ברוקולי עם רוטב פטה שמנת
ברוקולי עם רוטב פטה קרמי הוא צמחוני ומספק כ 4 מנות. המתכון הזה מכסה %18 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. חלק אחד של המנה הזאת מכיל בערך 8 גר' של חלבון, 28 גרם של שומן, וסך הכל 336 קלוריות. זה עובד טוב כמו מנות ראשונות. גשו לסופר וקנו מלח, בצל, חמאה ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. הכנת המנה לוקחת כ 45 דקות. נסו סלט ברוקולי עם רוטב פטה שמנת, רוטב פסטה פטה ברוקולי - 3 נקודות, ו פטוצ'יני עם רוטב פלפל אדום שמנת-פטה (מתכונים דומים).
הוראות
בצל מטגן ב 3 כפות חמאה בסיר מעל חום בינוני גבוה עד במכרז.
מוסיפים קמח, ערבוב עד חלקה. לבשל, ערבוב כל הזמן, 1 דקה. בהדרגה להוסיף חצי וחצי; לבשל על חום בינוני, ערבוב כל הזמן, עד התערובת מעובה מבעבע. מערבבים גבינה ומלח. לבשל, ערבוב כל הזמן, עד מחומם ביסודיות.
הסר מהחום, ומערבבים מיץ לימון dillweed. כסה וחמם.
מסדרים ברוקולי באוניית ירקות מעל מים רותחים. מכסים ואדים 5 דקות או עד פריך במכרז.
להעביר ברוקולי צלחת הגשה; לטפטף עם 2 כפות חמאה מומסת. רוטב כפית באופן שווה על ברוקולי.
מקשטים עם גרידת לימון, אם תרצה.