בקר סטרוגנוף של דיאן
גשו לסופר וקנו מלח, חמאה, קטשופ ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. מתכון זה אופייני למטבח המזרח אירופי. . מתכונים דומים: ביף סטרוגנוף-נוצר במקור עבור משפחת סטרוגנוף הרוסית על ידי שף צרפתי, המשפחה האהובה סביב הבית שלי, Easy Beeff Stroganoff-גרסת בשר טחון, ו בקר סטרוגנוף.
הוראות
מחממים שמן זית וחמאה בסיר גדול וכבד או בתנור הולנדי על אש בינונית.
מערבבים קמח, מלח ופלפל שחור בקערה וזורקים בשר בקר בקמח מתובל. חום את הבשר בשמן החם וחמאה, ערבוב לעתים קרובות, ולהסיר בשר מהמחבת.
יוצקים יין לבן לתוך מחבת לגרד ולהמיס כל פיסות קטנות של מזון משחי; מערבבים בצל ושום לתוך יין לבן. מבשלים עד הבצל הוא שקוף, ערבוב לעתים קרובות, על 5 דקות. להחזיר בשר משחימים למחבת. מערבבים קטשופ, רוטב ווסטרשייר, ומיץ מפטריות משומר עם תערובת בקר. להפחית את החום נמוך, לכסות את המחבת, ומבשלים עד בשר רך, על 3 שעות.
מערבבים פטריות כפתור ושמנת חמוצה לתוך תערובת בשר וחום דרך, כ 5 דקות.
מביאים סיר גדול של מים מומלחים קלות לרתיחה. מבשלים אטריות ביצים במים הרותחים, ערבוב מדי פעם, עד מבושל דרך אבל מוצק לנשוך, כ 5 דקות.
מגישים סטרוגנוף על אטריות ביצה מבושלות.