Panettone
צריך לחם צמחוני? Panettone יכול להיות מתכון מדהים ששווה לנסות. מנה אחת מכילה 416 קלוריות, 5 גר' של חלבון, ו 19 גרם שומן. והוא יספק כ 8 מנות. המתכון הזה מכסה %8 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. גשו לסופר וקנו מים, מלח, סוכר מגורען ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. הכנת המנה לוקחת כ 20 שעות ו-50 דקות. נסו Panettone, Panettone, ו Panettone (מתכונים דומים).
הוראות
מניחים את המים בקערה של מערבל לעמוד מצויד מצורף משוט ומפזרים את השמרים על גבי. להפריש עד בועות התערובת, על 10 דקות.
מוסיפים את הספוג, הביצים, הקמח והסוכר ומערבבים במהירות נמוכה עד שהבצק פשוט מתחיל לבוא יחד ונראה שאגי, כ -2 דקות. הגדל את המהירות למדיום, הוסף את חתיכת החמאה 1 בכל פעם-ומאפשר לכל פיסה לשלב לפני הוספת הבא-ומערבבים עד שהבצק יוצר כדור דביק על המשוט, בערך 4 דקות בסך הכל.עצור את המיקסר, לגרד את המשוט עם מרית גומי, ולכסות את הקערה בחוזקה עם ניילון נצמד.
תן את שאר הבצק במקום חם עד הוכפל בגודל, על 1 שעה. לשטוף ולייבש את הקובץ המצורף ההנעה ולהתאים אותו בחזרה על המיקסר.לקבלת הבצק השני:להתאים את הקערה עם הבצק הראשון על מערבל הדוכן.
מוסיפים את הביצים, החלמונים, סוכר, דבש, וניל, ומלח ומערבבים במהירות נמוכה עד בשילוב, על 1 דקה. הגבר את המהירות לגובה בינוני, הוסף את חתיכות החמאה, ומערבב עד חלקה, על 2 עד 4 דקות.להקטין את המהירות לנמוך, בהדרגה להוסיף את הקמח, ומערבבים עד חלקה, על 2 דקות. עצור את המיקסר, באמצעות מרית גומי או מגרדת קערת גומי, לגרד את הצדדים של הקערה ואת המשוט.
הסר את מצורף ההנעה לצרף את הוו בצק.
מוציאים את הבצק מהמקרר ומעבירים אותו למשטח עבודה. באמצעות סכין חדה או מגרדת מאפה, מחלקים את הבצק ל 2 חתיכות שוות ויוצרים כל אחד לכדור. לכסות עם ניילון לעטוף ולתת לשבת בטמפרטורת החדר במשך 1 1/2 שעות. בינתיים, להכין את התבניות ומילוי.בנדיבות מעיל 2 (6 על ידי 4 אינץ') תבניות panettone עם חמאה.
מניחים את התבניות על תבנית אפייה ומניחים אותם בצד.
מניחים את הצימוקים בקערה בינונית, מכסים אותם במים, ולתת להם לספוג במשך 30 דקות.
מסננים את הצימוקים, מנגבים את הקערה עד שהיא מתייבשת, מלטפים את הצימוקים ומחזירים אותם לקערה.
מוסיפים את גרידת מסוכרים, גרידת לימון, גרידת תפוזים, ו 3 כפות של הקמח לזרוק מעיל שווה; להפריש.כאשר כדורי הבצק מוכנים, מניחים את 3/4 כוס הקמח הנותרת בקערה קטנה לשימוש תוך כדי גימור ועיצוב הבצק (אין להשתמש בכל הקמח). בנדיבות אבק את משטח העבודה עם קמח, למקם את כדורי הבצק על זה, ולאבק את צמרות עם יותר קמח.באמצעות ידיים מקורנות, לטף כל כדור לתוך אליפסה מדידה 13 1/2 על ידי 12 אינץ '(בערך 1/4 אינץ ' עבה), flouring את הבצק לפי הצורך. מפזרים באופן שווה רבע מתערובת הפירות על כל אליפסה ולוחצים אותה בעדינות לתוך הבצק. החל בקצה קצר יותר, לגלגל כל אליפסה לתוך בול עץ. שימוש בידיים מקורנות, flouring את הבצק לפי הצורך, לטפוח כל יומן לתוך סגלגל מדידה 16 על ידי 7 אינץ '(בערך 1/2 אינץ'). מחלקים את תערובת הפירות הנותרת לשניים. מפזרים באופן שווה חצי מעל 1 אליפסה ואת החצי הנותר על הסגלגל השני ולחץ בעדינות על הפרי לתוך הבצק. החל בקצה קצר יותר, מגלגלים כל אליפסה לתוך בול עץ ומסדרים אותם בצד התפר למטה. הכנס את הקצוות של כל בול עץ תחת עצמו ועצב כל אחד לכדור, דוחף כל חתיכות פרי בחזרה באותה נפילה החוצה. באמצעות סכין חדה או סכין גילוח, לחתוך 4 אינץ 'רדוד" X " לתוך החלק העליון של כל כדור ומניחים אותם בתבניות מוכן. מכסים את התבניות עם ניילון לעטוף ולתת את panettone לעלות על גיליון האפייה במקום חם עד גדל בגודל בחצי, על 2 שעות. בינתיים, לחמם את התנור ל 204° ולסדר מתלה בשליש התחתון.באמצעות סכין חדה או סכין גילוח, לשחזר את " X " בכל כיכר.
חותכים את כף החמאה לשניים ומניחים חלק 1 למרכז של כל"X".
מניחים את תבנית האפייה עם panettone בתנור ואופים במשך 10 דקות. להפחית את טמפרטורת התנור ל 191° ואופים במשך 10 דקות יותר. להפחית את החום עד350 ואופים עד צמרות panettone הם חום זהוב שיפוד עץ מוכנס למרכז יוצא נקי, על 35 עד 40 דקות יותר. בינתיים, לסובב 2 מגבות מטבח נקי ויבש לחבלים ולסדר אותם במעגל קטן. חזור עם עוד 2 מגבות.
הסר כל panettone מהתנור ולסדר אותו על צדו עטוף במעגל מגבת. (אם לקרר את panettone זקוף, הם יקרסו.)
תן להם להתקרר לחלוטין לפני חיתוך, לפחות 1 1/2 שעות.
הסר את panettone מהתבניות, לחתוך עם סכין משונן, ולשרת.