Pad Thai של מארק ביטמן
זמן ההכנה הכולל ייקח כ 45 דקות. מתכון זה אופייני למטבח אסיה. נסו הבראוניז של מארק ביטמן, תירס מרק ביטמן, ו מרק ביטמן תפוחי אדמה מוקרמים (מתכונים דומים).
הוראות
בקערה גדולה, מוסיפים את אטריות מקל האורז ומכסים במים רותחים. להפריש במשך חמש דקות עד מכרז אבל לא רך מדי.
מסננים במסננת, ולאחר מכן לשטוף עם מים קרים. לזרוק עם כף שמן כדי לשמור על האטריות מלהיצמד זה לזה.
בסיר בינוני, לשלב את הדבק תמרינדי, רוטב דגים, דבש, וחומץ אורז. הפעל חום בינוני נמוך ולהביא לרתיחה, ערבוב מדי פעם.
מוסיפים את פתיתי הפלפל האדום ומכבים את החום. תניח בצד.
בווק גדול או מחבת, יוצקים את שלוש כפות הנותרים של שמן ולהפוך את החום בינוני גבוה. כאשר השמן מתחיל להבהב, להוסיף את הבצל הירוק ושום. מבשלים עד ריחני, כדקה אחת. לפצח את הביצים, ולתת להם לבשל במשך כמה שניות עד שהם מתחילים להגדיר. ואז לטרוף אותם עם כף עץ. כאשר הביצים מבושלות כמעט, מוסיפים את הכרוב ואת נבטי השעועית. מערבבים היטב ומבשלים עד שהכרוב מתחיל לנבול, שתיים עד שלוש דקות.
מוסיף את השרימפס, ומבשל, ערבוב מדי פעם, עד שהם הופכים ורודים.
מוסיפים את האטריות המבושלות ואת הרוטב למחבת. מערבבים עד שהכל משולב. מבשלים עד שהאטריות שוב חמות. כבה את החימום.
מחלקים את תערובת פאד תאי בין ארבע צלחות.
מקשטים עם בוטנים וכוסברה.
יין מומלץ: Chenin Blanc, Gewurztraminer, ריזלינג
תאילנדי עובד ממש טוב עם Chenin Blanc, Gewurztraminer, ו Riesling. היין הטוב ביותר לאוכל אסיאתי תלוי במטבח ובמנה-כמובן - אבל אלה לבנים חומציים זוג עם מספר ארוחות מסורתיות, מתובל או לא. יין אחד שאתה יכול לנסות הוא Lang & Reed Napa עמק Chenin Blanc. יש לו 4.5 מתוך 5 כוכבים ובקבוק עולה בערך 30 דולר.
![Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc]()
Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc
Lang & Reed 2015 Chenin Blanc – Napa Valley יש אפרסק ופירות טרופיים כי הם מיד על האף, עם הרמז הדרוש של חלת דבש (אופי varietal המסורתי), וביטוי פחותה של תפוח והדרים. על החיך, ניחוחות הם שיקוף ונתן נוכחות חזקה עוד יותר עם תפוח צהוב הערות הדרים אקזוטיים, אשר נותן לו זרימות מדויקת. המרקם עדין, והטעמים מתרחבים בנגיעה של מינרליות מלוחה, מה שמוביל לחומציות חדה ובהירה, המוסיפה לאופי המרענן של היין. זה יהיה לפרוח ולהשיג במורכבות עם זמן בקבוק נוסף.