אטריות זכוכית מוקפץ
לך לחנות ותביא בצל ירוק, דלעת, מיץ תפוזים ועוד מספר מצרכים לעשות היום. זמן הכנת המתכון כ 30 דקות. נסו אטריות זכוכית מוקפצות עם סרטן, גלילי אביב עם אטריות מזכוכית, ו בקר וברוקולי מוקפץ (מתכונים דומים).
הוראות
בקערה גדולה של מים חמים, להשרות את אטריות זכוכית עד גמיש, על 15 דקות.
מסננים היטב, מתנערים כל עודף מים. באמצעות מספריים מטבח, לחתוך את אטריות זכוכית לאורכים 4 אינץ'.
במחבת nonstick גדולה, מחממים את שמן הירקות עם שמן שומשום.
מוסיפים את האפונה הצמד, גזר, פלפל אדום, בצל אדום, סקווש צהוב, קישואים ובצל ירוק ומתבלים עם מלח ופלפל. מערבבים ומטגנים את הירקות על אש גבוהה עד להשחמה קלה כתמים אבל עדיין פריך במכרז, על 3 דקות.
מוסיפים את אטריות הזכוכית הספוגות למחבת ומטגנים על חום גבוה עד שהתרככו, כ -2 דקות.
מוסיפים את חומץ האורז ומיץ תפוזים וממשיכים לטגן עד אטריות הזכוכית שקופות, כ 2 דקות.
להעביר את אטריות מוקפץ לצלחות ומגישים חם.