גלידת קפה טבועה בקפה (Affogato Semifreddo Coviglia)
קיץ יהיה עוד יותר מיוחד עם המתכון הזה. אם יש לכם חלמונים, אספרסו חזק מאוד, קצפת בתוספת 1/2 כוס קצפת, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. הכנת המנה לוקחת כ 3 שעות ו-10 דקות. נסו גלידת קפה טבעה בקפה (Affogato Semifredddo Coviglia), אפוגטו גלידת קפה, ו אפוגטו קפה כפול (מתכונים דומים).
הוראות
מניחים חלב ווניל שעועית לתוך סיר 2 ליטר, להביא לרתיחה, להסיר מחום ולהוסיף אספרסו. בקערת ערבוב לנצח את הביצים לזהב ובהדרגה להוסיף סוכר עד סרטים צהובים בהירים נוצרו.
מניחים בחזרה למחבת חלב ומבשלים לאט עד מעילים תערובת בחזרה של כף עבה ושוקע מעט פודינג. מרקם צריך להיות דומה לרוטב עבה. אין להרתיח או תערובת יהיה קרדל.
הסר שעועית וניל מגניב במקרר במשך 1/2 שעה.
קצפת לפסגות נוקשות לקפל לתוך תערובת פודינג.
מניחים תערובת לתוך מכונת גלידה להקפיא על פי הוראות היצרנים.
מניחים 1 כף גלידה קפה לתוך כל אחד 4 כוסות מים.
יוצקים 1 כוס קפה מקורר על כל כף, מנה עם שאריות קצפת ואבק עם קקאו מריר.