קושיקשה
מוכן ב45 דק.
מנות4
ציון בריאות71
מגזין

ג'ירוס אמנון צלוי

ג'ירוס אמנון צלוי
גשו לסופר וקנו אבוקדו, יוגורט יווני, בצל ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. כדי להשתמש בשמן זית אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,בננה מוקפצת, גרנולן ופרפית יוגורט כקינוח. זמן ההכנה הכולל ייקח כ 45 דקות. מתכונים דומים: Tilapia Gyros, גבינת פרמזן צלויה, ו אמנון צלוי עם פרמזן.

הוראות

1
מטאטא Preheat.
ציוד שתשתמש בו
לתבלין (פובלנוס ישתנה בחריפותםלתבלין (פובלנוס ישתנה בחריפותם
2
כדי להכין דגים, דגים מברשת עם שמן; מפזרים 1/2 כפית פלפל ו 1/4 כפית מלח.
מרכיבים שתצטרך
לפת, קלופה ופרוסה לעובי 1/8 אינץ'לפת, קלופה ופרוסה לעובי 1/8 אינץ'
ממתק תמנון בריטממתק תמנון בריט
1/2 כוס יין מרסלה מתוק1/2 כוס יין מרסלה מתוק
דַק-דַק-
3
מניחים דגים על מחבת מטאטא מצופה בתרסיס בישול. צלייה 6 דקות או עד פתיתי דגים בקלות כאשר נבדק עם מזלג או מידה רצויה של doneness.
מרכיבים שתצטרך
עגבנייה פרוסה, אופציונליעגבנייה פרוסה, אופציונלי
ממתק תמנון בריטממתק תמנון בריט
ציוד שתשתמש בו
תערובת תיבול סטייק או מלח ופלפל שחור גרוס טריתערובת תיבול סטייק או מלח ופלפל שחור גרוס טרי
4
כדי להכין tzatziki, לשלב יוגורט הבא 5 מרכיבים (דרך שום) במעבד מזון או בלנדר; דופק עד חלקה.
מרכיבים שתצטרך
צזיקיצזיקי
שום גויה®שום גויה®
1/4 כוס יוגורט תות1/4 כוס יוגורט תות
ציוד שתשתמש בו
ועוד 2 כפות מי קרחועוד 2 כפות מי קרח
ליקריץ 42 מחרוזות אדומותליקריץ 42 מחרוזות אדומות
5
מורחים 2 כפות tzatziki במרכז כל לחם שטוח. מחלקים את הדגים באופן שווה בין נקבים שטוחים. למעלה כל מנה עם 2 כפות בצל, 3 פרוסות אבוקדו, 2 פרוסות עגבניות, ועל 6 פרוסות מלפפון; לקפל במחצית.
מרכיבים שתצטרך
פרוסות אבוקדופרוסות אבוקדו
1-3/4 כוסות כרוב כבוש, שטוף וסחוט היטב1-3/4 כוסות כרוב כבוש, שטוף וסחוט היטב
לחם שטוחלחם שטוח
ענפי שמיר שנקטפוענפי שמיר שנקטפו
צזיקיצזיקי
מגוון קרקרים או צ'יפס פיתהמגוון קרקרים או צ'יפס פיתה
1 וחצי כפיות שום כתוש של GOYA® או 3 שיני שום טריות, קצוצות דק1 וחצי כפיות שום כתוש של GOYA® או 3 שיני שום טריות, קצוצות דק
ממתק תמנון בריטממתק תמנון בריט

יין מומלץ: פינו גריג ' יו., Gruener Veltliner, פינו נואר, יין מבעבע

פינו גריג ' יו, גרונר ולטלינר ופינו נואר הם הבחירה הראשונה שלי לטילפיה. דגים מגוונים כמו יין, אז קשה לבחור יינות שהולכים עם כל דג. יין לבן פריך, כגון פינו גריג ' יו או גרינר ולטלינר, יתאים לכל דג לבן בטעם עדין. דגים בשרניים, בטעם חזק כגון סלמון וטונה יכולים אפילו להתמודד עם יין אדום בהיר, כגון פינו נואר. סנט מייקל-אפס כעס פינו גריג ' יו עם 4.3 מתוך דירוג 5 כוכבים נראה כמו התאמה טובה. זה עולה בערך 23 דולר לבקבוק.
סנט מייקל-אפן כעס פינו גריג ' יו
סנט מייקל-אפן כעס פינו גריג ' יו
בהתאם לאדמה ו מיקרו אקלים, פינו גרי משתנה מיין יומיומי פשוט כל הדרך עד גידולים העליון מוחלט. הכרמים החמים, שנחשפו לשמש של אתרי הכעס, עם קרקעות חצץ אבן הגיר השמיימית שלהם, הם דוגמה קלאסית. הכעס אלטו Adige פינו Grigio יש מבנה אצילי, איזון נחמד וחומציות בסדר – מה שהופך אותו תענוג מוחלט לשתות. הלבן החזק הולך טוב עם מרק דגים ודגים, חזה עוף גינאה או פילה עגל.