בבקה שמנת חמוצה
תמיד כיף שיש עוד מתכון של קינוח, אז תנו הזדמנות ל שמנת חמוצה Babkan. מחפשים מתכון ששומר על הגזרה? למתכון צמחוני זה יש 235 קלוריות, 5 גר' של חלבון, ו 6 גרם של שומן למנה. והוא יספק כ 28 מנות. המתכון הזה מכסה %7 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. זה מושלם עבור פסחא. גשו לסופר וקנו ביצים, התאדו חלב, אבקת סוכר ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זמן ההכנה הכולל ייקח כ 45 דקות. נסו בבקה שמנת חמוצה, בבקה שוקולד שמנת חמוצה, ו בבקה גבינת שמנת משמש (מתכונים דומים).
הוראות
כדי להכין בצק, לשלב חמוציות ואמרטו בקערה קטנה; להפריש.
מחממים חלב מעל חום בינוני-גבוה בסיר קטן, כבד עד 180 או עד בועות זעירות טופס סביב קצה (לא להרתיח).
הסר מהחום; מערבבים בשמנת חמוצה. מגניב לטמפרטורת החדר.
ממיסים שמרים במים חמים, ולתת לעמוד 5 דקות.
מניחים 1/2 כוס סוכר מגורען, ביצים וחלמון ביצה בקערה גדולה; להכות עם מיקסר במהירות גבוהה עד עבה וחיוור (כ 2 דקות).
מוסיפים תערובת חלב, תערובת שמרים, 1 כפית תמצית שקדים, ומלח; לנצח עד מעורבב היטב.
כפית קמח קלות לתוך כוסות מדידה יבש; רמה עם סכין.
מוסיפים 5 1/2 כוסות קמח לתערובת ביצים; מערבבים עד הבצק הרך. להפוך את הבצק על משטח מקומח. ללוש עד חלקה ואלסטית( כ 5 דקות); להוסיף מספיק קמח שנותר, 1 כף בכל פעם, כדי למנוע בצק דבק לידיים (הבצק ירגיש דביק).
מניחים בצק בקערה גדולה מצופה בתרסיס בישול, הופכים לחלק העליון של המעיל. לכסות ולתת לעלות במקום חם (85), ללא טיוטות, 1 שעה או עד הוכפל בגודל. (לחץ בעדינות שתי אצבעות לתוך הבצק. אם ההזחה נשארת, הבצק עלה מספיק.) אגרוף בצק למטה; לכסות ולתת לנוח 10 דקות.
מעיל 12 כוס מחבת עם ספריי בישול; אבק עם 1 כף סוכר מגורען. ללוש תערובת חמוציות, צימוקים ושקדים לבצק. עם ידיים מקורנות, לטפוח בצק למעגל 8 אינץ'. יוצרים חור בגודל 2 אינץ ' במרכז הבצק; מניחים את הבצק במחבת מוכנה, ומאפשרים למרכז המחבת לצאת דרך חור בבצק. בעדינות לחץ את הבצק למחבת. מעיל קל העליון של הבצק עם ספריי בישול; לכסות ולתת לעלות 45 דקות או עד הוכפל בגודל.
אופים ב 350 במשך 45 דקות או עד כיכר השחמה ונשמע חלול כאשר טפח. מגניב במחבת 5 דקות על מתלה תיל.
כדי להכין הדובדבן, לשלב אבקת סוכר, 1/4 כוס חלב, 1/4 כפית תמצית שקדים, ערבוב עם מקציף.
הסר בבקה מן פאן, ומניח על מגש הגשה.
טפטוף עם זיגוג; מגניב לחלוטין.