קושימומחה
מוכן ב45 דק.
מנות10
ציון בריאות84
מגזין

בטטה-חומוס-קינואה בורגרס

בטטה-חומוס-קינואה בורגרס
בטטה-חומוס-קינואה בורגרס נטול גלוטן, וטבעוני ומספק כ 10 מנות. מנה זו מכילה כ 7 גר' של חלבון, 9 גרם של שומן, וסך הכל 175 קלוריות. המתכון הזה מכסה %13 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. גשו לסופר וקנו אפונה, קינואה, בצל ירוק ועוד מספר מצרכים לעשות היום. 736 אנשים ניסו ואהבו את המתכון הזה. הרבה אנשים באמת אהבו את המנה האמריקאית הזאת. זמן ההכנה הכולל ייקח כ 45 דקות. אם ניקח בחשבון את כל הגורמים, מתכון זה מרוויח ציון כף של 98% וזה מצוין. נסו תבשיל בטטה וחומוס עם קינואה, קינואה בטטה בורגרס, ו המבורגר שעועית שחור קינואה בטטה (מתכונים דומים).

הוראות

1
מערבבים את הקינואה ו 1/2 כוס מים בסיר קטן מאוד עם מכסה. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר, ומורידים את החום לרתיחה האפשרית האיטית ביותר, עם מפזר חום, אם יש לך אחד, מתחת. אתה תבשל קינואה בכ -20 דקות. לחשוף, להתפתל עם מזלג, ולהניח בצד.
מרכיבים שתצטרך
קינואה מבושלתקינואה מבושלת
4 פיתות גדולות מחיטה מלאה, בקוטר של כ-8 ס"מ, מחוממות4 פיתות גדולות מחיטה מלאה, בקוטר של כ-8 ס"מ, מחוממות
גרעיני חמניות נוספים, אופציונליגרעיני חמניות נוספים, אופציונלי
ציוד שתשתמש בו
5 ירכי עוף ללא עור וללא עצמות, חתוכות לחתיכות קטנות5 ירכי עוף ללא עור וללא עצמות, חתוכות לחתיכות קטנות
1 בצלצל שאלוט קטן, פרוס דק לחצאי ירח1 בצלצל שאלוט קטן, פרוס דק לחצאי ירח
2
בינתיים, לחתוך את בטטה לתוך סיבובים על 1 1/2 אינץ ' עבה קיטור מעל או לבשל במים רותחים עד מזלג רך, על 15 דקות. מגניב עד נוח להתמודד. להתפשט ולהשליך את הקליפות ולהעביר למעבד מזון.
מרכיבים שתצטרך
2 בטטות קטנות, קלופות וקצוצות2 בטטות קטנות, קלופות וקצוצות
גרעיני חמניות נוספים, אופציונליגרעיני חמניות נוספים, אופציונלי
ציוד שתשתמש בו
ועוד 2 כפות מי קרחועוד 2 כפות מי קרח
3
מוסיפים את החומוס, ג ' ינג ' ר, שום, בצל ירוק, 3/4 כפית מלח, כמון, ו 2 כפות של מיץ לימון לתפוחי האדמה המתוקים ולעבד עד מעורב באופן סביר. זה לא צריך להיות חלק לגמרי.
מרכיבים שתצטרך
2 בטטות קטנות, קלופות וקצוצות2 בטטות קטנות, קלופות וקצוצות
שרימפס, זנב, קליפות מוסרות, ורידים נקייםשרימפס, זנב, קליפות מוסרות, ורידים נקיים
1/2 כוס שמן זית כתית מעולה גויה1/2 כוס שמן זית כתית מעולה גויה
ג'ינג'ר שלם, מרוסקג'ינג'ר שלם, מרוסק
בקבוק אחד (340 גרם) רוטב חמוץ מתוק, מחולקבקבוק אחד (340 גרם) רוטב חמוץ מתוק, מחולק
1 כוס מירין, או סאקה מתוק1 כוס מירין, או סאקה מתוק
בצל לבן או צהוב בינוני, 1 חתוך לרבעים ו-1 קצוץבצל לבן או צהוב בינוני, 1 חתוך לרבעים ו-1 קצוץ
1/2 כוס יין מרסלה מתוק1/2 כוס יין מרסלה מתוק
4
מעבירים את התערובת לקערה, ואז מפזרים בקינואה המבושלת וקמח הקינואה. מערבבים עד כל קינואה נעלמת לתוך התערובת. מקפלים בעדינות את האפונה הירוקה ואת הבוטנים, אם משתמשים. טעם כדי לראות אם זה צריך יותר מלח או מיץ לימון ולהוסיף כמה צביטות גדולות של פתיתי פלפל אדום כתוש לפי הטעם.
מרכיבים שתצטרך
בצל ספרדי, חתוך לקוביות בגודל 1 אינץ'בצל ספרדי, חתוך לקוביות בגודל 1 אינץ'
קינואה מבושלתקינואה מבושלת
קמח קינואהקמח קינואה
שרימפס, זנב, קליפות מוסרות, ורידים נקייםשרימפס, זנב, קליפות מוסרות, ורידים נקיים
אפונה ירוקהאפונה ירוקה
שום מולבןשום מולבן
4 פיתות גדולות מחיטה מלאה, בקוטר של כ-8 ס"מ, מחוממות4 פיתות גדולות מחיטה מלאה, בקוטר של כ-8 ס"מ, מחוממות
1/2 כוס יין מרסלה מתוק1/2 כוס יין מרסלה מתוק
ציוד שתשתמש בו
כמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסהכמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסה
5
מניחים מחבת בינונית על חום בינוני במשך כדקה, ולאחר מכן להוסיף דל 1/2 כף שמן מערבולת כדי מעיל המחבת.
מרכיבים שתצטרך
זיתים, חתוכים לרבעיםזיתים, חתוכים לרבעים
ציוד שתשתמש בו
1 עד 1 1/2 כוסות שעועית מטוגנת, מחוממת היטב, מוסיפים מעט ציר עוף או מים כדי לאפשר מרקם חלק למריחה1 עד 1 1/2 כוסות שעועית מטוגנת, מחוממת היטב, מוסיפים מעט ציר עוף או מים כדי לאפשר מרקם חלק למריחה
6
חום עוד קצת, עד השמן הוא חם מספיק כדי לרחוש מיד נקודה של תערובת בטטה. הפעל את החום לנמוך.
מרכיבים שתצטרך
2 בטטות קטנות, קלופות וקצוצות2 בטטות קטנות, קלופות וקצוצות
זיתים, חתוכים לרבעיםזיתים, חתוכים לרבעים
7
השתמש במדד nonstick מרוסס 1/3 כוס כדי לגרוף-צורה הבלילה בצורה אחידה ככל האפשר. בזהירות להעביר המבורגרים רבים ככל שיתאימו בשכבה אחת למחבת החמה, משומנת, לדפוק את ידית הכוס אסרטיבית נגד הצד של המחבת או באמצעות הגב של כף לשחרר את הבלילה. להחליק את המשטח העליון עם סכין ארוחת ערב, כך ההמבורגרים יהיה פריך באופן שווה, ולדחוף את הצדדים כדי לעזור להם לשמור על הצורה שלהם כפי שהם מבשלים.
ציוד שתשתמש בו
רול פירות צהוב אחדרול פירות צהוב אחד
1 עד 1 1/2 כוסות שעועית מטוגנת, מחוממת היטב, מוסיפים מעט ציר עוף או מים כדי לאפשר מרקם חלק למריחה1 עד 1 1/2 כוסות שעועית מטוגנת, מחוממת היטב, מוסיפים מעט ציר עוף או מים כדי לאפשר מרקם חלק למריחה
8
מבשלים על אש נמוכה במשך 8 עד 10 דקות, או עד חום זהוב על הקרקעית. (בישול ארוך יותר הוא בסדר-פשוט לא חם יותר. תכולת הסוכר של תפוחי אדמה מתוקים גורמת להם לשרוף בקלות בטמפרטורות גבוהות יותר.) השתמש מרית קטנה עם להב דק כדי לשחרר בזהירות כל המבורגר ולהפוך אותו, הוספת שמן יותר לפי הצורך ודוחף את ההמבורגרים בחזרה לתוך צורה אם הם צונחים או לשבור.
מרכיבים שתצטרך
2 בטטות קטנות, קלופות וקצוצות2 בטטות קטנות, קלופות וקצוצות
תערובת לעוגת שוקולד קנויה אחת, כמו שוקולד מריר לח במיוחד של בטי קרוקר, נאפית לפי הוראות הקופסהתערובת לעוגת שוקולד קנויה אחת, כמו שוקולד מריר לח במיוחד של בטי קרוקר, נאפית לפי הוראות הקופסה
זיתים, חתוכים לרבעיםזיתים, חתוכים לרבעים
ציוד שתשתמש בו
4 בייגלה גדולים מכוסים יוגורט4 בייגלה גדולים מכוסים יוגורט
9
מבשלים בצד השני במשך 8 עד 10 דקות, או עד התחתית משחימים יפה. המשך לבשל בקבוצות עד כל הבלילה כבר בשימוש.
10
מגישים חם או חם.
11
שיפורים אופציונליים
12
בוטנים קלויים על גבי * אפונה מאודה על גבי * יוגורט או Raita * סלסה ורדה * טפטוף של מולסה רימון
מרכיבים שתצטרך
מולסה רימוניםמולסה רימונים
יכול) סלסה ורדה משומרתיכול) סלסה ורדה משומרת
שום מולבןשום מולבן
1/4 כוס יוגורט תות1/4 כוס יוגורט תות
RaitaRaita
3 צנצנות (4 אונקיות כל אחת) פימיינטוס חתוכים לקוביות, מסוננים3 צנצנות (4 אונקיות כל אחת) פימיינטוס חתוכים לקוביות, מסוננים
13
Reprinted with permission from Heart of the Plate: Vegetary Recipes for a New Generation by Mollie Katzen. זכויות יוצרים © 2013 by Tante Malka; תצלומים ואיורים © 2013 by Tante Malka. פורסם על ידי Houghton Mifflin Harcourt.