ארטישוק מאודה עם מטבל זעפרן שקדים
אם יש לכם בצל, ארטישוק, שמן זיתוקומץ של מרכיבים אחרים, הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. זמן הכנת המתכון כ 1 שעה ו -30 דקות. , שהוא מוצק. אם אהבתם את המתכון הזה, אנו ממליצים לנסות גם : בקלה מאודה עם כרובית וזעפרן, מולים מאודים זעפרן, ו מולים מאודים עם זעפרן ועגבניה.
הוראות
תראה איך להכין את המתכון הזה.
מסדרים את הארטישוקים בסל קיטור מעל לפחות 3 כוסות מים ואדים, מכוסים, עד שהעלים ניתן להסיר בקלות, בערך 1 שעה.
בואו מגניב. בערך באמצע הבישול לבדוק את מפלס המים ולהוסיף יותר, במידת הצורך.
בקערה קטנה, מערבבים יחד זעפרן וכף מים רותחים. טוסט השקדים במחבת יבשה קטנה מעל חום בינוני גבוה עד תחילת חום, על 2 דקות.
הסר את השקדים ולהוסיף 1 כף השמן למחבת.
מוסיפים בצל ומבשלים עד תחילת חום, 3 עד 5 דקות.
מוסיפים את השום ומבשלים עד ריחני, כ -30 שניות.
להעביר לקערה ולתת מגניב. במעבד מזון, לטחון את השקדים עד קצוץ דק.
מוסיפים את תערובת הזעפרן, תערובת בצל, יוגורט ופטרוזיליה ומחית עד חלקה.
מעבירים לקערה ומערבבים את מיץ לימון הנותרים 1 כף שמן זית. מתבלים, לפי הטעם, עם מלח ופלפל.