קושיקשה
מוכן ב45 דק.
מנות8
ציון בריאות21
מגזין

Pâté חזיר וכבד

Pâté חזיר וכבד
זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. נסו פטה כבד חזיר דני, כבד Pâté – מוס כבד עוף המשי והקרימי ביותר אי פעם, ו כבד פטה (מתכונים דומים).

הוראות

1
לבשרים הטחונים, הכל מעורבב היטב, מוסיפים 2 צעיר של בייקון או שומן חזיר חתוך בקוביות דקות, לא סדירות, השום והתבלינים, והיין והברנדי. מערבבים היטב, ואם יש זמן, לעזוב לעמוד במשך שעה או שעתיים לפני הבישול, כך הטעמים לחדור את הבשר. להפוך אחד גדול 4 כוס קיבולת טרין, או לתוך 2 או 3 קטנים יותר, 2 1/2 אינץ ' עמוק.
מרכיבים שתצטרך
בצל צהוב, קלוף, מגוררבצל צהוב, קלוף, מגורר
3/4 פאונד בשר כבש ללא עצם, חתוך לקוביות של 3 עד 4 אינץ' - או תחליף לכתף טלה ללא עצם3/4 פאונד בשר כבש ללא עצם, חתוך לקוביות של 3 עד 4 אינץ' - או תחליף לכתף טלה ללא עצם
2 קורטים ציפורן טחון2 קורטים ציפורן טחון
פירורי בשר צמחוני קפואיםפירורי בשר צמחוני קפואים
תפוח אדמה, חצוי לאורכו ופרוס דקתפוח אדמה, חצוי לאורכו ופרוס דק
2 בצלים צהובים בינוניים, קלופים, חצויים וחתוכים לפרוסות בעובי 1/2 אינץ'2 בצלים צהובים בינוניים, קלופים, חצויים וחתוכים לפרוסות בעובי 1/2 אינץ'
(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)
2
חותכים את השומן הנותר או בייקון לרצועות דקות ולסדר אותו על פני החלק העליון של pâté.
מרכיבים שתצטרך
תפוח אדמה, חצוי לאורכו ופרוס דקתפוח אדמה, חצוי לאורכו ופרוס דק
3
מניחים את הטרינות בתבנית אפייה חצי מלא במים ומבשלים, חשוף, בתנור איטי, 163°, במשך 1 1/4 עד 1 1/2 שעות. הפטה מבושל כאשר הם מתחילים להתרחק הצדדים של המנה. קח אותם מהתנור, להיזהר לא לשפוך כל השומן, ולהשאיר אותם להתקרר. הם יחתכו טוב יותר אם, כאשר השומן יש את כל אבל להגדיר, הם משוקללים. כדי לעשות זאת, לכסות עם נייר קלף לוח או צלחת אשר מתאים בתוך terrine ולשים משקל על גבי. עם זאת, אם זה מוכיח מעשי, זה לא חשוב מאוד. אם terrines להישמר יותר משבוע, לכסות אותם לחלוטין, ברגע שהם קרים,עם שכבת איטום של שומן חזיר טהור רק-נמס.
מרכיבים שתצטרך
1/2 עד 2/3 כוס, ועוד 2 כפות מי קרח1/2 עד 2/3 כוס, ועוד 2 כפות מי קרח
שומן חזירשומן חזיר
כתף או ירך חזיר ללא עצם, עם שקע שומן עמוק (בערך)כתף או ירך חזיר ללא עצם, עם שקע שומן עמוק (בערך)
ציוד שתשתמש בו
דוגמאות בארכיון "מלאכות יד" באתר האינטרנט של נשים כפריותדוגמאות בארכיון "מלאכות יד" באתר האינטרנט של נשים כפריות
2 כפות שמנת מתוקה להקצפה, בטמפרטורת החדר2 כפות שמנת מתוקה להקצפה, בטמפרטורת החדר
סלט ארוגולה, להגשהסלט ארוגולה, להגשה
4
הערה: בעת בישול כל pâté לזכור כי זה העומק של terrine ולא שטח הפנים שלה אשר קובע את זמן הבישול. התבלינים של שום וגרגרי ערער הם אופציונליים. הפרופורציות של בשר, כבד ותבלינים המרכיבים פטה יכולות להשתנות בהתאם לטעם הפרט, אך תמיד בהתאם למרקם המוגמר של המוצר. פטה טוב הוא לח ושומן בלי להיות שמנוני, וזה צריך להיות ורוד קלוש בפנים, לא אפור או חום. פטה יבש הוא תוצאה של בישול יתר, או של חלק קטן מדי של בשר שומן בשימוש.
מרכיבים שתצטרך
גרגרי ערערגרגרי ערער
בצל צהוב, קלוף, מגוררבצל צהוב, קלוף, מגורר
פירורי בשר צמחוני קפואיםפירורי בשר צמחוני קפואים
כבדכבד
2 בצלים צהובים בינוניים, קלופים, חצויים וחתוכים לפרוסות בעובי 1/2 אינץ'2 בצלים צהובים בינוניים, קלופים, חצויים וחתוכים לפרוסות בעובי 1/2 אינץ'