענבים ממולאים), ו דולמס-עלי ענבים ממולאים באורז ריחני.
הוראות
מחממים שמן בסיר בינוני על חום בינוני.
מטגנים בצל עד רך. מערבבים אורז ומים חמים כדי לכסות. מכסים ומבשלים עד שהאורז מבושל למחצה, כ -10 דקות.
הסר מן החום ומערבבים רסק עגבניות, דומדמניות, צנוברים, קינמון, עלי נענע, שמיר עשב, allspice וכמון.
הכן סיר גדול על ידי הצבת צלחת הפוכה על הקרקעית; זה מגן על הדולמות מפני חום ישיר בעת אידוי.
יש לשטוף את עלי הענבים במים חמים; לנקז ולחתוך את כל הגבעולים.
מניחים על 1 כפית של תערובת אורז מקורר במרכז עלה. מקפלים בצדדים ולאחר מכן להתגלגל לצורת סיגר.
מקום בסיר מוכן. חזור עם שאר החומרים.
יוצקים מספיק מים חמים כדי להגיע לתחתית השכבה הראשונה של דולמס. מכסים ומבשלים על אש נמוכה במשך 30 עד 45 דקות, או עד אורז מבושל לחלוטין. בדוק את מפלס המים לעתים קרובות ולהוסיף יותר לפי הצורך.