אפרסקים תחת מרנג
אפרסקים תחת מרנג נטול גלוטן,, ללא חלב וצמחוני מנה צדדית. מנה אחת מכילה עד 2 גר' של חלבון, 2 גרם של שומן, וסך הכל 91 קלוריות. והוא יספק כ 4 מנות. המתכון הזה מכסה %4 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. גשו לסופר וקנו ביצים, סוכר, סוכריות שומשום, ועוד מספר מצרכים לעשות היום. זמן הכנת המתכון כ 10 דקות. מתכונים דומים: אפרסקים ומקצפת, כלבלב בטן ואפרסקים {פנקייק חמאה חום עם אפרסקים מזוגגים}, ו אפרסקים בגריל + אפרסקים וארטיקים שמנת.
הוראות
שים אפרסקים, בצד לחתוך, על תבנית אפייה ומפזרים 1 כפית סוכר (סך). מטגנים 4 עד 5 סנטימטרים מחום עד צמרות מתחילים חום, 2 עד 4 דקות.
הכה ביצה לבן עם קמצוץ של מלח בקערה עמוקה באמצעות מיקסר חשמלי במהירות בינונית גבוהה עד קצף. בהדרגה להוסיף הנותרים 3 כף סוכר, להכות עד הלבן מחזיק פסגות נוקשה, מבריק. מקפלים פנימה סוכריות שומשום.
מניחים מנה של מרנג על כל חצי אפרסק צלוי 30 שניות. כבה מטאטאים ולהשאיר אפרסקים בתנור רק עד טיפים של מרנג הם השחמה, 30 שניות עד 1 דקה (לצפות בזהירות).
הלבן ביצה במתכון זה אינו מבושל לחלוטין.