ארוחת ערב: פסטה קרבונרה עם ריקוטה
זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. מתכון זה אופייני למטבח הים תיכוני. מתכונים דומים: ארוחת ערב: פסטה קרבונרה עם כרישה, ארוחת ערב הערב: פסטה מפולפלת עם ביצה עלומה, ו ארוחת ערב: קורג'ט קרבונרה.
הוראות
במחבת בינונית עם צדדים גבוהים (מספיק כדי להחזיק את הפסטה המבושלת) או בסיר, מחממים את שמן הזית על אש בינונית-נמוכה.
מוסיפים את חתיכות הבייקון והופכים את החום לנמוך. מבשלים אותם בעדינות כמו השומן מתחיל לרנדר ולערבב עם שמן זית, הפיכת החלקים מדי פעם, במשך 20 דקות בערך כמו הקצוות מתחילים להפוך זהב אבל המרכז נשאר לעיס.
בינתיים, להביא סיר של מים מלוחים לרתיחה. מרתיחים את הפסטה עד מבושל דרך אבל עדיין לעיסה. אם משתמשים באפונה טרייה, מוסיפים אותם כ-3 דקות לפני שהפסטה מתבשלת; אם משתמשים בהקפאה, מוסיפים אותם דקה לפני.
בעוד הפסטה מתבשלת, להכות קלות את הביצים עם ריקוטה, לשבור את כל curds.
מוסיפים את רוב הגבינה לתערובת, והרבה פלפל שחור.
כאשר פסטה ואפונה כמעט עשו, להפוך את החום עד גבוה על בייקון כדי לפריך בעדינות את הקצוות, ולאחר מכן להסיר מהחום.
מסננים את הפסטה ומוסיפים אותה למחבת עם הבייקון. לזרוק במהירות כדי לצפות את האטריות, ואז לשפוך את תערובת ביצה מוכה על הכל לקפל אותו במהירות לתוך האטריות. הביצה צריכה לבשל בעדינות מחום הפסטה, בעוד הריקוטה תיצור גושים זעירים.
מגישים בקערות מחוממות עם שאר הגבינה ופלפל שחור יותר.