קושימומחה
מוכן ב20 שעות, 50 דק.
מנות8
ציון בריאות2
סוגי מאכליםתוספות
מגזין

Panettone

Panettone
צריך לחם צמחוני? Panettone יכול להיות מתכון מדהים ששווה לנסות. מנה אחת מכילה 416 קלוריות, 5 גר' של חלבון, ו 19 גרם שומן. והוא יספק כ 8 מנות. המתכון הזה מכסה %8 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. גשו לסופר וקנו מים, מלח, סוכר מגורען ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. הכנת המנה לוקחת כ 20 שעות ו-50 דקות. נסו Panettone, Panettone, ו Panettone (מתכונים דומים).

הוראות

1
מניחים את המים בקערה של מערבל לעמוד מצויד מצורף משוט ומפזרים את השמרים על גבי. להפריש עד בועות התערובת, על 10 דקות.
מרכיבים שתצטרך
גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)
1 1/4 כוסות מים חמים (112 עד 118 מעלות F/44 עד 48 מעלות צלזיוס)1 1/4 כוסות מים חמים (112 עד 118 מעלות F/44 עד 48 מעלות צלזיוס)
ציוד שתשתמש בו
קורט גדול מלח דקקורט גדול מלח דק
2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך
2
מוסיפים את הספוג, הביצים, הקמח והסוכר ומערבבים במהירות נמוכה עד שהבצק פשוט מתחיל לבוא יחד ונראה שאגי, כ -2 דקות. הגדל את המהירות למדיום, הוסף את חתיכת החמאה 1 בכל פעם-ומאפשר לכל פיסה לשלב לפני הוספת הבא-ומערבבים עד שהבצק יוצר כדור דביק על המשוט, בערך 4 דקות בסך הכל.עצור את המיקסר, לגרד את המשוט עם מרית גומי, ולכסות את הקערה בחוזקה עם ניילון נצמד.
מרכיבים שתצטרך
2 כוסות פקאנים קצוצים, אופציונלי2 כוסות פקאנים קצוצים, אופציונלי
שום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דקשום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דק
סוכריות תירס, בייגלה נוספים ועוגיות סנדוויץ' שוקולד אובליות במילוי קרם (שלמות ומרוסקות)סוכריות תירס, בייגלה נוספים ועוגיות סנדוויץ' שוקולד אובליות במילוי קרם (שלמות ומרוסקות)
מיץ לימון, אופציונלימיץ לימון, אופציונלי
תערובת עוגה טבעית באריזהתערובת עוגה טבעית באריזה
עגבניות, שטופות, קליפות דמויות נייר הוסרועגבניות, שטופות, קליפות דמויות נייר הוסרו
ציוד שתשתמש בו
בצל צהוב, חתוך לשמיניותבצל צהוב, חתוך לשמיניות
4 בייגלה גדולים מכוסים יוגורט4 בייגלה גדולים מכוסים יוגורט
ליקריץ 42 מחרוזות אדומותליקריץ 42 מחרוזות אדומות
2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך
3
תן את שאר הבצק במקום חם עד הוכפל בגודל, על 1 שעה. לשטוף ולייבש את הקובץ המצורף ההנעה ולהתאים אותו בחזרה על המיקסר.לקבלת הבצק השני:להתאים את הקערה עם הבצק הראשון על מערבל הדוכן.
מרכיבים שתצטרך
שום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דקשום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דק
ציוד שתשתמש בו
קורט גדול מלח דקקורט גדול מלח דק
2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך
4
מוסיפים את הביצים, החלמונים, סוכר, דבש, וניל, ומלח ומערבבים במהירות נמוכה עד בשילוב, על 1 דקה. הגבר את המהירות לגובה בינוני, הוסף את חתיכות החמאה, ומערבב עד חלקה, על 2 עד 4 דקות.להקטין את המהירות לנמוך, בהדרגה להוסיף את הקמח, ומערבבים עד חלקה, על 2 דקות. עצור את המיקסר, באמצעות מרית גומי או מגרדת קערת גומי, לגרד את הצדדים של הקערה ואת המשוט.
מרכיבים שתצטרך
סוכריות מגוונות וקרקרים קטנים בצורת דובי דבש, אופציונליסוכריות מגוונות וקרקרים קטנים בצורת דובי דבש, אופציונלי
2 כוסות פקאנים קצוצים, אופציונלי2 כוסות פקאנים קצוצים, אופציונלי
סוכריות תירס, בייגלה נוספים ועוגיות סנדוויץ' שוקולד אובליות במילוי קרם (שלמות ומרוסקות)סוכריות תירס, בייגלה נוספים ועוגיות סנדוויץ' שוקולד אובליות במילוי קרם (שלמות ומרוסקות)
1-1/4 כוסות דגני מוזליקס עם צימוקים, תמרים ושקדים1-1/4 כוסות דגני מוזליקס עם צימוקים, תמרים ושקדים
מיץ לימון, אופציונלימיץ לימון, אופציונלי
עוגיות ג'ינג'רס, מחולקותעוגיות ג'ינג'רס, מחולקות
תערובת עוגה טבעית באריזהתערובת עוגה טבעית באריזה
לחם בן יום חתוך לקוביות (קוביות בגודל 1.5 ס"מ), ללא קרוםלחם בן יום חתוך לקוביות (קוביות בגודל 1.5 ס"מ), ללא קרום
ציוד שתשתמש בו
4 בייגלה גדולים מכוסים יוגורט4 בייגלה גדולים מכוסים יוגורט
ליקריץ 42 מחרוזות אדומותליקריץ 42 מחרוזות אדומות
2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך
5
הסר את מצורף ההנעה לצרף את הוו בצק.
מרכיבים שתצטרך
שום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דקשום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דק
1
מוציאים את הבצק מהמקרר ומעבירים אותו למשטח עבודה. באמצעות סכין חדה או מגרדת מאפה, מחלקים את הבצק ל 2 חתיכות שוות ויוצרים כל אחד לכדור. לכסות עם ניילון לעטוף ולתת לשבת בטמפרטורת החדר במשך 1 1/2 שעות. בינתיים, להכין את התבניות ומילוי.בנדיבות מעיל 2 (6 על ידי 4 אינץ') תבניות panettone עם חמאה.
מרכיבים שתצטרך
פאנטון איטלקי, בערך 1.2 פאונדפאנטון איטלקי, בערך 1.2 פאונד
2 כוסות פקאנים קצוצים, אופציונלי2 כוסות פקאנים קצוצים, אופציונלי
שום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דקשום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דק
עגבניות, שטופות, קליפות דמויות נייר הוסרועגבניות, שטופות, קליפות דמויות נייר הוסרו
ציוד שתשתמש בו
בצל צהוב, חתוך לשמיניותבצל צהוב, חתוך לשמיניות
רול פירות צהוב אחדרול פירות צהוב אחד
2
מניחים את התבניות על תבנית אפייה ומניחים אותם בצד.
ציוד שתשתמש בו
שרימפס מוקפץשרימפס מוקפץ
3
מניחים את הצימוקים בקערה בינונית, מכסים אותם במים, ולתת להם לספוג במשך 30 דקות.
מרכיבים שתצטרך
1 מקל קינמון (1-1/2 אינץ')1 מקל קינמון (1-1/2 אינץ')
גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)
ציוד שתשתמש בו
2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך
4
מסננים את הצימוקים, מנגבים את הקערה עד שהיא מתייבשת, מלטפים את הצימוקים ומחזירים אותם לקערה.
מרכיבים שתצטרך
1 מקל קינמון (1-1/2 אינץ')1 מקל קינמון (1-1/2 אינץ')
ציוד שתשתמש בו
2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך
5
מוסיפים את גרידת מסוכרים, גרידת לימון, גרידת תפוזים, ו 3 כפות של הקמח לזרוק מעיל שווה; להפריש.כאשר כדורי הבצק מוכנים, מניחים את 3/4 כוס הקמח הנותרת בקערה קטנה לשימוש תוך כדי גימור ועיצוב הבצק (אין להשתמש בכל הקמח). בנדיבות אבק את משטח העבודה עם קמח, למקם את כדורי הבצק על זה, ולאבק את צמרות עם יותר קמח.באמצעות ידיים מקורנות, לטף כל כדור לתוך אליפסה מדידה 13 1/2 על ידי 12 אינץ '(בערך 1/4 אינץ ' עבה), flouring את הבצק לפי הצורך. מפזרים באופן שווה רבע מתערובת הפירות על כל אליפסה ולוחצים אותה בעדינות לתוך הבצק. החל בקצה קצר יותר, לגלגל כל אליפסה לתוך בול עץ. שימוש בידיים מקורנות, flouring את הבצק לפי הצורך, לטפוח כל יומן לתוך סגלגל מדידה 16 על ידי 7 אינץ '(בערך 1/2 אינץ'). מחלקים את תערובת הפירות הנותרת לשניים. מפזרים באופן שווה חצי מעל 1 אליפסה ואת החצי הנותר על הסגלגל השני ולחץ בעדינות על הפרי לתוך הבצק. החל בקצה קצר יותר, מגלגלים כל אליפסה לתוך בול עץ ומסדרים אותם בצד התפר למטה. הכנס את הקצוות של כל בול עץ תחת עצמו ועצב כל אחד לכדור, דוחף כל חתיכות פרי בחזרה באותה נפילה החוצה. באמצעות סכין חדה או סכין גילוח, לחתוך 4 אינץ 'רדוד" X " לתוך החלק העליון של כל כדור ומניחים אותם בתבניות מוכן. מכסים את התבניות עם ניילון לעטוף ולתת את panettone לעלות על גיליון האפייה במקום חם עד גדל בגודל בחצי, על 2 שעות. בינתיים, לחמם את התנור ל 204° ולסדר מתלה בשליש התחתון.באמצעות סכין חדה או סכין גילוח, לשחזר את " X " בכל כיכר.
מרכיבים שתצטרך
לחם לבן, פרוס דק (כ-18 פרוסות)לחם לבן, פרוס דק (כ-18 פרוסות)
כסף ללא נעלייםכסף ללא נעליים
פאנטון איטלקי, בערך 1.2 פאונדפאנטון איטלקי, בערך 1.2 פאונד
שום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דקשום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דק
סוכריות תירס, בייגלה נוספים ועוגיות סנדוויץ' שוקולד אובליות במילוי קרם (שלמות ומרוסקות)סוכריות תירס, בייגלה נוספים ועוגיות סנדוויץ' שוקולד אובליות במילוי קרם (שלמות ומרוסקות)
1 כף חמאה ללא מלח, מומסת, בתוספת 2 כפות לא מומסות1 כף חמאה ללא מלח, מומסת, בתוספת 2 כפות לא מומסות
דיסקיות ציפוי סוכריות אדומות ו/או ירוקות, אופציונלידיסקיות ציפוי סוכריות אדומות ו/או ירוקות, אופציונלי
עגבניות, שטופות, קליפות דמויות נייר הוסרועגבניות, שטופות, קליפות דמויות נייר הוסרו
ציוד שתשתמש בו
שרימפס מוקפץשרימפס מוקפץ
בצל צהוב, חתוך לשמיניותבצל צהוב, חתוך לשמיניות
רול פירות צהוב אחדרול פירות צהוב אחד
2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך
2 כפות תערובת סוכר חום SPLENDA®2 כפות תערובת סוכר חום SPLENDA®
6
חותכים את כף החמאה לשניים ומניחים חלק 1 למרכז של כל"X".
מרכיבים שתצטרך
2 כוסות פקאנים קצוצים, אופציונלי2 כוסות פקאנים קצוצים, אופציונלי
7
מניחים את תבנית האפייה עם panettone בתנור ואופים במשך 10 דקות. להפחית את טמפרטורת התנור ל 191° ואופים במשך 10 דקות יותר. להפחית את החום עד350 ואופים עד צמרות panettone הם חום זהוב שיפוד עץ מוכנס למרכז יוצא נקי, על 35 עד 40 דקות יותר. בינתיים, לסובב 2 מגבות מטבח נקי ויבש לחבלים ולסדר אותם במעגל קטן. חזור עם עוד 2 מגבות.
מרכיבים שתצטרך
פאנטון איטלקי, בערך 1.2 פאונדפאנטון איטלקי, בערך 1.2 פאונד
ציוד שתשתמש בו
סופרסטה יבשה מתוקה, פרוסה, להגשהסופרסטה יבשה מתוקה, פרוסה, להגשה
שרימפס מוקפץשרימפס מוקפץ
2 כפות תערובת סוכר חום SPLENDA®2 כפות תערובת סוכר חום SPLENDA®
סוכריות Air Head, חתוכות לרצועות דקותסוכריות Air Head, חתוכות לרצועות דקות
8
הסר כל panettone מהתנור ולסדר אותו על צדו עטוף במעגל מגבת. (אם לקרר את panettone זקוף, הם יקרסו.)
מרכיבים שתצטרך
פאנטון איטלקי, בערך 1.2 פאונדפאנטון איטלקי, בערך 1.2 פאונד
ציוד שתשתמש בו
2 כפות תערובת סוכר חום SPLENDA®2 כפות תערובת סוכר חום SPLENDA®
9
תן להם להתקרר לחלוטין לפני חיתוך, לפחות 1 1/2 שעות.
10
הסר את panettone מהתבניות, לחתוך עם סכין משונן, ולשרת.
מרכיבים שתצטרך
פאנטון איטלקי, בערך 1.2 פאונדפאנטון איטלקי, בערך 1.2 פאונד
ציוד שתשתמש בו
3 M&M ירוקים3 M&M ירוקים