ארוחת בוקר ברוסקטה עם פרושוטו, ביצים עלומות, ויניגרט חרדל חם
מתכון ארוחת בוקר ברוסקטה עם פרושוטו, ביצים עלומות, ויניגרט חרדל חם מוכן תוך כ 35 דקות, והוא בהחלט יוצא מן הכלל חלב חינם ומתאים לאוהבי מזון ים תיכוני. והוא יספק כ 4 מנות. מנה אחת מכילה 133 קלוריות, 7 גר' של חלבון, ו 11 גרם שומן. המתכון הזה מכסה %5 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. זה עובד היטב כמו מתאבן במחיר סביר מאוד. גשו לסופר וקנו מלח, עלי רוזמרין, ויניגרט חרדל חם, וכמה דברים אחרים כדי להכין את המנה הטעימה הזו. עם כפית ציון של 17% המנה הזאת די גרועה. מתכונים דומים: ביצים עלומות מחבת עם פרושוטו, פרושוטו וכריכי ביצים עלומות עם רוטב חרדל-יין, ו ביצים עלומות עם אספרגוס קלוי, פרושוטו, ושמן צ'ייב.
הוראות
מחממים מחבת גריל על חום בינוני-גבוה, או מחממים מטגן.
מברשת קלה 1 צד של כל פרוסת לחם עם 1 כף שמן זית, ומפזרים רוזמרין, מלח ים, ופלפל; טוסט קל, על 2 דקות לכל צד. מכסה ברפיון טוסט בנייר אלומיניום כדי להתחמם.
למלא מחבת גדולה עם מים בתוך 2 אינץ'; להביא לרתיחה.
מוסיפים חומץ ו 1/4 כפית מלח, ולהפחית את החום לנמוך.
לשבור 1 ביצה לתוך קערה קטנה או כוס מדידה, דואג לא לשבור את החלמון. להפוך ביצה מתוך הקערה למחבת במהירות כך הביצה שומרת על צורתו כאשר הוא פוגע במים. חזור עם שאר הביצים. מבשלים 5 דקות או עד שהלבנים נקבעים וסרט שקוף דק נוצר על החלמון. (עבור חלמון מוצק, לבשל על 1 דקה יותר.) להשתמש בכפית מחוררת כדי להרים בעדינות ביצים מהמים, ולמקם אותם על מגבת נייר כדי לנקז; לכסות באופן רופף עם נייר כדי לשמור על חם.
הסר את כל הלבנים רופף מן שולי הביצים.
שים פרוסה של ברוסקטה על כל צלחת, ומעל עם פרוסה של פרושוטו וביצה עלומה.
טפטוף 1 או 2 כפות ויניגרט חרדל חם מעל החלק העליון של כל, ומגישים מיד.