גלידת קינמון-ציפורן
צריך קינוח ללא גלוטן וצמחוני? גלידת קינמון-ציפורן יכולה להיות מתכון סופר לנסות. מנה אחת מכילה 646 קלוריות, 10 גרם חלבון ו 46 גרם שומן. המתכון הזה מכסה %14 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. מתאים ל-5 מנות. גשו לסופר וקנו חלב, חלמונים, קצפת, ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. זה יכול להיות מהנה בכל עת, אבל זה טוב במיוחד עבור קיץ. נסו עוגות תפוחים וקראווי עם קינמון-ציפורן גלידה סיידר-רוטב קרמל, עוגת גלידת קינמון, ו גלידת קינמון: גלידה איטלקית עשירה (מתכונים דומים).
הוראות
מערבבים חלב, שמנת, 1/2 כוס סוכר, קינמון וציפורן בסיר בינוני כבד. מביאים לרתיחה מעל חום בינוני גבוה, ערבוב עד הסוכר מתמוסס.
הסר מהחום. כיסוי; תלול 1 שעה.
מקציפים חלמונים וסוכר 1/2 כוס בקערה עד מעורבב היטב. להביא תערובת חלב כדי להרתיח. בהדרגה לטאטא תערובת חלב חם לתוך תערובת חלמון; לחזור לאותו מחבת. מערבבים מעל חום בינוני-נמוך עד פודינג מתעבה ועלים נתיב על גב כף כאשר האצבע נמשכת על פני (לא להרתיח). מסננים לתוך קערה בינונית אחרת; צמרמורת חשופה עד קר, ערבוב מדי פעם, על 2 שעות.
עיבוד פודינג מקורר במכונת גלידה על פי הוראות היצרן.
להעביר גלידה למיכל; לכסות להקפיא. (ניתן להכין 3 ימים קדימה. שמור קפוא.)