אטריות שירטקי חמות וחמוצות עם טופו
אטריות Shirataki חם חמוץ עם טופו עשויה להיות המנה העיקרית שתבוא לכם טוב. ואינו מכיל גלוטן, ומתכון טבעוני מגיש 2 . מנה אחת מכילה 208 קלוריות, 17 גרם חלבון ו 7 גר' של שומן. גשו לסופר וקנו שמן שומשום, כרוב נאפה, אטריות שיראטקי ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. כדי להשתמש ב טופו אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,עוגת גבינה טופו כקינוח. מתכון זה מ blog.fatfreevegan.com יש 1 אוהדים. זמן הכנת המתכון כ 40 דקות. עם כפית ציון 63% המנה הזאת טובה. מתכונים דומים: אטריות שומשום Shirataki, אטריות שיראטאקי חריפות, ו אטריות שיראטאקי בסגנון סצ'ואן.
הוראות
לנקז ולשטוף את האטריות shirataki ולמקם אותם בסיר עם מים, רוטב סויה, ושמן שומשום. מביאים לרתיחה ומבשלים 2 דקות.
להסיר מהחום ולהניח בצד. לזרוק את קוביות טופו עם כף 1. רוטב סויה ו 1/4 כפית. שמן שומשום ולהניח בצד בזמן שאתה מחמם מחבת משומן שאינו מקל או ווק. כאשר המחבת חמה, להרים את הטופו מן המרינדה ומטגנים אותו במחבת עד שהוא חום קל מכל הצדדים.
הסר אותו מהמחבת ומניח אותו בחזרה בקערה עם המרינדה. מערבבים בעדינות, ומניחים בצד.
הוסף את 1 1/2 כפית הנותרים. שמן שומשום למחבת. מעל חום בינוני-גבוה, מערבבים ומטגנים את הפלפל האדום, שום, בצל ירוק ופטריות עד שהפטריות מתחילות להפריש את המיצים שלהן.
מוסיפים את מיץ הלימון, 3 כפות. רוטב סויה וסוכר ומערבבים היטב. המשך טיגון עד התערובת רותחים.
מסננים את האטריות ומוסיפים אותם למחבת, יחד עם הטופו והמרינדה שלה. לזרוק גם לערבב.
מגישים על מיטה של כרוב מגורר ומפזרים בוטנים קצוצים.