קושימומחה
מוכן ב45 דק.
מנות12
ציון בריאות42
מגזין

Spice-שפשף טורקיה

Spice-שפשף טורקיה
Spice-שפשף טורקיה עשויה להיות המנה העיקרית שתבוא לכם טוב. המתכון הזה מכסה %42 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. והוא יספק כ 12 מנות. חלק אחד של המנה הזאת מכיל בערך 109 גרם חלבון 35 גרם של שומן, וסך הכל 827 קלוריות. אם יש לכם מלח כשר, פלפל סדוק בגסות, מלאי הודו עשיר, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. כדי להשתמש ב החמאה ללא מלח אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,פודינג שוקולד חלב שקדים כקינוח. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. נסו Spice-שפשף טורקיה, הודו צלוי שפשף תבלינים, ו Spice-שפשף טורקיה עם רוטב קוניאק (מתכונים דומים).

הוראות

1
בקערה קטנה, מערבבים את המלח הכשר עם המרווה, הפלפל השחור, הפפריקה והסוכר. הגדר את טורקיה במחבת צלייה גדולה ולשפשף אותו עם תערובת התבלינים מבפנים ומבחוץ; לקרר לפחות 12 שעות או עד 24 שעות. להחזיר את טורקיה לטמפרטורת החדר לפני צלייה.
מרכיבים שתצטרך
עם 4 גרם שומן או פחות למנה (מומלץ: ביסק עגבניות שמנמן של איימי)עם 4 גרם שומן או פחות למנה (מומלץ: ביסק עגבניות שמנמן של איימי)
תפוחי אדמה רדומים, בערך 6 אונקיות כל אחדתפוחי אדמה רדומים, בערך 6 אונקיות כל אחד
נוזל-אונקיות מים טרייםנוזל-אונקיות מים טריים
4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק
מיץ לימון, אופציונלימיץ לימון, אופציונלי
1/2 ענף רוזמרין1/2 ענף רוזמרין
2 3/4 אונקיות (75 גרם) סולטנות זהובות2 3/4 אונקיות (75 גרם) סולטנות זהובות
ציוד שתשתמש בו
כרוב סגול, פרוס דקכרוב סגול, פרוס דק
2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך
2
מחממים התנור ל 47
ציוד שתשתמש בו
2 כפות תערובת סוכר חום SPLENDA®2 כפות תערובת סוכר חום SPLENDA®
3
ממלאים את חלל הגוף של טורקיה ואת דש העור בחלק העליון של השד עם לחם שיפון מלית עם נקניק, תפוחים ובייקון, אריזה אותו באופן רופף.
מרכיבים שתצטרך
לחם שיפוןלחם שיפון
מעבדים גבינה אמריקאית, חתוכה לרצועותמעבדים גבינה אמריקאית, חתוכה לרצועות
גבינת זרלה מגוררת חלקיתגבינת זרלה מגוררת חלקית
ריבועים כל אחד) ציפוי סוכריות לבן, קצוץ גסריבועים כל אחד) ציפוי סוכריות לבן, קצוץ גס
4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק
1-1/2 כוסות KRAFT® מגוררת גבינת צ'דר משולשת עם מגע של PHILADELPHIA®, מחולקת1-1/2 כוסות KRAFT® מגוררת גבינת צ'דר משולשת עם מגע של PHILADELPHIA®, מחולקת
4
מברישים את תרנגול ההודו עם חמאה מומסת וצולים במשך כ -30 דקות, או עד שהעור הוא חום זהוב.
מרכיבים שתצטרך
2 כוסות פקאנים קצוצים, אופציונלי2 כוסות פקאנים קצוצים, אופציונלי
4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק
5
מפזרים את הבצל, הסלרי והגזר סביב תרנגול ההודו, מוסיפים את המים למחבת ומכסים את השד בחופשיות בנייר כסף. מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-325 וצולים את תרנגול ההודו למשך כ-3 1/2 שעות, או עד שמדחום הנקרא מיידית מוכנס בחלק העבה ביותר של ירכיים רושם 165; מסירים את נייר הכסף במשך 15 הדקות האחרונות של צלייה.
מרכיבים שתצטרך
גב שומן חזירגב שומן חזיר
עגבניות טריות בינוניות (בערך, קלופות וחתוכות לשישיותעגבניות טריות בינוניות (בערך, קלופות וחתוכות לשישיות
טורטיות קמח טריות, להגשהטורטיות קמח טריות, להגשה
4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק
גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)
ציוד שתשתמש בו
רוטב חם שמן שומשוםרוטב חם שמן שומשום
שרימפס מוקפץשרימפס מוקפץ
2 כפות תערובת סוכר חום SPLENDA®2 כפות תערובת סוכר חום SPLENDA®
שרימפס מוקפץ, קלוףשרימפס מוקפץ, קלוף
6
להעביר את ההודו ללוח גילוף, לכסות באופן רופף עם נייר ולתת לנוח לפחות 30 דקות.
מרכיבים שתצטרך
4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק
ציוד שתשתמש בו
שרימפס מוקפץשרימפס מוקפץ
7
יוצקים את מיצי המחבת לתוך סיר בינוני לרפרף את השומן מפני השטח. הגדר את מחבת צלייה מעל 2 מבערים ומבשלים את הירקות על חום גבוה בינוני, ערבוב לעתים קרובות, עד הזהב, על 5 דקות.
מרכיבים שתצטרך
1 עוף צלוי שלם שנקנה בחנות (בערך 2 פאונד)1 עוף צלוי שלם שנקנה בחנות (בערך 2 פאונד)
ציוד שתשתמש בו
כרוב סגול, פרוס דקכרוב סגול, פרוס דק
20 תותים טריים, ללא קליפה20 תותים טריים, ללא קליפה
8
מוסיפים את 4 כפות הנותרים של חמאה ואת הקמח ומבשלים, ערבוב לעתים קרובות, עד הירקות מצופים בתערובת הקמח ושח קל, על 2 דקות. מערבבים חצי ממלאי ההודו העשיר ומבשלים, מגרדים את כל חתיכות השחמה מתחתית המחבת, עד שהרוטב מתעבה מעט.
מרכיבים שתצטרך
מלאי טורקיהמלאי טורקיה
1 עוף צלוי שלם שנקנה בחנות (בערך 2 פאונד)1 עוף צלוי שלם שנקנה בחנות (בערך 2 פאונד)
2 כוסות פקאנים קצוצים, אופציונלי2 כוסות פקאנים קצוצים, אופציונלי
סוכריות תירס, בייגלה נוספים ועוגיות סנדוויץ' שוקולד אובליות במילוי קרם (שלמות ומרוסקות)סוכריות תירס, בייגלה נוספים ועוגיות סנדוויץ' שוקולד אובליות במילוי קרם (שלמות ומרוסקות)
6 שיני שום גדולות פרוסות דקות6 שיני שום גדולות פרוסות דקות
ציוד שתשתמש בו
שרימפס מוקפץ, קלוףשרימפס מוקפץ, קלוף
9
מסננים את הרוטב לתוך מיצי המחבת בסיר, לחיצה על הירקות; להשליך את הירקות.
מרכיבים שתצטרך
1 עוף צלוי שלם שנקנה בחנות (בערך 2 פאונד)1 עוף צלוי שלם שנקנה בחנות (בערך 2 פאונד)
6 שיני שום גדולות פרוסות דקות6 שיני שום גדולות פרוסות דקות
ציוד שתשתמש בו
20 תותים טריים, ללא קליפה20 תותים טריים, ללא קליפה
שרימפס מוקפץ, קלוףשרימפס מוקפץ, קלוף
10
מוסיפים את מלאי ההודו הנותר לרוטב ומבשלים על אש מתונה עד לעיבוי וצמצום ל-4 כוסות, כ-25 דקות. מתבלים במלח ופלפל ומעבירים לסירת רוטב גדולה. לגלף את ההודו, לארגן על מגש ומגישים עם המילוי ורוטב.
מרכיבים שתצטרך
פפרונצ'יני, לקישוטפפרונצ'יני, לקישוט
מלאי טורקיהמלאי טורקיה
מעבדים גבינה אמריקאית, חתוכה לרצועותמעבדים גבינה אמריקאית, חתוכה לרצועות
4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק
6 שיני שום גדולות פרוסות דקות6 שיני שום גדולות פרוסות דקות
ציוד שתשתמש בו
סירת רוטבסירת רוטב