Spice-שפשף טורקיה עשויה להיות המנה העיקרית שתבוא לכם טוב. המתכון הזה מכסה %42 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. והוא יספק כ 12 מנות. חלק אחד של המנה הזאת מכיל בערך 109 גרם חלבון 35 גרם של שומן, וסך הכל 827 קלוריות. אם יש לכם מלח כשר, פלפל סדוק בגסות, מלאי הודו עשיר, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. כדי להשתמש ב החמאה ללא מלח אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,פודינג שוקולד חלב שקדים כקינוח. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. נסו Spice-שפשף טורקיה, הודו צלוי שפשף תבלינים, ו Spice-שפשף טורקיה עם רוטב קוניאק (מתכונים דומים).
הוראות
1
בקערה קטנה, מערבבים את המלח הכשר עם המרווה, הפלפל השחור, הפפריקה והסוכר. הגדר את טורקיה במחבת צלייה גדולה ולשפשף אותו עם תערובת התבלינים מבפנים ומבחוץ; לקרר לפחות 12 שעות או עד 24 שעות. להחזיר את טורקיה לטמפרטורת החדר לפני צלייה.
מרכיבים שתצטרך
עם 4 גרם שומן או פחות למנה (מומלץ: ביסק עגבניות שמנמן של איימי)
תפוחי אדמה רדומים, בערך 6 אונקיות כל אחד
נוזל-אונקיות מים טריים
4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק
רצועת קליפת לימון
1/2 ענף רוזמרין
2 3/4 אונקיות (75 גרם) סולטנות זהובות
ציוד שתשתמש בו
שעועית קנלוני, סחוטה
הסוכריות של Peachie-o
2
מחממים התנור ל 47
ציוד שתשתמש בו
בצל קצוץ (2 בצלים)
3
ממלאים את חלל הגוף של טורקיה ואת דש העור בחלק העליון של השד עם לחם שיפון מלית עם נקניק, תפוחים ובייקון, אריזה אותו באופן רופף.
מרכיבים שתצטרך
לחם שיפון
מעבדים גבינה אמריקאית, חתוכה לרצועות
גבינת זרלה מגוררת חלקית
1 קילו לחם שיפון בהיר בן יום, חתוך לקוביות
4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק
1-1/2 כוסות KRAFT® מגוררת גבינת צ'דר משולשת עם מגע של PHILADELPHIA®, מחולקת
4
מברישים את תרנגול ההודו עם חמאה מומסת וצולים במשך כ -30 דקות, או עד שהעור הוא חום זהוב.
מרכיבים שתצטרך
1 לימון, קליפה ו-4 טוויסטים לימון
4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק
5
מפזרים את הבצל, הסלרי והגזר סביב תרנגול ההודו, מוסיפים את המים למחבת ומכסים את השד בחופשיות בנייר כסף. מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-325 וצולים את תרנגול ההודו למשך כ-3 1/2 שעות, או עד שמדחום הנקרא מיידית מוכנס בחלק העבה ביותר של ירכיים רושם 165; מסירים את נייר הכסף במשך 15 הדקות האחרונות של צלייה.
3 כוסות שבבי עץ אלון או פקאן, או 6 נתחים גדולים, מושרים במים קרים לפחות שעה אחת ועד 4 שעות
4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק
רצועת קליפת לימון אחת
ציוד שתשתמש בו
רוטב חם שמן שומשום
רצועות פלפל אדום מתוק קלוי ועירית טחונה נוספת, לא חובה
בצל קצוץ (2 בצלים)
פקורינו, בעובי של 1/4 אינץ'
6
להעביר את ההודו ללוח גילוף, לכסות באופן רופף עם נייר ולתת לנוח לפחות 30 דקות.
מרכיבים שתצטרך
4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק
ציוד שתשתמש בו
רצועות פלפל אדום מתוק קלוי ועירית טחונה נוספת, לא חובה
7
יוצקים את מיצי המחבת לתוך סיר בינוני לרפרף את השומן מפני השטח. הגדר את מחבת צלייה מעל 2 מבערים ומבשלים את הירקות על חום גבוה בינוני, ערבוב לעתים קרובות, עד הזהב, על 5 דקות.
מרכיבים שתצטרך
1 עוף צלוי שלם שנקנה בחנות (בערך 2 פאונד)
ציוד שתשתמש בו
שעועית קנלוני, סחוטה
אגוזי פקאן מזוגגים קצוצים, לא חובה
8
מוסיפים את 4 כפות הנותרים של חמאה ואת הקמח ומבשלים, ערבוב לעתים קרובות, עד הירקות מצופים בתערובת הקמח ושח קל, על 2 דקות. מערבבים חצי ממלאי ההודו העשיר ומבשלים, מגרדים את כל חתיכות השחמה מתחתית המחבת, עד שהרוטב מתעבה מעט.
מרכיבים שתצטרך
מלאי טורקיה
1 עוף צלוי שלם שנקנה בחנות (בערך 2 פאונד)
1 לימון, קליפה ו-4 טוויסטים לימון
מלח $ פלפל שחור גרוס טרי
6 שיני שום גדולות פרוסות דקות
ציוד שתשתמש בו
פקורינו, בעובי של 1/4 אינץ'
9
מסננים את הרוטב לתוך מיצי המחבת בסיר, לחיצה על הירקות; להשליך את הירקות.
מרכיבים שתצטרך
1 עוף צלוי שלם שנקנה בחנות (בערך 2 פאונד)
6 שיני שום גדולות פרוסות דקות
ציוד שתשתמש בו
אגוזי פקאן מזוגגים קצוצים, לא חובה
פקורינו, בעובי של 1/4 אינץ'
10
מוסיפים את מלאי ההודו הנותר לרוטב ומבשלים על אש מתונה עד לעיבוי וצמצום ל-4 כוסות, כ-25 דקות. מתבלים במלח ופלפל ומעבירים לסירת רוטב גדולה. לגלף את ההודו, לארגן על מגש ומגישים עם המילוי ורוטב.
מרכיבים שתצטרך
כרישה אחת, נקייה וחתוכה לקוביות גדולות, רק החלק הלבן
מלאי טורקיה
מעבדים גבינה אמריקאית, חתוכה לרצועות
4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק