אפרסק מלבה ריבה
אם יש לך שעועית וניל, אין סוכר צורך אבקת פירות פקטין, חמאה, וכמה מרכיבים נוספים בנמצא, אז אפשרי לעשות זאת. מן ההכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 2 שעות. נסו ריבת אפרסק ריבס, אפרסק מלבה, ו אפרסק מלבה (מתכונים דומים).
הוראות
אם אתה הולך לשמר ריבה, להכין צנצנות ומכסים: מקום 7 צנצנות חצי ליטר על מתלה בסיר גדול.
מוסיפים מספיק מים כדי לכסות צנצנות, ומביאים לרתיחה על חום גבוה. מרתיחים במשך 10 דקות, ולאחר מכן לכבות את החום ולאפשר לצנצנות לנוח במים החמים. בינתיים, לשים להקות ועפעפיים בסיר קטן לכסות עם מים.
חום מעל חום בינוני עד שהמים רותחים, ואז להסיר מחבת מחום ולאפשר להקות ועפעפיים לנוח במים חמים עד מוכן לשימוש.
לקלף, בור, ולפרוס את האפרסקים.
להעביר אותם לבלנדר או מעבד מזון ודופק רק עד שהם קצוצים גס. מדוד 4 כוסות של אפרסקים קצוצים לסיר גדול עם תחתית כבדה.
שים את הפטל במעבד המזון או בבלנדר ואת הדופק עד קצוץ גס. מידה 1 כוס פטל כתוש ולהוסיף אותו לסיר עם האפרסקים. מערבבים במיץ לימון שעועית וניל.
שלב 1/4 כוס סוכר עם פקטין בקערה קטנה. למדוד הנותרים 3 1/4 כוסות סוכר לתוך קערה בינונית ולהניח בצד.
מערבבים את תערובת הסוכר פקטין לתוך האפרסקים, מוסיפים את החמאה, ומביאים את התערובת לרתיחה מלאה מתגלגלת על חום בינוני גבוה, ערבוב לעתים קרובות. מערבבים את הסוכר שנותר ולחזור לרתיחה מתגלגלת מלאה. להרתיח חזק לדקה אחת.
הסר את הסיר מהתנור ורפרף כל קצף מפני השטח של הריבה עם כף מתכת.
הסר ולהשליך את שעועית וניל.
מצקת ריבה חמה לתוך צנצנות מעוקר חם, עוזב 1/4 אינץ ' headspace. נגב את הקצוות של צנצנות, לכסות עם מכסים, ואת הרצועות בורג על עד בקושי חזק.
מניחים צנצנות על מתלה בסיר ומכסים לחלוטין עם מים. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה על חום גבוה. להרתיח במשך 10 דקות. כבה חום, לחשוף סיר, ולאפשר צנצנות לנוח במים במשך חמש דקות.
הסר צנצנות מן הסיר ולאפשר להם לנוח ללא הפרעה על השיש במשך שש שעות או לילה.