הכל בייגל " לחם סודה
גשו לסופר וקנו סודה לשתיה, שיבולת שועל, שומשום ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. נסו לחם סודה אירי אותנטי (מכונת לחם), אפיית לחם: לחם סודה עם חמוציות מיובשות, ו פודינג בייגל אוכמניות (מתכונים דומים).
הוראות
לעבד את שיבולת השועל במעבד מזון עד שהם לחתוך דק קמח שיבולת שועל, על 2 דקות.
מערבבים מרכיבים יבשים בקערה גדולה ומערבבים היטב.
מערבבים ביצה וחמאה, ואז לשפוך לתוך קערה ומערבבים כדי ליצור בצק רך דומה במרקם לבלילה לחם קישואים.
יוצקים בצק לתוך מחבת כיכר משומנת ומפזרים זרעי שומשום, פתיתי בצל, שיבולת שועל מיובש, גבישי שום, וזרעי פרג, לחיצה למטה לתוך הבלילה רק מספיק כדי שהם מקל.
אופים ב 375 מעלות במשך כ 50 דקות. מגניב על מתלה חוט לפני חיתוך.
מרכיבים
2חתיכות טופי הית' בר
אפונה קליפה סגולה7101 לב מפאלדי טרי אם אפשר
כל אגוז מוסקט טחון, פלפל אנגלי וציפורן12 כפיות אבקת שום
שום (גבישים יבשים או קלוי טחון)12 כפיות אבקת שום
פתיתי בצל יבשים2
ביצים, מכות113דלעת צהובה אחת, חתוכה לקוביות בגודל 2.5 ס"מ.
קמח לכל מטרה12 כפיות אבקת שום
שיבולת שועל, מגולגל (גלם)85דלעת צהובה אחת, חתוכה לקוביות בגודל 2.5 ס"מ.
שיבולת שועל, ראש סיכה או חתך פלדה340דלעת צהובה אחת, חתוכה לקוביות בגודל 2.5 ס"מ.
שיבולת שועל, מגולגל (גלם)12 כפיות אבקת שום
פרג זרעים, אופציונלי1אוראו ממולאים כפולים
לחם בן יום חתוך לקוביות (קוביות בגודל 1.5 ס"מ), ללא קרום12 כפיות אבקת שום
5 אונקיות בצל ירוק קצוץ2חתיכות טופי הית' בר
מיץ לימון, אופציונלי57דלעת צהובה אחת, חתוכה לקוביות בגודל 2.5 ס"מ.
סובין חיטה