קושיקשה
מוכן ב45 דק.
מנות8
ציון בריאות14
מגזין

גמבו בניו אורלינס

גמבו בניו אורלינס
זה הוא זול למדי מתכון לחובבי אוכל קייג'ון. מתכון זה מ טעם הבית דורש שרימפס, פלפל, מרק עוף וקמח. מההכנה לצלחת, המתכון הזה לוקח בערך 45 דקות. אם ניקח בחשבון את כל הגורמים, המתכון הזה מרוויח ציון כף של 62%, וזה די טוב. אם אהבתם את המתכון הזה, אולי תרצה גם מתכונים כגון ניו אורלינס "הטוב ביותר" גמבו, ניו אורלינס גמבו עם שרימפס ונקניק, ו ניו אורלינס גמבו עם שרימפס ונקניק.

הוראות

1
בסיר גדול, להביא מרק לרתיחה. מערבבים פנימה את האורז, הסלרי, הבצל והשום. מנמיכים את האש; מכסים ומבשלים במשך 20 דקות.
מרכיבים שתצטרך
עגבניות טריות בינוניות (בערך, קלופות וחתוכות לשישיותעגבניות טריות בינוניות (בערך, קלופות וחתוכות לשישיות
כפית פפריקה חריפה, מעושנת במידת האפשרכפית פפריקה חריפה, מעושנת במידת האפשר
שמנת מתוקה נוספת, אופציונלישמנת מתוקה נוספת, אופציונלי
טורטיות קמח טריות, להגשהטורטיות קמח טריות, להגשה
כל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפלכל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפל
ציוד שתשתמש בו
20 תותים טריים, ללא קליפה20 תותים טריים, ללא קליפה
2
בינתיים, בתנור הולנדי, שלבו את העגבניות, העוף, הקילבסה, הטימין, הפלפל, עלי הדפנה והקאיין. מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש; מכסים ומבשלים במשך 10 דקות.
מרכיבים שתצטרך
גב שומן חזירגב שומן חזיר
נקניקייהנקניקייה
2 בצלים צהובים, קלופים וקצוצים2 בצלים צהובים, קלופים וקצוצים
פרוסה אחת של פנצ'טה בעובי 2.5 ס"מ, קצוצה דקפרוסה אחת של פנצ'טה בעובי 2.5 ס"מ, קצוצה דק
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
כתף או ירך חזיר ללא עצם, עם שקע שומן עמוק (כ-2.5 ק"ג)כתף או ירך חזיר ללא עצם, עם שקע שומן עמוק (כ-2.5 ק"ג)
1/2 ראש כרוב סבוי חתוך דק1/2 ראש כרוב סבוי חתוך דק
ציוד שתשתמש בו
2 ליימים, גרידה מ-1, מיץ משניהם2 ליימים, גרידה מ-1, מיץ משניהם
3
שלב קמח ומים עד לקבלת תערובת חלקה; מערבבים בהדרגה לתערובת עוף. מערבבים פנימה שרימפס ופלפל ירוק. מבשלים, לא מכוסים, על אש בינונית במשך 4-6 דקות או עד שהשרימפס הופכים ורודים והגמבו מסמיך. מחק עלי דפנה.
מרכיבים שתצטרך
3 כוסות לחם שיבולת שועל בן יום חתוך לקוביות3 כוסות לחם שיבולת שועל בן יום חתוך לקוביות
גב שומן חזירגב שומן חזיר
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
2 כפיות משחת צ'ילי אדום תאילנדי2 כפיות משחת צ'ילי אדום תאילנדי
שיבולת שועל (מהירה או רגילה)שיבולת שועל (מהירה או רגילה)
מרק גמביהמרק גמביה
גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)
4
מסירים אורז מהאש ומניחים לעמוד 5 דקות; מערבבים פטרוזיליה.
מרכיבים שתצטרך
1/4 כוס שומן חזיר1/4 כוס שומן חזיר
כל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפלכל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפל
5
מגישים עם גמבו.
מרכיבים שתצטרך
מרק גמביהמרק גמביה

מרכיבים

2גב שומן חזירגב שומן חזיר794דלעת צהובה אחת, חתוכה לקוביות בגודל 2.5 ס"מ.ניתן לקצוץ עגבניות, לא מצוחצחניתן לקצוץ עגבניות, לא מצוחצח0חתיכות טופי הית' בר1 ג'לפנו טרי שלם1 ג'לפנו טרי שלם2(מקיט, היקורי או אלמון)צלעות סלרי, קצוץצלעות סלרי, קצוץ4731 לב מפאלדי טרי אם אפשרקישואים, חתוכים לקוביות בגודל 2.5 ס"מקישואים, חתוכים לקוביות בגודל 2.5 ס"מ1אוראו ממולאים כפולים1 שקית תרד טרי שטוף מראש1 שקית תרד טרי שטוף מראש33 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות של 1/2 אינץ'קמח לכל מטרהקמח לכל מטרה591 לב מפאלדי טרי אם אפשרפטרוזיליה טריה טחוןפטרוזיליה טריה טחון2שיני שום, טחוןשיני שום, טחון1כף. חומץ ביין אדוםפלפל ירוק, קצוץפלפל ירוק, קצוץ1( חצילים)בצל, קצוץבצל, קצוץ1אוראו ממולאים כפוליםכתף או ירך חזיר ללא עצם, עם שקע שומן עמוק (כ-2.5 ק"ג)כתף או ירך חזיר ללא עצם, עם שקע שומן עמוק (כ-2.5 ק"ג)227דלעת צהובה אחת, חתוכה לקוביות בגודל 2.5 ס"מ.Jonsonville ® נקניק קילבסה פולנית או נקניק פולני, לחתוך לפרוסות 1/2 אינץJonsonville ® נקניק קילבסה פולנית או נקניק פולני, לחתוך לפרוסות 1/2 אינץ2371 לב מפאלדי טרי אם אפשראורז לא מבושל מומראורז לא מבושל מומר454דלעת צהובה אחת, חתוכה לקוביות בגודל 2.5 ס"מ.שרימפ בינוני לא מבושל, מקולף וגזורשרימפ בינוני לא מבושל, מקולף וגזור454דלעת צהובה אחת, חתוכה לקוביות בגודל 2.5 ס"מ.חזה עוף נטול עצמות, חתוך לקוביות 1/2 אינץחזה עוף נטול עצמות, חתוך לקוביות 1/2 אינץ591 לב מפאלדי טרי אם אפשרמים קריםמים קרים

יין מומלץ: סוביניון בלאן, יין ורדים, אלברינו

גמבו עובד ממש טוב עם סוביניון בלאן, יין רוזסלין ואלברינו. יינות אלכוהול נמוכים וטאנינים נמוכים יותר ישלימו את החום במנות קאג ' ון חריפות, במקום לגרום לפה שלך להישרף יותר. אתה יכול לנסות את מנזר פרימרק סוביניון בלאן. הסוקרים די אוהבים את זה עם דירוג של 4.6 מתוך 5 כוכבים ומחיר של כ-16 דולר לבקבוק.
מנזר פרימרק סוביניון בלאן
מנזר פרימרק סוביניון בלאן
סוביניון בלאן 2008 יפה עם צבע קש ירקרק בהיר. הארומה הראשונית היא אפרסק לבן, עם עשב לימון, תפוז מנדרינה עדיןותבלין אלון קל. הטעם מבטא מינרליות המחמיאה לרכיבי פרי הדר, מלון ירוק, עשב לימון ותפוז מנדרינה.