אורז ועדשים עם תפוחי אדמה
המתכון אורז קרפים עדשים עם תפוחי אדמה מוכן תוך כ 45 דקות, והוא בהחלט יוצא מן הכלל ללא גלוטן וטבעוני ומתאים לאוהבי מזון ים תיכוני. והוא יספק כ 4 מנות. המתכון הזה מכסה %28 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. ארוחת הבוקר הזאת 660 קלוריות, 19 גרם חלבון ו 15 גרם של שומן למנה. 1 אדם ניסה ואהב את המתכון הזה. אם יש לכם כורכום, אורז, אוראד דאל, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. נסו עדשים ובטטה דאל עם אורז אסור, בטטה קארי עדשים עם אורז, ו קרפים קמח אורז (מתכונים דומים).
הוראות
מניחים אורז ועדשים בקערות נפרדות. מלא כל אחד עם מים כדי לכסות על ידי 2 אינץ ' ולספוג 4 שעות.
מסננים עדשים מסננת ופרה במעבד מזון עם מים 3/4 כוס עד אור ורך, 3 עד 5 דקות.
מסננים אורז במסננת ופרה במעבד מזון עם 1/3 כוס מים עד צורות להדביק גרגירים, על 1 דקה. (להדביק אורז לא יהיה חלק כמו להדביק עדשים.) מערבבים אורז להדביק 3/4 כפית מלח לתוך להדביק עדשים.
בואו תסיסה תערובת, מכוסה בניילון נצמד, במקום חם (כ 27°) ללא טיוטה עד הוכפל בתפזורת, כ 24 שעות. (
התערובת תהיה קלה ומקציפה.) מערבבים הנותרים 3/4 כוס מים 1/4 כפית מלח.
בואו הבלילה לעמוד, מכוסה, במקום חם (כ 27°) ללא טיוטה 2 1/2 שעות.
שלב תפוחי אדמה עם מים מלוחים קרים לכסות על ידי 2 אינץ ' ב 2 1/2-ל 3 ליטר סיר ומבשל, נחשף, עד תפוחי אדמה הם רק במכרז, 15 עד 25 דקות.
מסננים תפוחי אדמה במסננת. כאשר מגניב מספיק כדי להתמודד, לקלף תפוחי אדמה לחתוך לקוביות 1/2 אינץ'.
מחממים שמן במחבת כבדה של 10 עד 12 אינץ ' על חום גבוה בינוני עד חם אבל לא מעשן, ואז מבשלים זרעי חרדל, מכוסה חלקית במכסה, עד שהם מתחילים לקפוץ, 15 עד 30 שניות.
מוסיפים עלי קארי וכמון ומבשלים, ערבוב, עד כמון הופך גוון כהה יותר, 10 עד 15 שניות. להפחית את החום נמוך בינוני, ולאחר מכן להוסיף בצל ומבשלים, ערבוב מדי פעם, עד מתרכך אבל לא השחמה, 8 עד 10 דקות. מערבבים בצ ' ילה וכורכום ומבשלים, ערבוב, 1 דקה.
מוסיפים תפוחי אדמה, מים ומלח ומביאים לרתיחה. להפחית את החום נמוך בינוני, ואז מבשלים, מכוסה, ערבוב מדי פעם מועך תפוחי אדמה מעט, עד רוטב מעובה, 8 עד 10 דקות. להשליך עלי קארי.
לשים מתלה תנור בעמדה באמצע ולחמם תנור ל 121°.
מורחים 1 כפית שמן על מחבת באמצעות מגבת נייר, ולאחר מכן לחמם על חום מתון עד חם אבל לא מעשן. לטבול 1/3 כוס יבש למדוד לתוך הבלילה, גורף בעדינות כדי למלא מבלי להסיט את הבלילה, ויוצקים לתוך מרכז מחבת (לגרד את הבלילה שנותר למדוד). במהירות להפיץ את הבלילה עם גב של כף קטנה בתנועה מעגלית כדי לכסות דק מחבת. (Dosa may be lacy around edge.)
טפטוף קצה העליון של דוסה עם 1 כפית שמן ומבשלים עד החלק התחתון הוא זהב פריך, 1 1/2 עד 2 דקות. הפוך dosa מעל עם מרית מתכת לבשל, לחיצה מדי פעם, עד החלק התחתון הוא זהב חיוור, על 1 דקה יותר. (להתאים את החום למעלה או למטה במידת הצורך כדי למנוע overbrowning.)
מעבירים דוסה לסדין אפייה גדול מרופד רדיד ולשמור חם, מכוסה באופן רופף בנייר כסף, בתנור.
הפוך 9 עד 11 dosas יותר באותו אופן, העברה כמו מבושל גיליון אפייה בשכבה 1 והפרדת שכבות נוספות של dosas עם לסכל.
מורחים 1/3 כוס תפוח אדמה חם מילוי בשורה על פני אמצע כל dosa וקפלים רופף dosa מעל מילוי שלישים כמו מכתב.
* הבלילה, לאחר תסיסה (24 שעות) ועמידה (2 1/2 שעות), ניתן להתקרר עד 24 שעות יותר.
בואו לעמוד בטמפרטורת החדר 30 דקות ומערבבים בעדינות לשלב לפני הבישול.* Dosas, ללא מילוי, ניתן לבשל עד 1 שעה קדימה, כל הזמן, מכוסה בנייר כסף, בטמפרטורת החדר. מחממים דוסות בתנור 177° בין שכבות נייר עד חם, כ 10 דקות.* מילוי יכול להתבצע 1 יום קדימה ומקורר, מכוסה. לחמם, הוספת מים כדי לשחרר מילוי במידת הצורך.