קושימומחה
מוכן ב1 ש, 25 דק.
מנות8
ציון בריאות15
מגזין

גרטן תפוחי אדמה שום

גרטן תפוחי אדמה שום
לעולם לא תוכל לקבל יותר מדי מתכונים לתוספות, אז נסו גראטן תפוחי אדמה שום. צופה בדמות שלך? המתכון הצמחוני ללא חלב ולקטו אובו זה מכיל 168 קלוריות, 4 גרם חלבון ו-6 גרם שומן למנה. מתאים ל-8 ומחירו 63 סנט למנה מנות. מתכון זה אהוב על 1 אוכלי אוכל וטבחים. המתכון הזה מ- Foodnetwork דורש מרק עוף, שמן זית, פטרוזיליה וטימין. מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח בערך שעה ו-25 דקות. בסך הכל, המתכון הזה זוכה לציון טוב של 64%. מתכונים דומים: גרטן תפוחי אדמה שום, גרטן פירה שום וגרטן תפוחי אדמה שום עם גבינת עיזים.

הוראות

1
מחממים את התנור ל-425 מעלות F.
ציוד שתשתמש בו
2 פאונד תפוחי אדמה יוקון זהב, קלופים ופרוסים בעובי של כ-1/4 אינץ'2 פאונד תפוחי אדמה יוקון זהב, קלופים ופרוסים בעובי של כ-1/4 אינץ'
2
מחממים 2 כפות שמן זית במחבת גדולה חסינת תנור על אש בינונית.
מרכיבים שתצטרך
תפוחי אדמה זהב יוקון, קלופים ופרוסים בעובי של כ-1/4 אינץ'תפוחי אדמה זהב יוקון, קלופים ופרוסים בעובי של כ-1/4 אינץ'
ציוד שתשתמש בו
עגבנייה פרוסה, אופציונליעגבנייה פרוסה, אופציונלי
3
מוסיפים את הבצל ומטגנים תוך כדי ערבוב מדי פעם עד לריכוך, כ-3 דקות.
מרכיבים שתצטרך
1 וחצי כפיות שום כתוש של GOYA® או 3 שיני שום טריות, קצוצות דק1 וחצי כפיות שום כתוש של GOYA® או 3 שיני שום טריות, קצוצות דק
4
מוסיפים את השום, הטימין הקצוץ, 1 כפית מלח ופלפל לפי הטעם וממשיכים לבשל תוך ערבוב מדי פעם עד שהשום והבצל מזהיבים מעט, כ-5 דקות.
מרכיבים שתצטרך
שום גויה®שום גויה®
לפת, קלופה ופרוסה לעובי 1/8 אינץ'לפת, קלופה ופרוסה לעובי 1/8 אינץ'
1 וחצי כפיות שום כתוש של GOYA® או 3 שיני שום טריות, קצוצות דק1 וחצי כפיות שום כתוש של GOYA® או 3 שיני שום טריות, קצוצות דק
1/2 ראש כרוב סבוי חתוך דק1/2 ראש כרוב סבוי חתוך דק
1/2 כוס יין מרסלה מתוק1/2 כוס יין מרסלה מתוק
5
מוסיפים את היין ומבשלים עד שרובו מתאדה, כ-2 דקות.
מרכיבים שתצטרך
(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)
6
בינתיים, מערבבים בקערה את פירורי הלחם או ארוחת המצות, הפטרוזיליה, העירית, 1 כף שמן הזית הנותרת ומלח ופלפל לפי הטעם; לשמור 2 כפות לציפוי.
מרכיבים שתצטרך
4 פרוסות גבינת מינסטר, חצויות4 פרוסות גבינת מינסטר, חצויות
פרמז'ן-רג'יאנו מגורר טרי, ועוד לפי הטעםפרמז'ן-רג'יאנו מגורר טרי, ועוד לפי הטעם
1 כף חומץ שרי או מיץ לימון1 כף חומץ שרי או מיץ לימון
סטייקים של ניו יורקסטייקים של ניו יורק
1/4 כוס שומן חזיר1/4 כוס שומן חזיר
(רצוי Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)(רצוי Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
ציוד שתשתמש בו
כוסות בגודל חטיף כל אחת) פודינג לימוןכוסות בגודל חטיף כל אחת) פודינג לימון
7
מסדרים שליש מתפוחי האדמה מעל הבצל במחבת.
מרכיבים שתצטרך
(110° עד 115°, ללא חלב וחמאה)(110° עד 115°, ללא חלב וחמאה)
1 וחצי כפיות שום כתוש של GOYA® או 3 שיני שום טריות, קצוצות דק1 וחצי כפיות שום כתוש של GOYA® או 3 שיני שום טריות, קצוצות דק
ציוד שתשתמש בו
עגבנייה פרוסה, אופציונליעגבנייה פרוסה, אופציונלי
8
מפזרים מחצית מתערובת הפירורים שנותרה; מעל שכבה נוספת של תפוחי אדמה. חוזרים על הפעולה עם שכבה נוספת של תערובת הפירורים ותפוחי האדמה.
מרכיבים שתצטרך
(110° עד 115°, ללא חלב וחמאה)(110° עד 115°, ללא חלב וחמאה)
9
יוצקים מעל את המרק. מכסים, מביאים לרתיחה ומבשלים, ללא הפרעה, 5 דקות.
מרכיבים שתצטרך
סזון גויה עם כוסברה ואנאטוסזון גויה עם כוסברה ואנאטו
10
חושפים, מפזרים את תערובת הפירורים השמורה, מזלפים שמן זית ומתבלים במלח.
מרכיבים שתצטרך
סטייקים של ניו יורקסטייקים של ניו יורק
1/2 כוס יין מרסלה מתוק1/2 כוס יין מרסלה מתוק
11
מעבירים את המחבת לתנור; אופים עד שתפוחי האדמה מזהיבים ופריכים מלמעלה, כ-45 דקות.
מרכיבים שתצטרך
(110° עד 115°, ללא חלב וחמאה)(110° עד 115°, ללא חלב וחמאה)
ציוד שתשתמש בו
סוכר צהוב ומגוון סוכריות מתוקותסוכר צהוב ומגוון סוכריות מתוקות
עגבנייה פרוסה, אופציונליעגבנייה פרוסה, אופציונלי
12
נותנים לנוח 5 עד 10 דקות לפני ההגשה.
13
צילום של כריסטינה הולמס