גלילי חצילים עם ריקוטה, אגוזי מלך ונענע
לכי לחנות ותאספי את התאריך, ריקוטה חלקית, חצאי אגוז ופיסות, ועוד מספר מצרכים לעשות את זה היום. הכנת המנה לוקחת כ 1 שעה ו 15 דקות. מתכונים דומים: חציל קלוי עם ריקוטן ונענע, חציל אפוי ולחמניות ריקוטה, ו חציל (חציל) ולחמניות ריקוטה.
הוראות
תראה איך להכין את המתכון הזה.
מניחים מדף קירור מעל תבנית אפייה.
הניחו את פרוסות החצילים על המדף, המלחים בנדיבות כל פרוסה (כ 1/4 כפית לכל פרוסה).
מניחים עוד תבנית אפייה על גבי החצילים ולשקול אותו עם כמה פחיות.
תן להם לשבת 30 דקות. להעיף את פרוסות חצילים, מפזרים יותר מלח, לשקול שוב ולתת להם לשבת עוד 30 דקות. (זה מוציא את המיצים המרים. בינתיים, טוסט האגוזים.
מחממים התנור ל 350 מעלות F.
מורחים את האגוזים על תבנית אפייה קטנה וקופצים לתנור עד שהאגוזים פולטים את הארומה המשוגעת שלהם ומעמיקים בצבע, בערך 5 דקות. כאשר הם מגניבים מספיק כדי לגעת, קוצצים אותם דק.
הפוך את מילוי ריקוטה: לדחוף את ריקוטה דרך מסננת לתוך קערה בינונית. זה נותן לגבינה מרקם קליל ואוורירי.
מוסיפים את אגוזי מלך קלויים, שום, מנטה, תאריך, חצי מיץ לימון, קמצוץ של מלח מערבולת של שמן זית. מערבבים יחד, טעם לתיבול ולאחר מכן להפריש.
יש לשטוף את פרוסות החצילים היטב וללטף אותם יבש. לחמם מחבת גריל על חום בינוני-גבוה.
מברישים את פרוסות החצילים בשמן זית מצד אחד; מניחים את הצד המשומן על המחבת החמה ומברישים את הצד השני. מבשלים עד השחמה, על 2 דקות, ואז להעיף ולבשל עוד 2 דקות.
כדי להרכיב את הלחמניות, מניחים כמה כפות של מילוי בקצה אחד של פרוסת חצילים.
רול ומניח על צלחת בצד התפר למטה. למעלה חציל לחמניות עם מיץ לימון הנותרים, מערבולת של שמן זית כתית נוספת ועלי מנטה שמורות, קרועים על המנה.
מגישים חם או בטמפרטורה חמה.