דג אמנון צלוי וסלסה מנגו
זה יכול להיות מהנה בכל עת, אבל זה טוב במיוחד עבור יום העצמאות. אם יש לך אמנון, שמן זית, בצל, ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, אתה יכול לעשות את זה. מתכון זה אופייני למטבח המקסיקני. . זמן הכנת המתכון כ 1 שעה ו -40 דקות. מתכונים דומים: דג אמנון בגריל עם סלסה מנגו, דג אמנון בגריל עם סלסה מנגו, ו אמנון עם סלסה מנגו.
הוראות
מערבבים את שמן הזית, שום, בזיליקום, פלפל שחור, ומלח יחד בקערה.
שים את פילה אמנון בשקית פלסטיק resealable; לשפוך את תערובת שמן זית על פילה ולאטום את התיק. להשרות במקרר במשך 1 שעה.
הפוך את הסלסה על ידי ערבוב המנגו, מיץ ליים, מיץ תפוזים, פלפל חלפיניו, בצל אדום, פלפל אדום, פלפל ירוק, פטרוזיליה, ופלפל שחור יחד בקערה. מקררים במשך 1 שעה כדי לאפשר את הטעמים להתמזג.
מחממים גריל חיצוני לחום בינוני גבוה, ושמן קל באח.
הסר את אמנון מן המרינדה, רועד את כל שמן עודף, לעטוף כל פילה בחתיכת רדיד אלומיניום.
מבשלים את הטילפיה על הגריל שחומם מראש עד הבשר בקלות עם מזלג, 3 עד 4 דקות לכל צד. כף סלסה מעל אמנון לשרת.
יין מומלץ: פינו גריג ' יו., Gruener Veltliner, פינו נואר, יין מבעבע
ניתן לזווג עם פינו גריג ' יו, Gruener Veltliner, ו פינו נואר. דגים מגוונים כמו יין, אז קשה לבחור יינות שהולכים עם כל דג. יין לבן פריך, כגון פינו גריג ' יו או גרינר ולטלינר, יתאים לכל דג לבן בטעם עדין. דגים בשרניים, בטעם חזק כגון סלמון וטונה יכולים אפילו להתמודד עם יין אדום בהיר, כגון פינו נואר. הפינו גריג ' יו אספרטו עם דירוג של 4.5 מתוך 5 כוכבים נראה כמו התאמה טובה. זה עולה בערך 10 דולר לבקבוק.
![אספרטו פינו גריג ' יו.]()
אספרטו פינו גריג ' יו.
צבע קש מבריק עם השתקפויות של זהב. פריך ונקי עם אף עדין של פרח כתום ורד בר עם משמש, אפרסק לבן קליפת תפוז. פריך, יבש ומובנה היטב עם תפוח זהוב והדרים.מגוון להפליא. מצוין כאפרטיב וההשלמה המושלמת למתאבנים קלים, סלטים, עוף בגריל ופירות ים טריים. תהנה מקורר היטב.