בצל צ'יפוליני קלוי עם חומץ שרי
בצל צ'יפוליני קלוי עם חומץ שרי נטול גלוטן, וטבעוני ומספק כ 4 מנות. המתכון הזה מכסה %5 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. מנה אחת מכילה 196 קלוריות, 2 גר' של חלבון, ו 14 גרם שומן. מתכון זה מהמתכונים שלי יש 1 אוהדים. רק מעטים מאוד אהבו את המנה הזו. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. גשו לסופר וקנו סוכר, חומץ שרי, מלח ופלפל, ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. מתכונים דומים: בצל צ'יפוליני צלוי, בצל Cipollini קלוי טרוויזו, ו בצל צ'יפוליני קלוי בלסמי.
הוראות
בסיר גדול של מים רותחים, מלוחים, לבשל את cipollini עד רק רך, על 3 דקות.
מסננים וקרים מתחת למים זורמים קרים. חתוך וקלף את הבצלים והתייבש.
מעבירים את הבצל למחבת גדולה ועמידה ומערבבים בשמן זית, עלי טימין, סוכר וכוס 1/4 של חומץ שרי. להביא רתיחה מעל חום מתון. מכסים את המחבת בנייר כסף וצולים את הבצל בשליש העליון של התנור במשך כ -20 דקות, עד רך.
הסר את נייר הכסף לצלות את הבצל במשך כ 10 דקות, צולה כמה פעמים עם המיצים, עד מזוגג קלות.
מוסיפים את 2 כפות הנותרים של חומץ שרי ומערבבים על חום מתון עד הבצלים מזוגגים בעושר, על 2 דקות. מתבלים במלח והרבה פלפל ומגישים.