הורטופיטה
מההכנה לצלחת, המתכון הזה לוקח בערך 1 שעה ו 25 דקות. מתכון זה מאוכלרשת דורשת שמן זית, פטרוזיליה, מים ובצל אביב. אם אהבתם את המתכון הזה, תסתכל על המתכונים הדומים האלה:.
הוראות לקרום: בקערה גדולה או במעבד מזון מערבבים את הקמח והמלח.
מוסיפים את השמן והנוזל ומערבבים בקצרה, עד שנוצר בצק.
יוצקים את הבצק על קרש מקומח ולשים עד שהבצק חלק, כ -5 דקות. מכסים ומניחים לנוח למשך 30 דקות.
מחממים סיר שמן קנולה ל 375 מעלות צלזיוס.
למילוי: בסיר גדול מרתיחים בקצרה את הירוקים עד שהם נבולים.
מוציאים ומסננים את עודפי המים.
מחממים מחבת מטגן על אש בינונית.
מוסיפים 4 אונקיות משמן הזית. כשהשמן חם מוסיפים פנימה את בצל האביב ומבשלים עד שקיפות.
מוסיפים את הבצל הירוק, וממשיכים לטגן עד שהם רכים.
מוסיפים את הירקות והפטרוזיליה הנבולים ומקפיצים עוד 3 דקות.
מסירים מהאש ומוסיפים את השמיר והמלח, לתיבול. מניחים בצד להתקרר.
מחלקים את הבצק ל -4 חלקים. על משטח מקומח מגלגלים 1 חתיכה למלבן גדול. חתוך את הקצוות במידת הצורך.
מברישים את שני צידי הבצק בשמן זית ומניחים חלק נדיב מהמלית על קצה 1 של הבצק ומשאירים גבול בגודל 1 אינץ'.
מרדדים את הבצק בגליל ואז מעצבים לסליל. ממשיכים עם שאר חלקי הבצק וחוזרים על התהליך. מטגנים אותם אחד בכל פעם.
חותכים לשניים ומגישים חם או טמפרטורת החדר.
מרכיבים מנות :
113 דלעת צהובה אחת, חתוכה לקוביות בגודל 2.5 ס"מ. שמיר, קצוץ בערך 500 דלעת צהובה אחת, חתוכה לקוביות בגודל 2.5 ס"מ. קמח 1 חתיכות טופי הית' בר תפוחי אדמה רדומים, בערך 6 אונקיות כל אחד 1 2 כפיות אבקת שום תפוחי אדמה רדומים, בערך 6 אונקיות כל אחד 907 דלעת צהובה אחת, חתוכה לקוביות בגודל 2.5 ס"מ. ירקות מעורבים (חרדל, שן הארי ורקטה) 113 דלעת צהובה אחת, חתוכה לקוביות בגודל 2.5 ס"מ. שמן זית, בתוספת 8 אונקיות 142 דלעת צהובה אחת, חתוכה לקוביות בגודל 2.5 ס"מ. בקבוק אחד (750 מ"ל) של קוט דו רון או יין אדום יבש אחר 60 דלעת צהובה אחת, חתוכה לקוביות בגודל 2.5 ס"מ. פטרוזיליה, קצוצה בערך 6 בצל ירוק, פרוס דק 3 בצל אביב או בצל לבן, פרוס דק 237 1 לב מפאלדי טרי אם אפשר מים או חלב