Mejadra מ ' ירושלים
Mejadra מ ' ירושלים היא טבעוני מנה צדדית. מתכון זה מספק 6 מנות. עם 382 קלוריות, 14 גרם חלבון ו 9g של שומן כל אחד. המתכון הזה מכסה %18 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. גשו לסופר וקנו אורז בסמטי, allspice הקרקע, קמח, ועוד מספר מצרכים כדי להכין את המנה הטעימה הזו. מן ההכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 2 שעות. מתכונים דומים: Mejadra, אורז עם עדשים, פירה ארטישוק ירושלמי עם פירה ארטישוק ירושלמי וחמוצי ארטישוק ירושלמי, ו ארטישוק ירושלמי.
הוראות
מניחים את העדשים בסיר קטן, מכסים עם הרבה מים, מביאים לרתיחה, ומבשלים 12 עד 15 דקות, עד העדשים התרככו אבל עדיין יש ביס קטן.
מקלפים את הבצלים וחותכים דק.
מניחים על צלחת שטוחה גדולה, מפזרים קמח 1 כפית מלח, ומערבבים היטב עם הידיים.
מחממים את שמן החמניות בסיר חצי כבד בינוני המונח על אש גבוהה. ודא השמן חם על ידי זריקת חתיכה קטנה של בצל; זה צריך לרחוש במרץ. להפחית את החום בינוני גבוה ובזהירות (זה עלול לירוק!) להוסיף שליש בצל פרוס. מטגנים במשך 5 עד 7 דקות, ערבוב מדי פעם עם כפית מחוררת, עד הבצל לוקח על צבע חום זהוב נחמד והופך פריך (להתאים את הטמפרטורה כך הבצל לא מטגן מהר מדי לשרוף). השתמש בכפית כדי להעביר את הבצל למסננת מרופדת במגבות נייר ומפזרים קצת יותר מלח. לעשות את אותו הדבר עם שתי קבוצות אחרות של בצל; להוסיף קצת שמן נוסף במידת הצורך.
נגב את הסיר שבו אתה מטוגן את הבצל נקי ולשים את זרעי הכמון וכוסברה.
מניחים מעל חום בינוני טוסט הזרעים במשך דקה או שתיים.
מוסיפים את האורז, שמן זית, כורכום, allspice, קינמון, סוכר, 1/2 כפית מלח, והרבה פלפל שחור. מערבבים כדי לצפות את האורז עם השמן ולאחר מכן מוסיפים את העדשים המבושלים ואת המים. מביאים לרתיחה, מכסים עם מכסה, ומבשלים על אש נמוכה מאוד במשך 15 דקות.
הסר מהחום, להרים את המכסה, במהירות לכסות את המחבת עם מגבת תה נקי. לאטום בחוזקה עם המכסה ולהניח בצד במשך 10 דקות.
לבסוף, מוסיפים חצי בצל מטוגן לאורז ולעדשים ומערבבים בעדינות עם מזלג. ערמו את התערובת בקערת הגשה רדודה וגביהו עם שאר הבצל.