קושיקשה
מוכן ב45 דק.
מנות12
ציון בריאות1
מטבחיםיהודי
סוגי מאכליםתוספות
אירועיםחנוכה
מגזין

אפל-מצוה קוגל

אפל-מצוה קוגל
הכנת המנה לוקחת כ 45 דקות. חנוכה יהיה עוד יותר מיוחד עם המתכון הזה. אם יש לך מצות, חמאה, צימוקים זהובים, ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, אתה יכול לעשות את זה. בסך הכל, מתכון זה מרוויח ציון spoonacular רע למדי של 18%. נסו אפל-מצוה קוגל, קוגל תפוחים, ו קוגל תפוח קרמל (מתכונים דומים).

הוראות

1
מחממים התנור ל 177°.
ציוד שתשתמש בו
סוכר צהוב ומגוון סוכריות מתוקותסוכר צהוב ומגוון סוכריות מתוקות
2
לזרוק את התפוחים עם סוכר חום ומיץ תפוזים, להפריש בקערה בינונית.
מרכיבים שתצטרך
צלעות חזיר, חתוכות למחצה דקצלעות חזיר, חתוכות למחצה דק
שוקולד חצי מתוק או שוקולד לא ממותק, קצוץשוקולד חצי מתוק או שוקולד לא ממותק, קצוץ
ריבועים כל אחד) ציפוי סוכריות לבן, קצוץ גסריבועים כל אחד) ציפוי סוכריות לבן, קצוץ גס
ציוד שתשתמש בו
כוסות בגודל חטיף כל אחת) פודינג לימוןכוסות בגודל חטיף כל אחת) פודינג לימון
3
לשבור את המצה לחתיכות 2 עד 3 אינץ ' ולספוג 1 כוס מים חמים עד רך אבל לא רגשני. תניח בצד.
מרכיבים שתצטרך
מצותמצות
1 כוס גריסי פנינה לבנים1 כוס גריסי פנינה לבנים
4
בעוד המצה סופג, להכות את הביצים עם חוט להקציף בקערה גדולה עד מעורבב.
מרכיבים שתצטרך
מצותמצות
פרי תות (25 עד 30 ס"מ) לפי רגלפרי תות (25 עד 30 ס"מ) לפי רגל
ציוד שתשתמש בו
עוגיות אוראו קצוצותעוגיות אוראו קצוצות
כוסות בגודל חטיף כל אחת) פודינג לימוןכוסות בגודל חטיף כל אחת) פודינג לימון
5
מוסיפים את המלח, הסוכר, קינמון, חמאה מומסת, צימוקים ומשמשים.
מרכיבים שתצטרך
גבינת טאלג'יו, קצוצהגבינת טאלג'יו, קצוצה
גלידת וניל ואגוזי פקאן נוספיםגלידת וניל ואגוזי פקאן נוספים
1 מקל קינמון (1-1/2 אינץ')1 מקל קינמון (1-1/2 אינץ')
צבעי מאכל וסוכרים צבעוניים, אופציונליצבעי מאכל וסוכרים צבעוניים, אופציונלי
תערובת לעוגת שוקולד קנויה אחת, כמו שוקולד מריר לח במיוחד של בטי קרוקר, נאפית לפי הוראות הקופסהתערובת לעוגת שוקולד קנויה אחת, כמו שוקולד מריר לח במיוחד של בטי קרוקר, נאפית לפי הוראות הקופסה
1/2 כוס יין מרסלה מתוק1/2 כוס יין מרסלה מתוק
6
לסחוט את הנוזל מן matzoh מרכך ולהוסיף את matzoh לתערובת הביצה עם התפוחים. מערבבים היטב את הקוגל ויוצקים לתוך תבשיל קדרה משומן קל 2 1/2 ליטר או מחבת 10x14 אינץ'. נקדו את החלק העליון של קוגל עם 4 כפות חמאה.
מרכיבים שתצטרך
ריבועים כל אחד) ציפוי סוכריות לבן, קצוץ גסריבועים כל אחד) ציפוי סוכריות לבן, קצוץ גס
צבעי מאכל וסוכרים צבעוניים, אופציונליצבעי מאכל וסוכרים צבעוניים, אופציונלי
מצותמצות
פרי תות (25 עד 30 ס"מ) לפי רגלפרי תות (25 עד 30 ס"מ) לפי רגל
ציוד שתשתמש בו
(מומלץ: ולוויטה)(מומלץ: ולוויטה)
עגבנייה פרוסה, אופציונליעגבנייה פרוסה, אופציונלי
7
אופים את קוגל במשך 1 שעה. מכסים את החלק העליון בנייר כסף אם החלק העליון מתחיל להיות חום מדי מוקדם באפייה.
ציוד שתשתמש בו
סוכר צהוב ומגוון סוכריות מתוקותסוכר צהוב ומגוון סוכריות מתוקות
כפית אחת של מיץ לימון GOYA®כפית אחת של מיץ לימון GOYA®
8
הסר את הקוגל מהתנור וקריר לטמפרטורת החדר.
ציוד שתשתמש בו
סוכר צהוב ומגוון סוכריות מתוקותסוכר צהוב ומגוון סוכריות מתוקות
1
קוגל יכול להתבצע 2 ימים קדימה, מקורר, ומקורר, מכוסה. מביאים לטמפרטורת החדר ומחממים בתנור 177°.
ציוד שתשתמש בו
סוכר צהוב ומגוון סוכריות מתוקותסוכר צהוב ומגוון סוכריות מתוקות