ארוחת ערב הלילה: עדשים מטוגנות עם ירקות חורף וביצה מטוגנת
אם יש לך חומץ שרי, ירקות חורף, שום, וכמה מרכיבים נוספים בנמצא, אז אפשרי לעשות זאת. עם כפית ציון של 57% המנה הזאת די טובה. מתכונים דומים: ארוחת ערב: סקווש חורף מטוגן עם שום, ארוחת ערב הלילה: Moong Dal ועדשים אדומות עם בצל שחום, ו ארוחת ערב הלילה: עדשים אדומות בקארי עם חלב קוקוס.
הוראות
בסיר בינוני, חום 1 כף שמן על חום בינוני.
להוסיף את שאלוט ו לטגן עד רך, 2-3 דקות.
מוסיפים 1 כוס מים ויין אדום, מביאים לרתיחה, ומבשלים, מכוסה, עד העדשים רכים אבל לא רגשני, 30 דקות בערך.
הוסף עוד מים לפי הצורך. מתבלים לפי הטעם במלח.
בינתיים, לשטוף את הירוקים לחתוך את העלים מן הגבעולים בערך לקצוץ את העלים.
חום 1 כף של שמן, שום, פתיתי צ ' ילי בסיר או מחבת גדולה עד ריחני, ולאחר מכן להוסיף את העלים יחד עם 1/4 כוס או כך של מים וקמצוץ של מלח. מכסים, הופכים את החום בינוני-נמוך, ומאפשרים לעלים לאדות כשהמים מתאדים, טועמים רוך ומוסיפים יותר מים לפי הצורך. לסיים עם מיץ לימון או חומץ לפי הטעם, ואולי יותר שמן זית.
כאשר העדשים והירוקים מתקרבים להשלמה, מחממים את השמן שנותר במחבת קטנה שאינה מקל ומטגנים את הביצים בצד שטוף שמש, כ -3 דקות מעל חום בינוני-נמוך, עד שהלבנים נקבעים אבל החלמון עדיין נוזל.
מגישים את הירוקים על מצע עדשים, עם ביצה ופלפל שחור טרי.