גבינת עיזים בעלי ענבים עם עגבניות וסלט זית
גשו לסופר וקנו חומץ בלסמי, חרדל דיז'ון, זיתים מרופאים בשמן, ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. הכנת המנה לוקחת כ 45 דקות. נסו גבינת עיזים אפויה בעלי ענבים, גבינת עיזים ממולאים עלי ענבים, ו עלי ענבים ממולאים בגבינת עיזים ותאנים (מתכונים דומים).
הוראות
להקציף 1/2 כוס שמן, טימין, ופלפל שחור בקערה קטנה כדי להתמזג. מסדרים עלי ענבים, וריד בצד למעלה, על משטח העבודה. טובלים את כל הגבינה לתוך שמן טימין ומניחים במרכז עלה ענבים 1. מקפלים צדדים של עלים על גבינות; לקפל את התחתונה ולהמשיך להתגלגל, סוגר גבינה לחלוטין. מסדרים גבינות עטופות, צד התפר למטה, על מגש.
מברשת קלות עם קצת שמן טימין. כיסוי וצינה לפחות 1 שעה. (ניתן לעשות 1 יום קדימה; לשמור מקורר. מכסים את שאריות שמן הקורנית ומאחסנים בטמפרטורת החדר.)
הכן ברביקיו (חום בינוני-גבוה).
להקציף 1/4 כוס אקסטרה בתולה שמן זית, חומץ, וחרדל בקערה קטנה כדי להתמזג. רוטב העונה עם מלח ופלפל. פרוסות עגבניות מעט חופפות על מגש גדול.
טפטוף עם רוטב; מפזרים חצי זיתים.
מניחים כדורי גבינה עטופים על גריל, צד התפר למטה. גריל עד גבינה מתרככת ועלים מתחילים char, כ 2 דקות לכל צד. סדר גבינות על גבי עגבניות.
מברשת פרוסות לחם עם שמן תימין שנותר. לחם גריל עד תחילת חום, מפנה מדי פעם, על 5 דקות.
חותכים טוסטים באלכסון לשניים.
מגישים גבינה, מעבירים טוסטים בנפרד.