גרטן תפוחי אדמה שום
לעולם לא תוכל לקבל יותר מדי מתכונים לתוספות, אז נסו גראטן תפוחי אדמה שום. צופה בדמות שלך? המתכון הצמחוני ללא חלב ולקטו אובו זה מכיל 168 קלוריות, 4 גרם חלבון ו-6 גרם שומן למנה. מתאים ל-8 ומחירו 63 סנט למנה מנות. מתכון זה אהוב על 1 אוכלי אוכל וטבחים. המתכון הזה מ- Foodnetwork דורש מרק עוף, שמן זית, פטרוזיליה וטימין. מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח בערך שעה ו-25 דקות. בסך הכל, המתכון הזה זוכה לציון טוב של 64%. מתכונים דומים: גרטן תפוחי אדמה שום, גרטן פירה שום וגרטן תפוחי אדמה שום עם גבינת עיזים.
הוראות
מחממים את התנור ל-425 מעלות F.
מחממים 2 כפות שמן זית במחבת גדולה חסינת תנור על אש בינונית.
מוסיפים את הבצל ומטגנים תוך כדי ערבוב מדי פעם עד לריכוך, כ-3 דקות.
מוסיפים את השום, הטימין הקצוץ, 1 כפית מלח ופלפל לפי הטעם וממשיכים לבשל תוך ערבוב מדי פעם עד שהשום והבצל מזהיבים מעט, כ-5 דקות.
מוסיפים את היין ומבשלים עד שרובו מתאדה, כ-2 דקות.
בינתיים, מערבבים בקערה את פירורי הלחם או ארוחת המצות, הפטרוזיליה, העירית, 1 כף שמן הזית הנותרת ומלח ופלפל לפי הטעם; לשמור 2 כפות לציפוי.
מסדרים שליש מתפוחי האדמה מעל הבצל במחבת.
מפזרים מחצית מתערובת הפירורים שנותרה; מעל שכבה נוספת של תפוחי אדמה. חוזרים על הפעולה עם שכבה נוספת של תערובת הפירורים ותפוחי האדמה.
יוצקים מעל את המרק. מכסים, מביאים לרתיחה ומבשלים, ללא הפרעה, 5 דקות.
חושפים, מפזרים את תערובת הפירורים השמורה, מזלפים שמן זית ומתבלים במלח.
מעבירים את המחבת לתנור; אופים עד שתפוחי האדמה מזהיבים ופריכים מלמעלה, כ-45 דקות.
נותנים לנוח 5 עד 10 דקות לפני ההגשה.