הל-ריבת שזיף
צריך תבלין ללא גלוטן וטבעוני? ריבת הל-שזיף יכולה להיות מתכון נהדר לנסות. מתכון זה מספק 10 מנות. עם 240 קלוריות, 1 גר' של חלבון, ו 1g של שומן כל אחד. המתכון הזה מכסה %5 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. גשו לסופר וקנו סוכר, הל, מיץ ליים ועוד מספר מצרכים לעשות היום. זמן ההכנה הכולל ייקח כ 45 דקות. נסו הל-ריבת שזיף מ ' צנצנות קטנות, טעמים גדולים, טורט שזיפים עם קרם הל, ו הל אוכמניות מתובל שזיף מתפורר (מתכונים דומים).
הוראות
מביאים שזיפים חתוכים לקוביות וסוכר לרתיחה קלה בתנור הולנדי על חום בינוני גבוה, ערבוב לעתים קרובות, ומבשלים, ערבוב לעתים קרובות, 5 דקות.
יוצקים דרך מסננת רשת עדינה לתוך קערה, לחיצה בעדינות עם כף עץ כדי לסחוט מיצים. חתיכות שזיף שמורות. להחזיר מיץ לתנור ההולנדי; להביא לרתיחה על חום בינוני גבוה, ערבוב מדי פעם. מרתיחים, ערבוב מדי פעם, 10 עד 15 דקות או עד סירופ ו מדחום ממתקים רושם 22
הוסף חתיכות שזיף שמורות וכל מיצים שהצטברו. מערבבים במיץ ליים והל. מביאים לרתיחה אור על חום בינוני גבוה, ערבוב לעתים קרובות; מבשלים, ערבוב לעתים קרובות, 15 דקות. לרחף קצף עם כפית מתכת, במידת הצורך.
יוצקים תערובת חמה לתוך 5 (8-עוז.) צנצנות מעוקרים חם, מילוי עד 1/2 אינץ ' מלמעלה. חותם ותהליך לפי ההוראות (ראה להלן).
מדריך של שלושה שלבים לשים למעלה
כן, זה באמת כל כך קל. כדי להתחיל, אתה צריך קנר בסיסי, מרים צנצנת, מתלה שימורים. חפש ערכת שימורים 9 או 12 חלקים, אשר יכלול את כל החלקים האלה ועוד.
להביא מפרשית חצי מלא מים לרתיחה; מבשלים.
מניחים צנצנות בסיר גדול עם מים לכסות; מביאים לרתיחה, ומבשלים 10 דקות.
מניחים להקות ומכסים בסיר גדול. (תמיד להשתמש מכסים חדשים.) באמצעות מצקת, מכסים להקות ומכסים עם מים חמים מקנר כדי לרכך אטמים.
הסר צנצנות חמות מן stockpot, 1 בכל פעם, באמצעות jar lifter, ולמלא לפי ההוראות במתכון.
נגב חישוקים של צנצנות מלאות. מכסים בבת אחת עם מכסים מתכת, בורג על להקות (צמוד אבל לא חזק מדי).
מניחים צנצנות במתלה שימורים, ומניחים במים רותחים בקנר.
הוסף עוד מים רותחים לפי הצורך כדי לכסות צנצנות על ידי 1 עד 2 אינץ'. מביאים מים לרתיחה מתגלגלת; מרתיחים 10 דקות, התאמת זמן עיבוד לגובה.* כיבוי חום, ולתת לעמוד 5 דקות.
הסר צנצנות מ canner, ולתת לעמוד בטמפרטורת החדר 24 שעות. בדיקת חותמות של צנצנות על ידי לחיצה על מרכזים של מכסים. אם מכסים לא פופ, צנצנות חתומות כראוי. לאחסן במקום קריר, חשוך בטמפרטורת החדר עד 1 שנה. מקררים לאחר הפתיחה.
* להתייעץ עם המדריך המלא של משרד החקלאות בבית שימורים ב nchfp.uga.edu/publications/publications_usda.html כדי להתאים את זמני העיבוד לגובה.