אורז פילאף עם צימוקים וירקות
. אם יש לכם שמן זית, בצל ירוק, אבקת קאריוקומץ של מרכיבים אחרים, הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. נסו אורז פילאף עם שקדים וצימוקים, פילאף עם אפונה וצימוקים, ו בלוגר פילאף בריח ליים עם צימוקים וצנוברים (מתכונים דומים).
הוראות
להביא מרק עוף לרתיחה בסיר מעל חום בינוני גבוה; להמשיך רותח תוך הכנת החומרים הנותרים.
מחממים שמן זית במחבת גדולה מעל חום בינוני. מבשלים ומערבבים סלרי, בצל, בצל ירוק מנות לבנות, שום, אבקת קארי, ומלח בשמן החם עד ירקות רכים, על 5 דקות.
מבשלים ומערבבים אורז באותו מחבת עד קלוי קלוי, על 3 דקות.
מערבבים אורז קלוי לתוך מרק עוף רותח. להפחית את החום בינוני נמוך; להמשיך להתבשל עד אורז הוא רך מרק נספג, על 15 דקות.
הסר אורז מחום ומערבבים בצימוקים, צמרות בצל ירוק, ותערובת סלרי עד מעורבב היטב.