ארוגולה פסטו
ארוגולה פסטו נטול גלוטן, וקמאיות ומספק כ 10 מנות. מנה זו מכילה כ 4 גר' של חלבון, 18 גרם של שומן, וסך הכל 186 קלוריות. המתכון הזה מכסה %9 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. גשו לסופר וקנו פלפל, שמן זית, מיץ לימון ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. הכנת המנה לוקחת כ 45 דקות. עם כפית ציון 66% המנה הזאת די טובה. מתכונים דומים: Arugula Pesto: Pesto Di Rucola, ארוגולה פסטו, ו ארוגולה פסטו.
הוראות
מורחים 3/4 כוס אגוזי מלך קצוצים במחבת אפייה; אופים בתנור 350 עד זהב תחת עורות, 6 עד 8 דקות.
בואו להתקרר מעט. במעבד מזון או בלנדר, עובד בקבוצות במידת הצורך, לשלב 1 עלי ארוגולה שטופים קילו (כ 10 כוסות ארוזות קלות), אגוזי מלך קלויים, 1/2 כוס פקורינו רומנו מגוררת או גבינת פרמזן, 1/4 כוס מיץ לימון, 1/4 כוס שמן זית כתית אקסטרה בתולה, 1/2 שום קצוץ, ו 1/4 כפית מלח. דופק המנוע כמה פעמים, רק עד התערובת מתחילה לבוא יחד. עם מנוע פועל, לאט לשפוך 1/4 כוס שמן זית כתית נוספת דרך צינור הזנה או העליון של בלנדר מערבולת עד התערובת חלקה.
מוסיפים יותר מלח ופלפל טחון טרי לפי הטעם.