ביצי שליו שומשום
אם יש לכם ביצי שליו, סוכר, מים וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. נסו שליו בגריל עם רוטב שומשום, ביצי שליו מתובלות של ניף, ו ביצי שליו כבושות (מתכונים דומים).
הוראות
בנדיבות לכסות ביצים עם מים קרים בסיר כבד קטן ולהביא רק לרתיחה.
הסר מהחום ולתת ביצים לעמוד, מכוסה, 5 דקות.
מסננים את המים, ואז מעבירים מים קרים על ביצים, פיצוח פגזים נגד צד של המחבת.
מוסיפים מים (1/2 כוס), רוטב סויה וסוכר.
מבשלים, רועד מחבת מדי פעם, עד שרוב הנוזל התאדה, כ -20 דקות.
הסר מהחום ומערבבים בשמן שומשום.
ביצי שליו שומשום הם הטובים ביותר ביום שהם עשויים אבל ניתן לעשות 1 יום קדימה ומקורר.