דלעת צלויה עם קרם כוסברה
דלעת קלויה עם קרם כוסברה נטול גלוטן, וצמחוני מנה צדדית. מתכון זה מספק 12 מנות. עם 227 קלוריות, 5 גר' של חלבון, ו 8 גרם של שומן כל אחד. המתכון הזה מכסה %22 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. הכנת המנה לוקחת כ 45 דקות. גשו לסופר וקנו את שמן צמחי, כמון טחון, זרעי דלעת, ועוד מספר מצרכים כדי להכין את המנה הטעימה הזו. מתכונים דומים: דלעת צלויה עם קרם כוסברה, דלורית צלויה ואטריות אודון ברוטב כוסברה-טחינה, ו קרם קלוי של מרק דלורית.
הוראות
מורחים את זרעי הדלעת בצלחת עוגה וטוסט בתנור במשך 3 עד 4 דקות, או עד השחמה קלה.
להעביר לצלחת ולתת מגניב. תשאיר את התנור דולק.
מורחים את הסקווש על 3 סדינים אפייה גדול rimmed.
טפטוף 1 כף שמן זית על הסקווש על כל גיליון, מתבלים במלח ופלפל, משליכים למעיל ואופים את הסקווש במשך 40 דקות, או עד רק מכרז ושח קל; לסובב את סדיני האפייה אפילו בראונינג.
בינתיים, במחבת גדולה, לחמם את 3 כפות הנותרים של שמן זית.
מוסיפים את השום והבצל ומבשלים על חום גבוה בינוני עד רוחש, על 3 דקות. מתבלים במלח ופלפל, מפחיתים את החום עד בינוני ומבשלים, מערבבים מדי פעם, עד שהבצל רך מאוד, כ -15 דקות.
מוסיפים את הבצל הירוק ומבשלים, ערבוב מדי פעם, עד השחמה, על 12 דקות.
מוסיפים את הכמון, פפריקה וקינמון ומבשלים, ערבוב, עד ריחני, על 4 דקות.
מוסיפים את העגבניות והמיצים שלהם ומבשלים במשך 1 דקה. מתבלים במלח. כפית את הרוטב על הדלעת ולזרוק בעדינות.
בקערה קטנה, מערבבים את השמנת החמוצה עם החלב, כוסברה ומיץ ליים ומתבלים במלח ופלפל.
טפטף את קרם הכוסברה על הדלעת הקלויה, מפזרים את זרעי הדלעת ומגישים.
הפוך קדימה: סקווש ו כוסברה קרם ניתן בקירור בנפרד לילה. זרעי דלעת קלויים ניתן לאחסן במיכל אטום. הביאו את הדלעת לטמפרטורת החדר והעבירו ל-2 מנות אפייה משומנות. מחממים בתנור 350.