קושימומחה
מוכן ב45 דק.
מנות25
ציון בריאות1
מגזין

בראוניז שוקולד כהה בשכבות קרמל

בראוניז שוקולד כהה בשכבות קרמל
תמיד כיף שיש עוד מתכון של קינוח, אז תנו הזדמנות ל בראוניז שוקולד כהה שכבתית קרמל. המתכון הזה מכסה %4 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. מתכון זה מספק 25 מנות. עם 183 קלוריות, 2 גר' של חלבון, ו 13 גרם של שומן כל אחד. גשו לסופר וקנו ביצים, סוכר חום בתקיפות, חלמון ביצה, ועוד מספר מצרכים כדי להכין את המנה הטעימה הזו. מתכון זה אופייני למטבח האמריקאי. הכנת המנה לוקחת כ 45 דקות. נסו בראוניס קרמל שוקולד מריר, בראוניז בשכבות עם שוקולד לבן קרמל וג'לטו Nib קקאו, ו אפרויג בראוניז שוקולד מריר בקרמל (מתכונים דומים).

הוראות

1
בראוניז: למקם מתלה במרכז התנור מחממים ל 350 מעלות F. קו תבנית אפייה עם רדיד אלומיניום, ומאפשר לו לתלות על שני סנטימטרים מעל הצדדים. מעיל החלק הפנימי של נייר עם תרסיס אפייה nonstick.
מרכיבים שתצטרך
1 מקל בתוספת 1 כף חמאה, מרוכך1 מקל בתוספת 1 כף חמאה, מרוכך
ציוד שתשתמש בו
שרימפס מוקפץשרימפס מוקפץ
תערובת סוכר חום Splenda®תערובת סוכר חום Splenda®
סוכריות מצופות שוקולדסוכריות מצופות שוקולד
2
מניחים גם שוקולד וגם חמאה יחד בחלק העליון של דוד כפול על אש נמוכה. מערבבים לעתים קרובות עם מרית גומי כדי לעזור להמיס באופן שווה.
מרכיבים שתצטרך
גרוטאות טריותגרוטאות טריות
ציוד שתשתמש בו
6 1/2 אונקיות שוקולד לא ממותק, קצוץ דק6 1/2 אונקיות שוקולד לא ממותק, קצוץ דק
4 בייגלה גדולים מכוסים יוגורט4 בייגלה גדולים מכוסים יוגורט
3
הסר את המחבת העליונה של הדוד הכפול ולנגב את התחתונה ואת הצדדים יבשים. או להניח את השוקולדים והחמאה בקערה בטוחה למיקרוגל ולהמיס על כוח נמוך עבור התפרצויות 30 שניות. מערבבים עם מרית גומי לאחר כל פרץ כדי לוודא שהוא נמס.
מרכיבים שתצטרך
גרוטאות טריותגרוטאות טריות
ציוד שתשתמש בו
6 1/2 אונקיות שוקולד לא ממותק, קצוץ דק6 1/2 אונקיות שוקולד לא ממותק, קצוץ דק
קצפת או גלידת וניל ואגוזי פקאן קלויים נוספים, אופציונליקצפת או גלידת וניל ואגוזי פקאן קלויים נוספים, אופציונלי
4 בייגלה גדולים מכוסים יוגורט4 בייגלה גדולים מכוסים יוגורט
2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך
שרימפס מוקפץ, קלוףשרימפס מוקפץ, קלוף
4
תן לתערובת להתקרר בעת ערבוב שאר הבלילה בראוני. מערבבים עם מרית גומי מדי פעם כדי למנוע עור להיווצר על גבי.
ציוד שתשתמש בו
4 בייגלה גדולים מכוסים יוגורט4 בייגלה גדולים מכוסים יוגורט
5
מקציפים את הביצים וחלמון ביצה בקערה של מערבל לעמוד חשמלי באמצעות מצורף שוט חוט, או בקערה גדולה באמצעות מערבל שנערך ביד, עד מקציף, על 1 דקה.
מרכיבים שתצטרך
עוגיות ג'ינג'רס, מחולקותעוגיות ג'ינג'רס, מחולקות
כמו למשל M&M'sכמו למשל M&M's
ציוד שתשתמש בו
קורט גדול מלח דקקורט גדול מלח דק
2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך
6
מוסיפים את הסוכרים לביצים ומצליפים יחד עד שהתערובת עבה וחיוורת מאוד ומחזיקים סרט מתמוסס לאט כשהמכה מורמת, כ-5 דקות.
מרכיבים שתצטרך
כמו למשל M&M'sכמו למשל M&M's
7
מוסיפים את הוניל ומערבבים כדי להתמזג היטב.
מרכיבים שתצטרך
חלב קר, להגשהחלב קר, להגשה
8
מוסיפים את תערובת השוקולד לתערובת הביצים ומתמזגים לחלוטין במהירות נמוכה. עצור לגרד את הצדדים ואת החלק התחתון של הקערה עם מרית גומי. התערובת תהיה חלקה בצבע שוקולד מריר.
מרכיבים שתצטרך
שוקולד מרירשוקולד מריר
170 גרם שוקולד חצי מתוק, קצוץ לחתיכות של 1.5 ס"מ (מומלץ: גיררדלי)170 גרם שוקולד חצי מתוק, קצוץ לחתיכות של 1.5 ס"מ (מומלץ: גיררדלי)
כמו למשל M&M'sכמו למשל M&M's
ציוד שתשתמש בו
4 בייגלה גדולים מכוסים יוגורט4 בייגלה גדולים מכוסים יוגורט
2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך
9
בקערה בינונית, לנפות את הקמח ואת אבקת קקאו יחד.
מרכיבים שתצטרך
נייר אורזנייר אורז
שיבולת שועל (מהירה או רגילה)שיבולת שועל (מהירה או רגילה)
ציוד שתשתמש בו
2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך
10
מוסיפים את המלח ומערבבים לשלב.
מרכיבים שתצטרך
(או או רגיל)(או או רגיל)
11
ב 3 שלבים, להוסיף את החומרים יבשים לתערובת השוקולד, מיזוג גם לאחר כל תוספת. עצור לגרד את הצדדים ואת החלק התחתון של הקערה עם מרית גומי כדי לעזור לערבב באופן שווה.
מרכיבים שתצטרך
170 גרם שוקולד חצי מתוק, קצוץ לחתיכות של 1.5 ס"מ (מומלץ: גיררדלי)170 גרם שוקולד חצי מתוק, קצוץ לחתיכות של 1.5 ס"מ (מומלץ: גיררדלי)
ציוד שתשתמש בו
4 בייגלה גדולים מכוסים יוגורט4 בייגלה גדולים מכוסים יוגורט
2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך
12
יוצקים את הבלילה למחבת מוכנה ולהשתמש מרית גומי כדי להפיץ אותו באופן שווה.
מרכיבים שתצטרך
20 עד 25 עלי תרד שלמים20 עד 25 עלי תרד שלמים
ציוד שתשתמש בו
4 בייגלה גדולים מכוסים יוגורט4 בייגלה גדולים מכוסים יוגורט
שרימפס מוקפץ, קלוףשרימפס מוקפץ, קלוף
13
אופים במשך 35 דקות, או עד בודק עוגה מוכנס במרכז יוצא עם פירורים לחים מעט נצמד אליו.
ציוד שתשתמש בו
סוכריות מצופות שוקולדסוכריות מצופות שוקולד
14
הסר את המחבת מהתנור להתקרר לחלוטין על מתלה.
ציוד שתשתמש בו
סוכריות מצופות שוקולדסוכריות מצופות שוקולד
שרימפס מוקפץ, קלוףשרימפס מוקפץ, קלוף
1
מערבבים את רוטב הקרמל עד שהוא חלק.
מרכיבים שתצטרך
אפרסקים פרוסיםאפרסקים פרוסים
2
יוצקים אותו על החלק העליון של בראוניז מקורר להתפשט באופן שווה לתוך הפינות באמצעות מרית קיזוז קטן. צ ' יל במקפיא במשך 30 דקות כדי להגדיר את הקרמל.
מרכיבים שתצטרך
1/3 כוס מיץ קי ליים טרי1/3 כוס מיץ קי ליים טרי
20 עד 25 עלי תרד שלמים20 עד 25 עלי תרד שלמים
ציוד שתשתמש בו
מרית אופסטמרית אופסט
1
מניחים את השוקולד בקערה בינונית.
מרכיבים שתצטרך
170 גרם שוקולד חצי מתוק, קצוץ לחתיכות של 1.5 ס"מ (מומלץ: גיררדלי)170 גרם שוקולד חצי מתוק, קצוץ לחתיכות של 1.5 ס"מ (מומלץ: גיררדלי)
ציוד שתשתמש בו
2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך
2
מחממים את הקרם בסיר קטן עד בועות סביב הקצוות.
מרכיבים שתצטרך
כוס אחת של סוכריות מצופות שוקולד, כמו M&M'sכוס אחת של סוכריות מצופות שוקולד, כמו M&M's
ציוד שתשתמש בו
20 תותים טריים, ללא קליפה20 תותים טריים, ללא קליפה
3
יוצקים את השמנת על השוקולד ולתת לעמוד במשך 30 שניות. מערבבים את הקרם והשוקולד יחד עם מרית עמידה בחום עד נמס לחלוטין וחלק.
מרכיבים שתצטרך
170 גרם שוקולד חצי מתוק, קצוץ לחתיכות של 1.5 ס"מ (מומלץ: גיררדלי)170 גרם שוקולד חצי מתוק, קצוץ לחתיכות של 1.5 ס"מ (מומלץ: גיררדלי)
כוס אחת של סוכריות מצופות שוקולד, כמו M&M'sכוס אחת של סוכריות מצופות שוקולד, כמו M&M's
ציוד שתשתמש בו
4 בייגלה גדולים מכוסים יוגורט4 בייגלה גדולים מכוסים יוגורט
4
הסר את המחבת של בראוניז מהמקפיא.
ציוד שתשתמש בו
שרימפס מוקפץ, קלוףשרימפס מוקפץ, קלוף
5
יוצקים את הגנאש על שכבת הקרמל ומפיצים אותו באופן שווה לפינות באמצעות מרית קיזוז קטנה. צנן את הבראוניז במקרר במשך כ -20 דקות כדי להגדיר את הגנאש.
מרכיבים שתצטרך
1/3 כוס מיץ קי ליים טרי1/3 כוס מיץ קי ליים טרי
20 עד 25 עלי תרד שלמים20 עד 25 עלי תרד שלמים
ציוד שתשתמש בו
מרית אופסטמרית אופסט
6
הרם את הבראוניז מהמחבת באמצעות הקצוות של רדיד אלומיניום ואז לקלף מן הבראוניז. השתמש בסכין גדול לחתוך את הבראוניז ל 5 שורות בכל כיוון. לטבול את הסכין במים חמים ויבש בין חתכים. בעדינות להפריד את הבראוניז ומגישים בטמפרטורת החדר.
מרכיבים שתצטרך
גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)
רצועת קליפת לימוןרצועת קליפת לימון
ציוד שתשתמש בו
שרימפס מוקפץשרימפס מוקפץ
רול פירות צהוב אחדרול פירות צהוב אחד
שרימפס מוקפץ, קלוףשרימפס מוקפץ, קלוף
1
הוסף 1 כוס קצוצה בערך אגוזי מלך לבלילה לפני לשפוך לתוך המחבת לאפות ולערבב אותם ביסודיות.ייעול: רוטב הקרמל הקלאסי יכול להיות מורכב עד 2 שבועות מראש ונשמר במיכל מכוסה היטב במקרר.
מרכיבים שתצטרך
(נמכר במעבר החלב של השוק)(נמכר במעבר החלב של השוק)
אפרסקים פרוסיםאפרסקים פרוסים
ציוד שתשתמש בו
סוכריות מצופות שוקולדסוכריות מצופות שוקולד
שרימפס מוקפץ, קלוףשרימפס מוקפץ, קלוף
2
Reprinted with permission from Caramel by Carole Bloom, © 2013 גיבס סמית
מרכיבים שתצטרך
1/3 כוס מיץ קי ליים טרי1/3 כוס מיץ קי ליים טרי